Annonce
Sønderborg

Beskidt flere steder: Kendt slagter får sur smiley

Slagtermester Thomas Nielsen oplyser, at der nu er blevet rettet på på tingene. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fødevarestyrelsen har givet nordalsiske Slagter Nielsen bøde og sur smiley, fordi der var beskidt flere steder i virksomheden.

Nordals: Fødevarekontrollen har straffet den kendte familievirksomhed Slagter Nielsen i Langesø på grund af dårlig rengøring.

- Det er vi selvfølgelig rigtig trætte af. Det skal være i orden og er derfor taget til efterretning, siger slagtermester Thomas Nielsen, der er 3. generation i familieforetagnet, der ellers er vant til glade smiley'er

Under et besøg den 5. februar konstaterede kontrollanten, at der var problemer med hygiejnen i virksomheden. Både i produktionen og i butikken var rengøringen flere steder ikke som den burde, fremgår det af kontrolrapporten.

- Det er ikke maskiner, men mennesker vi har ansat. Der sker fejl, og så retter vi dem. Vi har sat rengøringsfrekvensen op i de berørte områder, forklarer slagtermesteren, hvis bedstefar på onsdag for præcis 62 år siden begyndte Slagter Nielsen.

Besøget har udløst en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley. Derudover kan virksomheden se frem til to opfølgende kontrolbesøg.

Annonce

Det er ikke maskiner, men mennesker vi har ansat. Der sker fejl, og så retter vi dem.

Slagtermester Thomas Nielsen

Styr på det hele

Under besøget, der startede klokken otte om morgen, konstaterede kontrollanten blandt andet, at pålægsmaskiner i butikken var beskidte med indtørrede fødevarerester fra dagen før.

To ovne i produktionen var beskidte med brune belægninger. Dør til kølerum var beskidt og fedtet. Det samme var gulv og hylde i krydderirum, ligesom hylde i pølsemageri fremstod beskidt med indtørrede fødevarerester.

Under besøget slog Fødevarestyrelsen også ned på Slagter Nielsens håndtering af fødevarer, der ikke var efter bogen. I kølerummet, hvor fersk kød og grøntsager opbevares, var der kondens fra loftet ved væggen ind til virksomhedens fryser.

Nedenunder stod produkter utildækket, og det kunne dryppe direkte ned i produkterne. Det forhold gav en indskærpelse til virksomheden - en slags løftet pegefinger, der formentlig vil betyde bøde og sur smiley, hvis det ikke bliver rettet op.

- Nu er der 100 procent styr på det hele også kølerummet, hvor vi har sat en dryp bakke op, understreger Thomas Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Annonce