Annonce
Varde

Møbelfirma bruger kompensationsordning: Sender 125 ansatte hjem

Selvom BoConcept har sendt 125 medarbejdere hjem, så produceres der forsat møbler på fabrikken i Ølgod, hvor der er et nødberedskab på 36 medarbejdere. Arkivfoto: John Randeris
125 timelønnede og funktionærer er sendt hjem på kompensationsordningen hos virksomheden BoConcept. Et nødberedskab på 36 medarbejdere holder fabrikken og lageret i gang i Ølgod.
Annonce

Ølgod/Herning: En af landets største møbel- og boligindretningsvirksomheder, BoConcept, har sendt 125 medarbejdere hjem som en konsekvens af coronakrisen. Der er tale om både timelønnede og funktionærer i afdelingerne i Ølgod og Herning. Det oplyser administrerende direktør Peter Raupach Linnet fra BoConcept.

- Vi har valgt at gøre brug af en kærkommen ordning. Vi vil gerne fastholde vores medarbejdere, siger Peter Raupach Linnet.

Han fortæller, at BoConcept har oprettet et nødberedskab på 36 medarbejdere på fabrikken i Ølgod, hvor det store højlager også befinder sig. Derudover arbejder langt de fleste, som ikke er sendt hjem som en del af kompensationsordningen, hjemmefra.

- Vi ønsker at sikre vores franchisetagere, så de fortsat kan få varer, siger Peter Raupach Linnet.

Kompensation

  • BoConcept med hovedsæde i Herning og fabrik i Ølgod har cirka 300 medarbejdere, hvoraf de 250 er ansat i Danmark. Deraf er de 125 sendt hjem efter reglerne fra regeringens lønkompensationsordning, der varer til og med den 9. juni.
  • De timelønnnede kompenseres med 90 procent i løn, dog maksimalt 26.000 kroner i måneden. Funktionærer kompenseres med 75 procent af lønnen, dog maksimalt 23.000 kroner om måneden.
Annonce

Kompensation redder jobs

Han fortæller, at de har en rigtig sund ordrebeholdning. Så derfor er det lige nu vigtigt at holde produktionen i gang. Hvis ikke der var lønkompensation til og med den 9. juni, så ville det se sort ud. Sund ordrebeholdning eller ej.

- Så havde vi desværre måttet sige farvel til medarbejderne, der udviser stor forståelse for situationen, siger Peter Raupach Linnet.

BoConcept med i alt 300 medarbejdere er en meget velkonsolideret virksomhed, der det seneste regnskabsår kom ud med et overskud før skat på 122,4 millioner kroner. Det handler lige nu om at se på den anden side af coronakrisen.

- Lige nu handler det om at sikre en sund forretning, så vi kan styre vores cashflow, siger Peter Raupach Linnet.

Annonce

Borgmester ringede

Han var i øvrigt meget glad for at få en opringning fra borgmester Erik Buhl (V) fra Varde Kommune forleden.

- Det var en flot gestus og viser, at man lokalt tager ansvar. Det er sjovt, hvor meget man kan, når alvoren rammer en, siger Peter Raupach Linnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce