Annonce
Varde

Bøde til stor fødevarevirksomhed: Kondensvand dryppede ned i salatpakker

Flensted Snitgrønt ligger i Skovlund. Foto: Google Street View
Virksomheden Flensted Snitgrønt i Skovlund accepterer resultatet af en kontrolrapport og betaler bøde.

Skovlund: Det var anden gang, at Fødevarestyrelsen konstaterede, at der dryppede kondensvand ned i salat. Der var dermed risiko for, at salaten blev forurenet.


Der er konstateret dryp af kondens direkte ned i åbne salatbakker, samt kondens på loft over åbne produkter samt på tværstænger over bånd med uemballerede salatbakker

Fra kontrolrapporten


Annonce

Da der var tale om gentagelsestilfælde, så udløste kondensvandet i salaten et bødeforlæg til virksomheden Flensted Snitgrønt på 20.000 kroner. Flensted Snitgrønt ligger i Skovlund og har samme ejer som Flensted Food Group, som også ligger i Skovlund. Der er 60-90 ansatte afhængig af sæsonen på Flensted Snitgrønt. Der leveres friske salatløsninger fra fabrikken til  både detailhandel og foodservice.

Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg på Flensted Snitgrønt den 6. april. Der var tale om en opfølgning på et kontrolbesøg fra 17. november sidste år.

Kondens i fabrikslokalet

I Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra november står:

"I afdelingen snitteriet hang der kondens direkte over uemballerede grøntprodukter, som skulle snittes, og dermed var der risiko for forurening. Flere steder i produktionen var der kondens, som kunne give anledning til forurening af de produkter, som var i lokalet".

Dette forhold medførte en såkaldt indskærpelse, som mere konkret medførte to gebyrbelagte kontrolbesøg.

Det var altså et opfølgende besøg 6. april, der førte til bøden på 20.000 kroner. I den aktuelle kontrolrapport står:

"I pakkeriet blev der konstateret kondens direkte over uemballeret grønt og dermed med risiko for forurening af disse produkter. Der er konstateret dryp af kondens direkte ned i åbne salatbakker samt kondens på loft over åbne produkter samt på tværstænger over bånd med uemballerede salatbakker".

Annonce

Virksomheden betaler bøden

Administrerende direktør i Flensted Food Group, Lene Rasmussen, oplyser, at Flensted Snitgrønt betaler bødeforlægget på 20.000 kroner og altså accepterer resultatet af kontrolrapporten uden at ville indgive en klage.

- Ellers vil vi ikke kommentere, siger Lene Rasmussen.

I øvrigt blev der givet endnu en indskærpelse ved tilsynet 6. april på Flensted Snitgrønt. Det drejer sig om nogle pakkemaskiner, der ikke fremstod som rengjorte. Pakkemaskineriet bærer præg af snavs og produktrester af ældre dato, konstateres det af Fødevarestyrelsens tilsynsførende.

Denne indskærpelse har ført til to fremtidige gebyrbelagte kontrolbesøg.

Virksomheden er ikke omfattet af smileyordningen og får altså ikke en sur smiley. Det er virksomheder, som har direkte kundekontakt, der er omfattet af smileyordningen.

Ejer

Det er tyske Wernsing Food Group GmbH, der ejer Flensted-virksomhederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce