Annonce
Kolding

Bedre bymidte i Vamdrup: Kinotorv er snart klar til indvielse

Hunden Felilx var glad for en luftetur på det nye torv, der er på vej i Vamdrups bymidte. I baggrunden ses Vamdrup Kino, som der også er ombygningsplaner for. Foto: John A. Petersen

Nu er der sat dato på indvielsen af det nye Kinotorv i Vamdrup. Samtidig er Vamdrup Byforum klar med en ansøgning om penge til det, man kan kalde for projektets etape 2.

Vamdrup: Hvis vinteren ellers arter sig fra sin venlige side de kommende uger, så burde der ikke blive problemer med at holde indvielse af Kinotorvet den 1. februar. Det er i hvert fald den dato, Kolding Kommune nu sigter efter.

- Vi regner med allerede at være færdige midt i januar, og så har vi lidt ekstra tid at løbe på, hvis vejret driller, fortæller Rita Larsen, der er landskabsarkitekt hos Kolding Kommune.

Selv om der stadig mangler at blive lagt en hel del fliser, før torvet er færdigt, så tegner der sig efterhånden et tydeligt billede af, hvordan projektet ender med at se ud. Og for Rita Larsen er projektet blot blevet endnu bedre, når man nu ser det udført i fuld skala.

- Nu kan man tydeligt se, i hvor høj grad det nye torv er med til at trække midtbyen meget bedre sammen, siger Rita Larsen.

Nu kan man tydeligt se, i hvor høj grad det nye torv er med til at trække midtbyen meget bedre sammen.

Rita Larsen, Kolding Kommune
Fra det nye torv kan man se under tunnellen og over mod bytorvet på den modsatte side af banen. Det er netop hensigten, at det nye torv skal få byen til at hænge bedre sammen. Foto: John A. Petersen

Funktionelt og smukt

Efter rydningen af Østergade 8 var der blevet frit udsyn op mod Vamdrup Kino, og pladsen blev i sin midlertidige form taget i brug i forbindelse med den seneste udgave af Crazy Hours.

Nu er pladsen i gang med at blive udført og indrettet efter tegninger af landskabsarkitekt Signe Moos, og hun har blandt andet skabt en bred trappe, der vender sig fra Kinotorvet og over mod bytorvet på den modsatte side af jernbanen. Det nye torv er også indrettet med buede siddepladser i cement. De inviterer til, at mange mennesker kan sidde forsamlet her.

Helge Paulin, der er formand for Vamdrup Byforum, er også glad for resultatet, som det tegner sig ved Kinotorvet.

- Jeg er bestemt ikke skuffet. Tværtimod. Det fremstår endnu bedre, end jeg havde håbet på, siger han om torvet.

Han hæfter sig ved, at torvet både æstetisk og funktionelt virker efter hensigten.

- Begge dele af afgørende. Hvis et torv er smukt, men ikke til at benytte på en fornuftig måde, så er der jo ikke meget ved det. Jeg synes, vores nye torv indbyder til at blive brugt, siger han.

Annonce

Næste etape

Mens de sidste fliser bliver lagt, er Vamdrup Byforum allerede klar til det, man kan kalde næste etape af projektet.

Medlemmerne har netop finpudset en ansøgning, som Kolding Kommune skal have i postkassen den 7. januar. Ansøgningen til centerbypuljen drejer sig om etableringen af den grønne kile, man gerne vil have til at strække sig hele vejen fra det nye Kinotorv og over mod Margrethelund, som ligger bag den gamle stadiongrund.

- Nu skal vi have lavet en målfast detailtegning, som en entreprenør kan benytte til at udføre arbejdet. Vores overslag lyder, at det vil koste 65.000 kroner at få lavet et detaljeret projekt, og så skal man bagefter til at søge penge til selve udførelsen, siger Helge Paulin.

Han håber, at ansøgningen bliver imødekommet, og så kan arbejdet ellers gå i gang med at lave planlægningen af det grønne strøg. Det forberedende arbejde vil en stor del af 2019 gå med, forventer han.

- Jeg regner med, at vi kommer til at arbejde i dialog med landskabsarkitekterne, så vi som borgere kan give vores input til, hvad vi gerne vil have med i planen, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Tre venner fra 3.g bag nyt iværksætterfirma: Vil skrotte karkluden og sæbe til rengøring

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Aabenraa

På jagt efter det grønne guld: Nu får transportkoncern hæder for deres måde at have elever på

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

KIF Kolding

Debuterende KIF Kolding-cheftræner håber sejr giver vinger - Klavs Bruun Jørgensen skal finde sønderjysk stabilitet

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Esbjerg For abonnenter

Tyskerne blev væk - men danskerne holdt gang i omsætning i turistbyer

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Annonce