Annonce
Debat

Bekæmp smitten de rette steder

Dagens leder er skrevet af redaktør Peter Gram.

Det er rablende, at en frisør i Ribe skal holde lukket og lide under, at nogle kommuner på Københavns vestegn er hårdt ramt af coronasmitte. Nu er det på tide med en ærlig og regional tilgang.

Syv af de ti mest smitteplagede kommuner i Danmark befinder sig lige vest for hovedstaden. Som læge, formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin samt konservativ folketingskandidat foreslår Joachim Hoffmann-Petersen, at man ganske enkelt lukker Københavns-området komplet ned og for en tid kun tillader indbyggerne at forlade området i uopsættelige ærinder.

Umiddelbart lyder ideen måske vild. Men faktisk er konceptet testet med succes i Finland. Her blev der med hjælp fra militær og politi sat en stopper for al trafik til og fra hovedstaden Helsinki i april 2020 efter et kraftigt udbrud. Denne forholdsregel bremsede smittespredningen.

Annonce


Umiddelbart lyder ideen måske vild. Men faktisk er konceptet testet med succes i Finland.


Vores uendelig politisk korrekte naboer mod syd har anvendt samme teknik. Her lagde myndighederne sidste år bogstavelig talt en jernring omkring et smitteramt boligområde i Göttingen i Niedersachsen. Stedet blev spærret af med hegn og bevogtet, hvorefter der løbende blev bragt mad og andre fornødenheder ind til de berørte, som var i total isolation.

Boligområdet i Göttingen har det tilfælles med de berørte steder på den københavnske vestegn, at en meget stor andel af beboerne er af en anden oprindelse end landets flertalsbefolkning. Muligvis skabte det problemer i forhold til at informere de pågældende borgere om nødvendigheden af tiltaget.

Bag hegnet opstod der voldsomme frustrationer. Ophidsede indbyggere gik på et tidspunkt til angreb på politiet med alt lige fra jernstænger til fyrværkeri. Men lykkeligvis var myndighederne i stand til både at slå urolighederne og smitten ned.

Vi skal lære af de tyske fejl og få overbevist de smitteplagede områders beboere om, at hårde tiltag er uundgåelige. Men med det forbehold er ideen fremragende. Så kan det store flertal genvinde den frihed, som smittespredning i relativt afgrænsede miljøer forhindrer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Debat

Debat: Er vejvækst den bedste løsning?

Annonce