Annonce
Sønderborg

Batteri brød i brand og tog både firma og hjem: - Vi er alle i chok

Torsdag formiddag røg der stadig fra de nedbrændte bygninger i Høruphav. Beredskabsstyrelsen havde brandvagt natten over.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Virksomheden Himex i Hørup er brændt ned efter batteri selvantændte. Ejerparrets hjem er også udbrændt.

Hørup: "Ikke blot er mine forældres livsværk, men også vores families samlingspunkt, minder og alle ejendele tilhørende mine forældre, bror og søster, er borte". Den triste besked kommer i kølvandet på branden i det tidligere rådhus på Skovsholm 1 i Hørup onsdag eftermiddag. Her havde firmaet Himex nu til huse.

Det er ikke lykkes avisen at få en kommentar fra ejerne af firmaet, men ordene er fra datteren Camilla Krohn, som på de sociale medier nu efterlyser en erstatningsbolig for sine forældre. Hun skriver endvidere:

"Tusind tak alle jeres tanker. Vi er alle i chok, og prøver at finde fodfæste i et stort kaos, hvor vi ikke engang nåede at rede vores telefoner eller bilnøgler. Mine forældre og øvrige husholdning, har ikke andet tilbage end det tøj de står i ".

Det der en gang var rådhus i Sydals Kommune og siden 2016 hjemsted for firmaet Himex er nu stort set nedbrændt. Kun en af de tre bygninger står tilbage.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Defekt batteri

Camilla Krohn var i følge oplysningerne selv på stedet, da branden onsdag ved 14-tiden brød ud og beskriver oplevelsen således:

"Himex har desværre fået indleveret et kundebatteri, som grundet ustabile og hævede polymærceller, desværre kortsluttede allerede inden det overhovedet var nået på værkstedet. Selvom vi handlede hurtigt, efter anvisningerne og på vores 12 års lange erfaring, (få sekunder tager lithium om at antænde og danner sin egen ilt) var der ikke noget, der kunne havde været handlet anderledes på".

Branden, der hurtigt udviklede en kulsort røgsky, kunne ses mange kilometer væk. Alarmen gik kl.14.06, hvor blandt andre det lokale brandværn i Hørup og Sønderborg Brand & Redning rykkede ud.

- Jeg var ret hurtigt på stedet, men da havde branden allerede udviklet sig voldsomt og fået fat i tagpap og de bærende træbjælker. Jeg kunne se, at de to bygninger ikke stod til at redde, så vi koncentrerede os om den tredje, forklarer indsatsleder Bo Olesen.

De to bygninger med blandt andet privathjem samt et tilstødende solcenter og fitness er helt udbrændt. I den tredje bygning er elcykler udstillede, men her er temmelig sodskadet.

Annonce

Et livsværk

Bygningen huser til dagligt Himex, der har specialiseret sig i genopladningen af batterier til elcykler, reparation af elcykler ligesom at de har udviklet alternative behandlingsmetoder med lys.

Himex, som blev grundlagt af Inger og Peter Krohn i 2004, har haft til huse i det gamle rådhus i Hørup siden 2016.

Butikken er løbende blevet udvidet af flere omgange grundet manglende plads. Firmaet sælger elcykler og i 2018 begyndte Himex også at sælge handicapscootere.

Brand efterslukning i Hørup.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Bagved ses den ene af de tre bygninger, som ikke nedbrændte, men dog er temmelig sodskadet.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Branden onsdag eftermiddag, da den var på sit højeste.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Bagved folkene fra Beredskabsstyrelsen ses indgangspartiet, der sammen med taget er styrtet sammen.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce