Annonce
Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Gunnar von Arenstorff døde den 11. september. Halvandet døgn efter hans bisættelse døde hans hustru, Birgit Vester von Arenstorff. Privatfoto
Birgit Vester von Arenstorff døde halvandet døgn efter sin mands bisættelse.
Annonce

Birgit Vester von Arenstorff, Carolineparken i Varde, er død, 83 år.

Birgit Vester von Arenstorffs mand, Gunnar Arenstorff, blev bisat torsdag i sidste uge, og dagen efter sagde hun til sin familie og plejepersonalet på Carolineparken i Varde, at nu ville hun heller ikke længere. Alligevel kom hendes død natten til lørdag som et chok, for hun var ikke syg forud, men familien mener, hun simpelthen havde besluttet sig for at følge sin mand i døden.

Birgit og Gunnar von Arenstorff havde dannet par siden hun var 18, og hendes bror, der var ved Vestbanen i Varde, tog sin gode kammerat med hjem.

Oprindelig var Birgit Vester von Arenstorff fra Risskov ved Aarhus, og hendes forældre var flyttet til Varde, for at arbejde på den dengang helt nye kaserne.

Gunnar von Arenstorff var en ambitiøs mand, der efter job ved banen avancerede i sikringsstyrelsen og endte som kommunaldirektør i Hansholm.

Familien med efterhånden fire børn: Jan, Kim, Margit og Lars, flyttede en del i de år, og i begyndelsen gik Birgit hjemme og tog sig af børnene. I Skive begyndte hun som medhjælper i en børnehave, det fortsatte hun med i Hanstholm, og da hun og Gunnar slog sig ned i Vrøgum, uddannede hun sig til plejer i Hviding.

Birgit Vester von Arenstorff var udadvendt og glad. Hun grinede meget, og hendes karakteristiske grin kom helt nede fra maven, og kunne få en hel forsamling til at bryde i grin.

Fra 1975 til 2005 boede parret på Lundgårdsvej i Ribe, hvor de havde bygget hus. Da mange af deres venner til sidst efterhånden var væk, valgte de at vende tilbage til Varde.

Hun elskede familien og de 19 børnebørn kom tit på besøg, fra 2005 i villaen på Vestre Landevej 30 i Varde, og de seneste fem år på plejehjemmet, efter at hun var blevet ramt af to blodpropper i hjernen og blev halvsidet lammet.

Gunnar von Arenstorff flyttede på plejehjem et halvt år efter sin hustru, og selvom der ikke var mulighed for, at de fik fælles lejlighed, var de sammen så ofte som muligt. Han mistede kræfterne under coronaen, fordi han var et meget udadvendt menneske, der elskede at få besøg, og nu blev plejehjemmets døre lukket.

Birgit Vester von Arenstorff bliver bisat fra Sct. Jacobi Kirke i Varde mandag klokken 14. Hendes og Gunnars urnenedsættelse bliver nu en fælles ceremoni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce