Annonce
Kolding

Bedre bymidte i Vamdrup: Kinotorv er snart klar til indvielse

Hunden Felilx var glad for en luftetur på det nye torv, der er på vej i Vamdrups bymidte. I baggrunden ses Vamdrup Kino, som der også er ombygningsplaner for. Foto: John A. Petersen

Nu er der sat dato på indvielsen af det nye Kinotorv i Vamdrup. Samtidig er Vamdrup Byforum klar med en ansøgning om penge til det, man kan kalde for projektets etape 2.

Vamdrup: Hvis vinteren ellers arter sig fra sin venlige side de kommende uger, så burde der ikke blive problemer med at holde indvielse af Kinotorvet den 1. februar. Det er i hvert fald den dato, Kolding Kommune nu sigter efter.

- Vi regner med allerede at være færdige midt i januar, og så har vi lidt ekstra tid at løbe på, hvis vejret driller, fortæller Rita Larsen, der er landskabsarkitekt hos Kolding Kommune.

Selv om der stadig mangler at blive lagt en hel del fliser, før torvet er færdigt, så tegner der sig efterhånden et tydeligt billede af, hvordan projektet ender med at se ud. Og for Rita Larsen er projektet blot blevet endnu bedre, når man nu ser det udført i fuld skala.

- Nu kan man tydeligt se, i hvor høj grad det nye torv er med til at trække midtbyen meget bedre sammen, siger Rita Larsen.

Nu kan man tydeligt se, i hvor høj grad det nye torv er med til at trække midtbyen meget bedre sammen.

Rita Larsen, Kolding Kommune
Fra det nye torv kan man se under tunnellen og over mod bytorvet på den modsatte side af banen. Det er netop hensigten, at det nye torv skal få byen til at hænge bedre sammen. Foto: John A. Petersen

Funktionelt og smukt

Efter rydningen af Østergade 8 var der blevet frit udsyn op mod Vamdrup Kino, og pladsen blev i sin midlertidige form taget i brug i forbindelse med den seneste udgave af Crazy Hours.

Nu er pladsen i gang med at blive udført og indrettet efter tegninger af landskabsarkitekt Signe Moos, og hun har blandt andet skabt en bred trappe, der vender sig fra Kinotorvet og over mod bytorvet på den modsatte side af jernbanen. Det nye torv er også indrettet med buede siddepladser i cement. De inviterer til, at mange mennesker kan sidde forsamlet her.

Helge Paulin, der er formand for Vamdrup Byforum, er også glad for resultatet, som det tegner sig ved Kinotorvet.

- Jeg er bestemt ikke skuffet. Tværtimod. Det fremstår endnu bedre, end jeg havde håbet på, siger han om torvet.

Han hæfter sig ved, at torvet både æstetisk og funktionelt virker efter hensigten.

- Begge dele af afgørende. Hvis et torv er smukt, men ikke til at benytte på en fornuftig måde, så er der jo ikke meget ved det. Jeg synes, vores nye torv indbyder til at blive brugt, siger han.

Annonce

Næste etape

Mens de sidste fliser bliver lagt, er Vamdrup Byforum allerede klar til det, man kan kalde næste etape af projektet.

Medlemmerne har netop finpudset en ansøgning, som Kolding Kommune skal have i postkassen den 7. januar. Ansøgningen til centerbypuljen drejer sig om etableringen af den grønne kile, man gerne vil have til at strække sig hele vejen fra det nye Kinotorv og over mod Margrethelund, som ligger bag den gamle stadiongrund.

- Nu skal vi have lavet en målfast detailtegning, som en entreprenør kan benytte til at udføre arbejdet. Vores overslag lyder, at det vil koste 65.000 kroner at få lavet et detaljeret projekt, og så skal man bagefter til at søge penge til selve udførelsen, siger Helge Paulin.

Han håber, at ansøgningen bliver imødekommet, og så kan arbejdet ellers gå i gang med at lave planlægningen af det grønne strøg. Det forberedende arbejde vil en stor del af 2019 gå med, forventer han.

- Jeg regner med, at vi kommer til at arbejde i dialog med landskabsarkitekterne, så vi som borgere kan give vores input til, hvad vi gerne vil have med i planen, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Podcast

Lyt: Fra målhandsker og EM-sølv til sutteflaske og familie 1:4

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Livsstil

Rejsedronningen Lone fylder 60: Kufferten er altid pakket og klar til nye eventyr

Annonce