Annonce
Nordtyskland

Berygtet problemulv fra Danmark er blevet dræbt syd for grænsen

Modelfoto: Colourbox.

GIFHORN: Den danskfødte problemulv GW 924m er død. Allerede den 6. januar blev ulven påkørt og dræbt af en bil ved Gifhorn i Niedersachsen. Nu viser en DNA-analyse, at det dræbte dyr er den ulv, der sidste år blev frigivet til nedskydning i Slesvig-Holsten, efter flere husdyr bag såkaldt ulvesikre hegn var blevet dræbt i den sydligste ende af delstaten. Det bekræfter miljøministeriet i Hannover, skriver nyhedsbureauet dpa. Gennem næsten et år lykkedes det ulven at undvige jægerne. Efterfølgende vandrede rovdyret over grænsen til Mecklenburg-Vorpommern, hvor den fortsat var fredet. Ulven kom til verden i danske Ulfborg i 2017 og vandrede året efter over grænsen, hvor den udløste et sandt blodbad. Mindst 78 husdyr blev dræbt af det danskfødte rovdyr.

Kort efter nytår i år startede så en ny bølge angreb på får i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Den skyldige blev identificeret som en ulvehan, der kom fra nabolandet Niedersachsen. Også denne ulv har i mellemtiden forladt delstaten og er søgt over grænsen til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce