Annonce
Esbjerg

Borgmester ikke helt solgt på forslag om erhvervsudvalg: Det handler om selve indsatsen

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mener ikke, det er afgørende for Esbjerg Kommunes erhvervsindsats, at der oprettes et decideret erhvervsudvalg. Arkivfoto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Er det sund fornuft at oprette et politisk udvalg med ansvaret for erhvervsvenlighed og erhvervsfremme? Ja, mener Sønderborg-politiker. Esbjergs borgmester mener dog, det handler om fokus.

Esbjerg Kommune: På seks år er Sønderborg Kommune rykket fra at være en af landets mest erhvervsfjendtlige kommuner til nu at være blandt de mest erhvervsvenlige.

En stor del af årsagen er etableringen af et erhvervsudvalg, mener formanden for udvalget, Gerhard Bertelsen (Slesvigsk Parti).

JydskeVestkysten Esbjerg har kontaktet Gerhard Bertelsen i kølvandet på forslaget fra Esbjerg-politikerne Anne Marie Geisler Andersen (R) og May-Britt Andrea Andersen (K) om at oprette et lignende udvalg under Esbjerg Byråd.

Annonce

Sønderborg er i dag placeret som den 15. bedste, når det kommer til erhvervsvenlighed, i Dansk Industris undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, og det er et kæmpe spring siden 2016, da Sønderborg Kommune lå helt i bund med landets ringeste erhvervsklima.

- Før 2014 havde vi et erhvervs- og kulturudvalg, men det er afgørende, at man ikke blander tingene sammen. Erhverv er den største indtægtskilde - det bringer vækst, og det skal man fokusere helhjertet på. I dag har vi et udvalg, der koncentrerer sig om erhvervsfremme og erhvervsvenlighed, og det er vigtigt, at området konstant prioriteres, og at man holder snor i indsatserne og foretager opfølgninger, så vi vedligeholder vores gode omdømme og arbejder med de punkter, hvor vi står svagt. Det er en enorm styrke, at virksomhederne har én indgang til kommunen i erhvervssager, siger Gerhard Bertelsen og tilføjer, at udvalget ved hvert udvalgsmøde besøger en virksomhed, ligesom borgmester, kommunaldirektør og udvalgsformand løbende holder møde med 12-15 erhvervsfolk ad gangen.

Åben, men ikke solgt

Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er åben over for en ændret udvalgsstruktur under Esbjerg Byråd, men han køber ikke umiddelbart præmissen om, at der skal et decideret erhvervsudvalg til for at holde et skarpt fokus på erhvervs-indsatsen. I dag ligger området under økonomiudvalget:

- Der vil komme et forslag til ny udvalgsstruktur formentlig allerede på det kommende økonomiudvalgsmøde, og herefter vil forslaget blive drøftet i de politiske grupper. Man kan sagtens tænke udvalgsstrukturen anderledes, end vi gør i dag, men i min optik er det ikke givet, at erhvervsindsatsen bliver bedre af at nedsætte et nyt udvalg. Vi prioriterer erhvervsindsatsen højt i økonomiudvalget, men jeg er helt åben over for at drøfte ideer til,  hvordan tingene kan forbedres, understreger borgmesteren, der henviser til, at Esbjerg Kommune i analysen fra Dansk Industri af kommunernes erhvervsvenlighed foretog et hop fra nummer 24 til nummer 18. Dermed er Esbjerg fortsat klart bedre end de andre store kommuner i landet.

- Det viser, hvad et strategisk fokus på erhvervslivet kan gøre. De to væsentligste årsager til, at vi ikke er i top 10, er områder som adgangen til kvalificerede medarbejdere og uddannelser, og det er to områder, hvorpå vi har rigtig gode indsatser i gang. Men det er ikke noget,  man løser fra den ene dag til den anden.

Undersøgelsen

  • Esbjerg Kommune fortsætter med at blive et bedre og bedre sted at drive erhvervsvirksomhed i, viser den årlige udgave af Lokal Erhvervsvenlighed, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.770 danske virksomheder.
  • Årets undersøgelse er ændret efter sammenlægning af Dansk Industri og Dansk Byggeri. 
  • Sidste år landede Esbjerg Kommune på en 24. plads , og i den nye undersøgelse har Esbjerg Kommune forbedret sig og indtager en 18. plads. Dermed er Esbjerg fortsat klart bedre end de andre store kommuner i landet.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg skal gøre alt for at tage Sandra Toft på ordet

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce