Annonce
Tønder

Arlo Guthrie gæster Tønder

Den amerikanske musiker Arlo Guthrie kommer til Tønder Festival 2020. Arkivfoto: André Thorup
Arlo Guthrie lægger vejen forbi Tønder Festival 2020. Han er sangskriver, historiefortæller, skuespiller og aktivist, og hans far var en hovedfigur i amerikansk folkemusik. Derudover er yderligere syv navne føjet til listen af optrædende på festivalen.

Tønder: Der er dømt amerikansk musikhistorie, når Arlo Guthrie giver koncert på Tønder Festival 2020. Ikke blot har han som kunstner været aktiv i mere end 50 år, og har præget både den amerikanske og internationale folk-og rootsscene.

Han bærer også en musikalsk arv videre fra sin far, legenden Woody Guthrie. Arlo Guthrie har besøgt Tønder adskillige gange tidligere. Blandt andet i 2010 og i 2012 sammen med The Guthrie Family.

Arlo Guthrie er blandt andet kendt for den 18-minutter lange anti-establishment sang, Alice’s Restaurent, og hittet City of New Orleans fra 1972.

Den amerikanske musiker har gennem årene udgivet flere end 30 album, optrådt som skuespiller og er ikke mindst kendt for sit sociale og politiske engagement. Sammen med familien driver han The Guthrie Center og The Guthrie Foundation, som er et non-profit kulturcenter.

Annonce

Syv nye navne

Ud over Arlo Guthrie er syv yderligere navne føjet til plakaten i Tønder. Fra Irland kommer den prisvindende sangerinde Cara Dillon – et topnavn inden for den irske traditionsmusik.

Der er desuden gensyn med den canadiske sangskriver Del Barber og den amerikansk/canadiske duo Birds of Chicago.

Fra Nashville kommer kvartetten Hogslop String Band, som vil levere old-time- og countrymusik.

Duoen Hans Theessink & Knud Møller sørger for stilsikker blues og roots.

I det forgange år udgav Claus Hempler det dansksprogede album “Kuffert fuld af mursten” og kom forbi Tønder Festival 2019. Han vender tilbage i 2020.

Sangerinden Kira Skov er ligeledes på programmet, og det bliver en koncert med Billie Holiday-fortolkninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce