Annonce
Esbjerg

Blandt 4300 fotos fra 89 lande: Ribe-fotograf modtager international hæder

Lars Roeds stemningsfyldte fotografi af rytteren i Vadehavet har fået mere internationel hæder. Foto: Lars Roed
Det nærmest vælter ind med hæder til fotograf Lars Roed fra Ribe, der har modtaget en flot placering i international konkurrence for sit smukke fotografi af en rytter i solnedgangen over Vadehavet.

Ribe: Tilbage i januar 2020 blev fotograf Lars Roeds foto af en pige på en islænderhest foran Vadehavets nedgående kåret til bedste danske landskabsfoto.

Billedet kom også med i den internationale fotokonkurrence World Photographic Cup med det danske fotolandshold, hvor Lars Roed deltog blandt 43 deltagende nationer, men nu har det stemningsfyldte fotografi fået mere fornem hæder.

- Det er en af de store, kendte fotokonkurrencer, hvor der både deltager amatører og professionelle, siger Lars Roed om den internationale fotokonkurrence Fine Art Photography Awards, hvor han fik en andenplads i kategorien Landskab.

Da Fine Art Photography Awards blev sat igang i efteråret 2019, modtog arrangørerne 4300 billeder fra 89 lande over hele verden, og da Lars Roed havde indsendt sit foto, glemte han faktisk lidt om det, fordi han ingenting hørte.

- Det blev afgjort 20. april, og det var lidt ad omveje, at jeg fandt ud af, at mit billede var blevet nummer to, siger Lars Roed, der kalder det chokerende, at billedet af rytteren i Vadehavet endnu engang modtager fornem, international hæder, idet fotografiet også har modtaget andre priser, blandt andet Månedens Læserfoto ved mediet Digital Foto, der for alvor satte opmærksomhed på Lars Roeds fotografier.

Partner

Lars Roed er partner i Nationalpark Vadehavet, og han ser selv sine billeder som en enestående måde at promovere Nationalpark Vadehavet på.

Han er uddannet multimediedesigner, og arbejder hos firmaet Vaimo med at lave brugervenlige hjemmesider og webshops. De penge, han tjener i virksomheden photosbyroed.dk bruges til udviklingen af forretning og indkøb af nyt fotoudstyr.

En kæmpesucces

Konkurrencen blev afgjort nærmest på årsdagen for den dag, billedet blev taget. Lars Roed forklarer, at det blev taget 19. april 2019, og selv om pigen på hesten ikke på det tidspunkt vidste, at hun blev fotograferet, har Lars Roed haft fat i rytteren og forklaret hende, hvordan motivet har spredt sig på sociale medier, i fotokonkurrencer og ved salg fra Lars Roeds eget firma, photosbyroed.dk.

- Det er lidt vildt, og det er kommet bag på mig, at jeg har solgt så mange af mine billeder fra Vadehavet. Ikke kun af rytteren, men jeg 10-12 billeder fra vadehavsområdet, som sælger rigtigt godt, siger Lars Roed og forklarer, at det sælger til folk over hele Danmark, men at det mest er til mennesker, som har en eller anden tilknytning til Ribe-området.

Lars Roeds mest solgte billede er dog ikke rytteren i Vadehavet, men derimod det lidt dystre motiv af en åben Kammersluse med Vadehavet i baggrunden, som Lars Roed selv kalder for en kæmpesucces.

Lars Roed bruger rigtigt mange timer ved Mandø Ebbevej og Vadehavet for at finde de helt rigtige motiver til de populære fotografier, der sælges over hele Danmark. Arkivfoto: Ole Maass
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Chefredaktør fra Tønder døde af kødædende bakterie: Nu fortæller hans kone, hvorfor hun sagde ja til at medvirke i dokumentar

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Esbjerg

Koster mere end 500 millioner kroner: Danmarks største havn får grønt lys til at blive endnu større

Sydjylland

Unge benzinbøller terroriserer Sønderjylland: Nu beder politiet forældrene om hjælp

Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Sydjylland For abonnenter

Ninna er kok og knokler op til 50 timer om ugen: Kro er tvunget til at holde lukket flere dage

Esbjerg Energy

Søren Nielsen dobbelt målscorer: Esbjerg Energy hentede point i Aalborg

Kolding

Se alle billederne: - Disse biler har ikke været samlet noget sted i Europa i meget lang tid

Esbjerg

Lokal erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

Kolding

Politiet efter genåbning af nattelivet: - Vi kan godt mærke, at der er flere unge mennesker, der skal lære at være i byen

Varde For abonnenter

Faktatjek: Har en sosu-assistent virkelig kun seks timers praktisk arbejde om ugen?

Tønder

Hundredevis af Lego-byggere samlet: Se nogle af deres vilde modeller her

Annonce