Annonce
Tønder

Arlo Guthrie gæster Tønder

Den amerikanske musiker Arlo Guthrie kommer til Tønder Festival 2020. Arkivfoto: André Thorup
Arlo Guthrie lægger vejen forbi Tønder Festival 2020. Han er sangskriver, historiefortæller, skuespiller og aktivist, og hans far var en hovedfigur i amerikansk folkemusik. Derudover er yderligere syv navne føjet til listen af optrædende på festivalen.

Tønder: Der er dømt amerikansk musikhistorie, når Arlo Guthrie giver koncert på Tønder Festival 2020. Ikke blot har han som kunstner været aktiv i mere end 50 år, og har præget både den amerikanske og internationale folk-og rootsscene.

Han bærer også en musikalsk arv videre fra sin far, legenden Woody Guthrie. Arlo Guthrie har besøgt Tønder adskillige gange tidligere. Blandt andet i 2010 og i 2012 sammen med The Guthrie Family.

Arlo Guthrie er blandt andet kendt for den 18-minutter lange anti-establishment sang, Alice’s Restaurent, og hittet City of New Orleans fra 1972.

Den amerikanske musiker har gennem årene udgivet flere end 30 album, optrådt som skuespiller og er ikke mindst kendt for sit sociale og politiske engagement. Sammen med familien driver han The Guthrie Center og The Guthrie Foundation, som er et non-profit kulturcenter.

Annonce

Syv nye navne

Ud over Arlo Guthrie er syv yderligere navne føjet til plakaten i Tønder. Fra Irland kommer den prisvindende sangerinde Cara Dillon – et topnavn inden for den irske traditionsmusik.

Der er desuden gensyn med den canadiske sangskriver Del Barber og den amerikansk/canadiske duo Birds of Chicago.

Fra Nashville kommer kvartetten Hogslop String Band, som vil levere old-time- og countrymusik.

Duoen Hans Theessink & Knud Møller sørger for stilsikker blues og roots.

I det forgange år udgav Claus Hempler det dansksprogede album “Kuffert fuld af mursten” og kom forbi Tønder Festival 2019. Han vender tilbage i 2020.

Sangerinden Kira Skov er ligeledes på programmet, og det bliver en koncert med Billie Holiday-fortolkninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce