Annonce
Tønder

Borgerlisten har 15 kandidater klar til valg

Et af de nye ansigter på Borgerlistens kandidatliste er formanden for lokalrådet i Rejsby, Pia Hedegaard Kristensen. Hun er også en fortaler for den planlagte vindmøllepark i lokalområdet. Foto: André Thorup
Borgerlisten i Tønder har de første 15 kandidater klar til årets kommunalvalg. Det er mere end en fordobling i forhold til 2017. Blandt de nye ansigter er en tidligere kandidat og medlem af forretningsudvalget for Venstre og formand for lokalrådet i Rejsby, Pia Hedegaard Kristensen.

TØNDER: 2021 er valgår i de danske kommuner, og i Tønder ruster flere partier sig til den forestående valgkamp. Borgerlisten benyttede i december en elektronisk julekalender til at præsentere listens kandidater. Bag de i alt 24 låger gemte sig i alt 15 kandidater, hvilket er mere end en fordobling i forhold til 2017. Dengang mønstrede partiet seks kandidater,  og fik med Thomas Ørting Jørgensen, Grøngård, valgt en ind i kommunalbestyrelsen. Ambitionerne forud for valget den 16. november er større.

- Nu har vi præsenteret de første 15 kandidater. Målet er fortsat mindst 20 kandidater, og det når vi inden september 2021, hvor vi skal aflevere den færdige kandidatliste. Vi står med et stærkt hold allerede nu, og jeg håber vælgerne den 16. november giver os det rygstød, der skal til, for at Borgerlisten får afgørende indflydelse på den politiske kurs de kommende år, siger Thomas Ørting Jørgensen i en udsendt pressemeddelelse.

Venstre-kvinde

Blandt de nye ansigter på Borgerlistens kandidathold er Pia Hedegaard Kristensen, Rejsby, som tidligere har siddet i Venstres forretningsudvalg, og i øvrigt var kandidat for Venstre ved det seneste valg.


Nu har vi præsenteret de første 15 kandidater. Målet er fortsat mindst 20 kandidater, og det når vi inden september 2021, hvor vi skal aflevere den færdige kandidatliste.

Thomas Ørting Jørgensen, borgmesterkandidat, Borgerlisten


Pia Hedegaard Kristensen er formand for lokalrådet i Rejsbv, og skiftet til Borgerlisten begrunder hun med, at hun er træt af de indre kampe i Venstre. Samtidig satser hun på at styrke samarbejdet mellem de tre landsbyer, Rejsby, Brøns og Frifelt, ligesom hun håber på medvind til det omdiskuterede vindmølleprojekt i lokalområdet. Netop vindmøller og den grønne omstilling er en af Borgerlistens mærkesager

Thomas Ørting Jørgensen er  Borgerlistens bud på en kommende borgmester i Tønder. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

- Jeg håber på, at vindmølleprojektet i Haved bliver realiseret, så vi gennem vores fondsmølle får midler til løbende at realisere vores drømme for landsbyklyngen. Og jeg håber, at Tønder Kommune herigennem kan tiltrække fremtidens virksomheder og jobs, siger Pia Hedegaard Kristensen.

Hun er i øvrigt ikke eneste Venstre-indslag hos Borgerlisten. Pia Dyring Lassen, Løgumkloster, har en fortid som lokal Venstre-formand, Andreas Hansen, Tønder, har gennem mange år været aktiv Venstre-mand i Tønder, mens Anton Schulz, Løgumkloster, både har været formand og valgt kandidat for Venstre i den daværende Løgumkloster Kommune.

Annonce

Formand og kandidat

Blandt de 15 opstillede kandidater er også Borgerlistens egen formand, Lars Thomsen, Sæd, der blandt andet også er synlig i offentligheden som formand for Tønder Sports- og Fritidscenter, den tidligere formand og kandidat for Radikale Venstre, Morten Gliemann, Tønder, tidligere beredskabschef i Tønder, Lars Hviid, og sognepræst i Hostrup/Øster Højst sogne, Thorsten Bjerg Christensen.

Annonce

Gengangerne

Blandt gengangerne fra kandidatlisten 2017 er ud over Thomas Ørting Jørgensen tidligere Tønder-borgmester Laurids Rudebecks datter, Neel Rudebeck, samt formanden for den lokale fodboldklub TSF-fodbold, Kasper Sørensen, Tønder.

Ifølge Lars Thomsen er Thomas Ørting Jørgensen Borgerlistens borgmesterkandidat, og kommer derfor til at stå øverst på kandidatlisten. I hvilken rækkefølge de øvrige kandidater vil blive påført kandidatlisten, det kan være i alfabetisk orden eller ud for geografiske hensyn, er noget, der diskuteres i øjeblikket, lyder det fra formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce