Annonce
Aabenraa

Bilforhandler: Ingen grund til at hyle

Bilforhandler Torben Lindvang har indtil videre samlet set haft et bedre år end 2019 på trods af corona-krisen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard 
Salget af nye personbiler steg markant i juli måned i Danmark, og bilforhandlerne i Aabenraa ser da heller ingen grund til at klage.
Annonce

Aabenraa: I juli måned oplevede bilforhandlerne i landet for første gang i 2020 et månedligt salg af nye personbiler, der var højere end i samme måned sidste år.

Det oplyser De Danske Bilimportører.

I den forgangne måned kom der 18.952 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er 13,4 procent flere end i juli 2019.

Den markante stigning kommer ikke bag på bilforhandlerne i Aabenraa.

- Vi har haft en udmærket juli måned, der er på niveau med sidste år. Vi har efterspørgsel nok, men problemet er, at vi mangler bilerne. Det gælder både person- og varebiler, siger Torben Lindvang, der er indehaver af Auto Lindvang, som har afdelinger i Aabenraa og Sønderborg.

- Det er meget afhængigt af, hvilke biler man sælger, og hvornår man kan få dem leveret. Derfor har der også været andre måneder tidligere på året, hvor salget har været bedre end tilsvarende måneder sidste år, fortsætter han.

Annonce

Folk er godt polstret

Selv om Auto Lindvang ikke når op på samme stigning for juli måned som stigningen på landsplan, så beklager indehaveren sig ikke.

- Samlet set ligger vi bedre end sidste år, så corona-krisen har ikke betydet nedgang. Bilbranchen skal ikke hyle, og likviditeten er der hos folk. De er godt polstret til at købe biler, siger Torben Lindvang.

Hos bilforhandleren Jes P. Jessen i Aabenraa bliver der bestemt heller ikke hylet.

- Vi har haft en fint salg i juli måned, og vi skal ikke klage. Der er ikke så mange kunder i butikken, men dem, der kommer, vil noget. Det går godt, og der bliver solgt biler hver dag, siger Michael Hoeck, der er salgskonsulent hos Jes P. Jessen.

Ifølge De Danske Bilimportører er juli måneds positive bilsalg et klart udtryk for, at bilsalget er på ret køl.

- Kunderne er vendt tilbage, hvilket sandsynligvis er blevet hjulpet godt på vej af, at flere danskere end normalt har vekslet den dyre udenlandsrejse med en bilferie i det danske sommerland, som muligvis har betydet flere ture til bilforhandleren, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Annonce

Stor fremgang

Den udlægning kan salgskonsulenten hos Jes P. Jessen i Aabenraa godt følge.


Det går godt, og der bliver solgt biler hver dag.

Michael Hoeck, salgskonsulent hos Jes P. Jessen


- Nogle kunder har sagt, at nu da vi ikke kommer på ferie i udlandet i år, så køber vi en bil, siger Michael Hoeck.

Forretningsføreren hos Volkswagen Aabenraa kan også se tilbage på nogle fine måneder.

- Vi har haft en stor fremgang, og juni og juli har været nogle fine måneder. Det er dog svært at spå om, hvad fremtiden bringer, siger Rune Nørgaard Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce