x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Bestsellers husleje-boykot rammer to udlejere af Ringkøbing-bygninger

Bestseller har i 2019 åbnet forretningen Only på Nygade - her ses butikschef Marianne Iversen. Bygningen er ejet af Lotte Kaalund. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Tøjkoncernen vil ikke betale husleje for sine to forretninger i Ringkøbing. Lars Buhl i Jack & Jones er ikke omfattet af boykotten, men kører sin egen forretning.

Ringkøbing: Den opsigtsvækkende melding onsdag eftermiddag fra Bestseller-koncernen om, at der ikke vil blive betalt husleje for 200 forretninger pr. 1. april på grund af alvorlige økonomiske problemer, rammer også ejerne af to bygninger i Ringkøbing.

Bestseller lejer sig ind i bygningen Algade 8B, som er ejet af Vagn Iversen, der har byggefirmaet VKI Byg ApS i Silkeborg. Han har fået brev om, at Bestseller ikke vil betale huslejen for Vero Moda-butikken på gågaden i Ringkøbing.

- Det, Bestseller har gjort, er sket kollektivt til samtlige udlejere, som har fået et enslydende brev. Men jeg finder en løsning på det. Og den består i, at jeg alligevel får huslejen. Bestseller kan jo søge hjælp til huslejen, men i så fald er man nødt til at betale husleje først, siger Vagn Iversen, der ikke vil kommentere yderligere på sagen.

Vagn Iversen, der er bestyrelsesmedlem i Lars Larsens Jysk Fond, har foruden ejerskabet af bygningen på Algade vestjysk tilknytning i form af sin bestyrelsespost i Hvide Sande Havn Energy ApS.

Bestseller har i 2019 åbnet forretningen Only i lokaler på Nygade ejet af Lotte Kaalund. Også hun har fået brev fra Bestseller om den manglende husleje, men vil ikke kommentere situationen.

Annonce
Bestseller har sin Vero Moda-butik i en bygning på Nygade ejet af Vagn Iversen fra Silkeborg. Foto: Lars Kryger

Bestseller er bare leverandør

Det kendte Bestseller-brand Jack & Jones kan købes i forretningen på Torvegade, men her er forholdet anderledes. Jack & Jones-butikken har Lars Buhl som franchise-tager, og han kører sin egen forretning uafhængigt af Bestseller.

- Bestseller er bare leverandør for mig og har intet med mit lejemål at gøre. Jeg har altid forsøgt at betale mine regninger, men jeg er også i dialog med ham, jeg bor til leje hos. Samtlige lejere er vist i en dialog med deres udlejer i øjeblikket om en eller anden form for hjælpesituation. Det handler jo om også at kunne betale husleje om fire og fem måneder, siger Lars Buhl.

Bygningen Torvegade 1 er ejet af Valdemar Lange A/S, hvor Frederik Lange er direktør.

- Jeg er i fin dialog med Frederik Lange. Han er en god mand at snakke med, så jeg tænker vi finder en løsning, siger Lars Buhl.

I brevet fra Bestseller til ejerne af de 200 lejemål landet over, hedder det:

"På grund af lukning af storcentre, kritiske tab af omsætning for den enkelte butikker, og for at bakke op om myndighedernes anbefalinger, samt beskytte vore medarbejdere og kunder, har vi valgt at lukke vores fysiske butikker indtil videre. Derfor ser vi os nødsaget til at standse huslejebetalingerne foreløbigt."

Brevet er underskrevet af Bestsellers økonomidirektør, Thomas Børglum Jensen.

_

Lars Buhl står selv for sit lejemål til Jack & Jones-butikken. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce