Annonce
Haderslev

Berit er flyttet fra sine store børn og gået i karantæne i campingpladsen

Berit Højholdt er gået i selvvalgt karantæne på Sandersvig Camping sammen med sin kone Jette Højholdt, og deres datter Freja på otte år. Foto: Jacob Schultz
Der er stille på Sandersvig Camping nord for Haderslev. Mange campister har udsat sæsonstarten, men Berit og Jette Højholdt flyttede ud på pladsen lige efter statsministerens første tale om nedlukning.

SANDERSVIG: Uden for campingpladsens butik står Berit Højholdt, Jette Højholdt og deres otteårige datter Freja og taler med Christina Boysen, der passer campingpladsens reception og Marie Holst, der ejer campingpladsen sammen med sine forældre.

Der er godt gang i snakken, og stemningen virker noget mere munter, end lørdagens grå dis, men smilene til trods, så holdes der afstand. Stor afstand.

Berit Højholdt fra Kolding er i en yderst udsat position, fordi hun har intet immunforsvar, det er fjernet medicinsk på grund af en sygdom i tarmene. Derfor søgte hun og hendes kone Jette og datteren Freja tilflugt i en hytte på Sandersvig Camping lige efter statsministerens første tale om nedlukning. Det betød imidlertid, at familien måtte splittes, og de to store børn er derfor blevet i Kolding.

- Jeg har valgt at trække mig helt væk, fordi jeg vil egentlig godt være her, når den her krise er slut, og jeg er for udsat. Jeg foreslog for familien, at jeg bare kunne tage herud alene, således at de andre stadig kunne være sammen med andre mennesker, men det ville Jette og Freja ikke høre tale om, så de tog med, fortæller Berit med et ansigtsudtryk, der vidner om, at det er hun glad for.

Hun har i mange år levet med det medicinsk nedsatte immunforsvar, men har aldrig tidligere isoleret sig. Det, der gør coronaen, eller Covid-19, anderledes er, at en rask person godt kan være bærer af smitten:

- Jeg plejer jo, at kunne se om folk er syge, og så holder jeg bare afstand, men det kan man jo ikke med denne virus, forklarer Berit, inden trekløveret går tilbage til hytten, som de har lejet i forbindelse med den selvalgte karantæne, selv om de har campingvogn, da de i flere år har været fastliggere på Sandersvig Camping.

Annonce
Jeg har valgt at trække mig helt væk, fordi jeg vil egentlig godt være her, når den her krise er slut, og jeg er for udsat.

Berit Højholdt

Udsætter ankomst

Familien Højholdt er ikke de eneste, der har udskudt sæsonstarten, og det kan mærkes. Normalt ville der være et leben omkring hoppepuden og foran butikken, og de tyske gæster mangler også helt, fortæller Marie Holst.

- Jeg har haft flere af vores tyske gæster i telefonen, som har bedt mig holde fast i deres bookinger, og det gør vi selvfølgelig, de kan jo ikke krydse grænsen. Der er også mange af vores fastliggere og dem, der har bestilt en forårsæson, der har ringet og udsat campingsæsonen, så får de bare lidt længere tid i den anden ende. Det kan vi gøre, fordi vi er en plads med helårsåbent. Andre bytter en forårssæson til en efterårssæson. Det er faktisk ret få, der helt har aflyst deres bookinger, forklarer Marie.

De campister, der trods alt har fundet vej til pladsen, holder afstand og lukker sig inde egne campingvogne/fortelte.

- Det skal de også, så kan vi komme hurtigere ud på den anden side. Vi har så også sørget for ekstra sprit og desinfektionsmidler over alt, lige som der er sat ind med ekstra rengøring, pointerer Marie.

Hvilken betydningen corona-krisen får rent økonomisk, har hun slet ingen fornemmelse af endnu. Men den får betydning, og den har det i hvert fald i forhold til vagtplanerne, der skal tage højde for, at der er medarbejdere, der har børn hjemme, som skal undervises og underholdes.

Marie Holst, sønnen Lauge på fire år, Lauges far, Michael Hansen og hans store datter Sofie på 13 år, blev ikke ligefrem overrendt af campister lørdag middag. Foto: Jacob Schultz
Familien Højholdt har god mulighed for at sikre afstand på campingpladsen, hvor der stadig er langt mellem gæsterne. Foto: Jacob Schultz
Overalt på Sandersvig Camping er der sprit til hænderne og desinfektionsmidler til overfladerne. Foto: Jacob Schultz
Hoppepuden er indtil videre en flad fornemmelse og tropebadet er også lukket. Foto: Jacob Schultz
Enkelte er dog på plads og har hejst flaget. Foto: Jacob Schultz
Gæster og ejere af Sandersvig Camping oplever en usædvanligt stille påske i år som følge af regeringens tiltag mod spredning af corona-virus. Indtil videre er keramikhunden ene om at vogte ved en af fastliggerne. Foto: Jacob Schultz Foto: Jacob Schultz
Gæster og ejere af Sandersvig Camping oplever en usædvanligt stille påske i år som følge af regeringens tiltag mod spredning af corona-virus. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce