Annonce
Aabenraa

Bed and breakfast-ejer afviser vaccinerede: Mianne har ikke haft kunder i et år - men hun står fast

Er du vaccineret, må du gå. Er du ikke, må du blive. Mianne Søndergaard, indehaver af Bylderup-Bov B&B, sydvest for Aabenraa, er stærk modstander af coronavacciner, og hun er villig til at tage konsekvensen. Hun har ikke haft kunder i et år. Foto: André Thorup
Mianne Søndergaard er en principfast kvinde. Hun mener, at coronavacciner er af det onde, og derfor tager hun ikke imod vaccinerede gæster i sin bed and breakfast. Princip er vigtigere end profit, mener hun.

Opdateret 24. august 2021 med oplysninger om proceduren for godkendelse af coronavacciner

Bylderup-Bov: Fire millioner danskere er ikke alene færdigvaccinerede. De er også færdige som gæster på Bylderup-Bov B&B. Det lille bed and breakfast-sted i idylliske omgivelser har nemlig sin helt egen coronaregel: Gæster, der er vaccinerede, er ikke velkomne.

- Jeg skal ikke have nogen ind i mit hus, som har fået de her sprøjter. De må gerne være testet eller gå med maske, hvis de har lyst til det, men jeg anbefaler, at de lader være med alt det pjat. Man skal passe på sit helbred, siger indehaver Mianne Søndergaard.

Annonce

- Det er simpelthen så frustrerende, at folk tager de sprøjter, for de (vaccinerne, red.) er jo ikke godkendt. Jeg kan ikke forstå, folk ikke venter til 2023 og ser, om de bliver godkendt, tilføjer hun.

Det europæiske lægemiddelagentur har udstedt en betinget godkendelse for et år ad gangen. En betinget godkendelse sker efter forsøg med titusinder af frivillige forsøgspersoner. De betingede godkendelser er foretaget for at gøre vacciner mod covid-19 tilgængelige så hurtigt som muligt. Det indebærer, at en vaccine kan godkendes, inden langtidsdata for virkning og bivirkninger er tilgængelige, hvilket typisk tager to-tre år.

Mianne Søndergaard og hendes mand er naturligvis ikke selv vaccineret mod corona, og de gængse forholdsregler mod pandemien er de gået langt udenom.

- Jeg har aldrig brugt håndsprit eller gået med maske, og jeg har ikke holdt afstand. Min mand kører autotransport, og hans chef har endelig sagt, at han ikke kommer til at forlange noget, fortæller Mianne Søndergaard.

Farvel til immunforsvar

Kunderne i Bylderup-Bov B&B kommer primært via booking-siden booking.com, men den mulighed har Mianne Søndergaard lukket af for. Årsagen er portalens coronaregler og -anbefalinger.

- I mit hus er der fælles toiletter, og man kan ikke holde afstand på trappen. Det er 400 kvadratmeter. Jeg gider da ikke gøre ekstra rent, så jeg er ikke på booking.com mere. ”Vi skal passe på kunderne, så selvfølgelig skal de sprøjtes”, fnyser Mianne Søndergaard.

- Hallo. I min verden passer man ikke på sig selv ved at tage den sprøjte. I min verden slukker man for immunforsvaret, slår hun fast.

B&B-ejeren har kørt med reglen i et år – og dét ovenpå en fantastisk sommersæson i 2020.

- Der var ingen skilte oppe (om corona-regler, red.). Jeg sagde, at jeg havde håndsprit, men jeg anbefalede, at man lod være med at bruge det. Jeg har vand og sæbe, forklarer Mianne Søndergaard, som konstaterer, "men i år er alle jo sprøjtet".

Annonce

Farvel til kunder

Hvad betyder adgangsforbuddet for vaccinerede for din forretning?

- Jeg har ingen kunder, men jeg skal ikke tjene penge på alt. Jeg er heldig med, at min mand har fået et arbejde, hvor han tjener dobbelt så meget som før. Ellers var vi for længst gået nedenom og hjem. Jeg plejer jo at slæbe en masse penge hjem i højsæsonen. Nu har jeg ingenting, siger Mianne Søndergaard.

Hun lægger ikke skjul på sin bekymring for alle de danskere, der har overgivet sig til coronavaccinerne.

- Der er ikke nogen farlig sygdom derude. Det er noget fis. Jeg kan godt sige dig… Undskyld, du er jo også sprøjtet, men det er det, der bliver farligt, for I laver spike-proteiner og nye mutanter, siger Mianne Søndergaard.

Annonce

Coronapas kræves i Hellevad

Det er imidlertid næppe en udbredt forretningsmodel at udelukke fire millioner danskere, fordi de er vaccinerede. Bjarne Boesen, der er formand for Landsforeningen for Landboturisme og indehaver af Hellevad Vandmølle, som tilbyder bondegårdsferie, mindes ikke at have hørt om overnatningssteder, der håndterer coronapandemien på samme vis.

- Ikke lige på den måde. Det må jeg nok sige, men der er jo forskellige måder at gøre tingene på, siger Bjarne Boesen, der selv kræver, at de overnattende gæster på Hellevad Vandmølle kan fremvise et gyldigt coronapas.


I min verden passer man ikke på sig selv ved at tage den sprøjte. I min verden slukker man for immunforsvaret.

Mianne Søndergaard, indehaver af Bylderup-Bov B&B


Om protein og mutation

  • Spike-proteinet stikker ud af overfladen på et coronavirus og fungerer som en nøgle til at åbne cellerne.
  • Når virus muterer, kan det blandt andet ske ved, at spike-proteinet ændrer sig. Det kan for eksempel medføre, at den nye virusvariant har lettere ved at binde sig til celler i luftvejene og dermed bliver mere smitsom.
  • De vacciner, der anvendes på nuværende tidspunkt, baserer sig på, at kroppens immunforsvar lærer at genkende spike-proteinet. Det er derfor, det kan have betydning for vaccinernes effektivitet, hvis virus muterer, og spike-proteinet kommer til at se anderledes ud.
  • Kilde: coronasmitte.dk

Mandag i Radio4 Morgen medvirkede Mianne Søndergaard, indehaver af Bylderup-Bov B&B, i et indslag om hendes udsædvanelige krav til gæster. Lyt til indslaget her. 


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Aabenraa

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Aabenraa

Kohberg ansætter innovationschef: Han vil udfordre vores brødvaner

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce