Annonce
Billund

Billund vil sende halvdelen af de administrative medarbejdere hjem: - Det er ikke en nedlukning

Billund Kommune forventer at sende omkring halvdelene af de administrative medarbejdere hjem, det vil sige op mod 150. Arkivfoto: Christer Holte
Billund Kommune forventer at sende op mod 150 medarbejdere på hjemmearbejde, men pointerer, at der ikke er tale om en nedlukning. I Billund har Lego fortsat mange på arbejde.
Annonce

Billund Kommune: Op mod 150 medarbejdere i Billund Kommune må forberede sig på igen at skulle arbejde hjemmefra. Det er en følge af statsminister Mette Frederiksens opfordring til, at både private og offentlige arbejdspladser igen lader medarbejdere arbejde hjemmefra.

Den udmelding gav mandag travlhed på rådhuset i Grindsted.


Vi skal have samfundet - og dermed også kommunen - til at fungere stort set, som om her ikke var corona.

Ole Bladt-Hansen


- Vi er i gang med det lige nu og ser på, hvem der kan løse deres opgaver hjemmefra. Vi forventer, at det bliver op mod cirka halvdelen af de administrative medarbejdere, siger kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen.

Annonce

Alle funktioner

Han understreger, at alle borgere fortsat vil kunne komme i kontakt med kommunen. Der bliver ikke lukket nogen funktioner ned.

- Det er ikke som i marts. Det er ikke en nedlukning af samfundet. Vi skal have samfundet - og dermed også kommunen - til at fungere stort set, som om her ikke var corona, men vi skal reducere antallet af kontakter. Det er en balancegang, og vi følger situationen nøje, siger kommunaldirektøren.

Annonce

Alle, der kan, arbejder hjemme

Også Lego har i lyset af statsministerens seneste coronaudmeldinger sendt flere medarbejdere på hjemmearbejde.

- Vi følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer, og derfor har vi bedt alle medarbejdere, der kan arbejde hjemme, om at arbejde hjemme med virkning frem til d. 4. oktober, eller indtil myndighedernes anbefalinger bliver ændret, lyder det i et skriftligt svar fra pressechef Benjamin Hjorth.

Annonce

Produktionen kører

Han har ikke et præcist tal på hvor mange af Legos medarbejdere, der arbejder hjemme i øjeblikket, men understreger, at de fleste i Billund går på arbejde, da de er ansat i produktionen.

- I Billund har vi fortsat mange medarbejdere, der kommer fysisk på arbejde. For eksempel kører vores produktion fortsat som normalt, skriver han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce