Annonce
Ringkøbing-Skjern

Bestsellers husleje-boykot rammer to udlejere af Ringkøbing-bygninger

Bestseller har i 2019 åbnet forretningen Only på Nygade - her ses butikschef Marianne Iversen. Bygningen er ejet af Lotte Kaalund. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Tøjkoncernen vil ikke betale husleje for sine to forretninger i Ringkøbing. Lars Buhl i Jack & Jones er ikke omfattet af boykotten, men kører sin egen forretning.
Annonce

Ringkøbing: Den opsigtsvækkende melding onsdag eftermiddag fra Bestseller-koncernen om, at der ikke vil blive betalt husleje for 200 forretninger pr. 1. april på grund af alvorlige økonomiske problemer, rammer også ejerne af to bygninger i Ringkøbing.

Bestseller lejer sig ind i bygningen Algade 8B, som er ejet af Vagn Iversen, der har byggefirmaet VKI Byg ApS i Silkeborg. Han har fået brev om, at Bestseller ikke vil betale huslejen for Vero Moda-butikken på gågaden i Ringkøbing.

- Det, Bestseller har gjort, er sket kollektivt til samtlige udlejere, som har fået et enslydende brev. Men jeg finder en løsning på det. Og den består i, at jeg alligevel får huslejen. Bestseller kan jo søge hjælp til huslejen, men i så fald er man nødt til at betale husleje først, siger Vagn Iversen, der ikke vil kommentere yderligere på sagen.

Vagn Iversen, der er bestyrelsesmedlem i Lars Larsens Jysk Fond, har foruden ejerskabet af bygningen på Algade vestjysk tilknytning i form af sin bestyrelsespost i Hvide Sande Havn Energy ApS.

Bestseller har i 2019 åbnet forretningen Only i lokaler på Nygade ejet af Lotte Kaalund. Også hun har fået brev fra Bestseller om den manglende husleje, men vil ikke kommentere situationen.

Bestseller har sin Vero Moda-butik i en bygning på Nygade ejet af Vagn Iversen fra Silkeborg. Foto: Lars Kryger
Annonce

Bestseller er bare leverandør

Det kendte Bestseller-brand Jack & Jones kan købes i forretningen på Torvegade, men her er forholdet anderledes. Jack & Jones-butikken har Lars Buhl som franchise-tager, og han kører sin egen forretning uafhængigt af Bestseller.

- Bestseller er bare leverandør for mig og har intet med mit lejemål at gøre. Jeg har altid forsøgt at betale mine regninger, men jeg er også i dialog med ham, jeg bor til leje hos. Samtlige lejere er vist i en dialog med deres udlejer i øjeblikket om en eller anden form for hjælpesituation. Det handler jo om også at kunne betale husleje om fire og fem måneder, siger Lars Buhl.

Bygningen Torvegade 1 er ejet af Valdemar Lange A/S, hvor Frederik Lange er direktør.

- Jeg er i fin dialog med Frederik Lange. Han er en god mand at snakke med, så jeg tænker vi finder en løsning, siger Lars Buhl.

I brevet fra Bestseller til ejerne af de 200 lejemål landet over, hedder det:

"På grund af lukning af storcentre, kritiske tab af omsætning for den enkelte butikker, og for at bakke op om myndighedernes anbefalinger, samt beskytte vore medarbejdere og kunder, har vi valgt at lukke vores fysiske butikker indtil videre. Derfor ser vi os nødsaget til at standse huslejebetalingerne foreløbigt."

Brevet er underskrevet af Bestsellers økonomidirektør, Thomas Børglum Jensen.

_

Lars Buhl står selv for sit lejemål til Jack & Jones-butikken. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antallet af smittede falder en smule i Varde Kommune

Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce