Annonce
Esbjerg

Borgmester inviterer flere tusinde erhvervsledere til møde

Borgmester Jesper Frost Rasmussen inviterer til en snak om Esbjerg Kommunes nye klimamålsætning og den grønne udvikling i kommunen med særlig fokus på, hvordan lokale virksomheder kan indgå i klimapartnerskaber med Esbjerg Kommune. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Borgmester Jesper Frost Rasmussen inviterer til en snak om Esbjerg Kommunes nye klimamålsætning og den grønne udvikling i kommunen med særlig fokus på, hvordan lokale virksomheder kan indgå i klimapartnerskaber med Esbjerg Kommune.
Annonce

Esbjerg: Esbjerg Kommune, Business Esbjerg og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har inviteret repræsentanter fra flere tusinde erhvervsvirksomheder i kommunen til et gigantisk onlinemøde.

Og på dagsordenen for mødet, som finder sted tirsdag den 1. december fra klokken 16 til 17.30, er Esbjerg Kommunes nye klimamålsætning og den grønne udvikling med særlig fokus på, hvordan lokale virksomheder kan indgå i klimapartnerskaber med kommunen. Desuden vil der foruden borgmesteren blandt andet være indlæg fra flere erhvervsledere fra nogle af de største virksomheder i kommunen.

Forhistorien er den, at Esbjerg Kommune netop er blevet en del af DK2020-initiativet, hvor man sammen med 32 andre kommuner fra hele landet skal udvikle klimaplaner, der lever op til Paris-aftalen. Kommunen kan dog ikke gøre det alene, og derfor har den brug for, at borgere og virksomheder bliver en del af klimaindsatsen, ligesom byrådets ambitionsniveau er væsentligt større end de nationale målsætninger.

- Via strategiske klimapartnerskaber mellem virksomheder og kommune, kan vi sammen realisere det ambitiøse klimamål, som byrådet netop har vedtaget. Det handler blandt andet om, at Esbjerg Kommune i 2030 skal være en CO2 neutral kommune. Det kan kommunen ikke klare på egen hånd, vi har brug for stærke partnere i erhvervslivet. Og det passer godt med, at byrådets fokus på bæredygtighed i høj grad også handler om at skabe grøn vækst og sikre lokale virksomheder markedsmæssige forspring, oplyser borgmesteren og fortsætter:

Annonce

Hvorfor er partnerskab en fordel

- Derfor håber jeg, at så mange virksomheder som overhovedet muligt vil deltage i webinaret 1. december. Her vil deltagerne høre om kommunens klimaambitioner, blive inspireret og motiveret til at arbejde med klima- og energidagsordnen, ligesom virksomhederne får indsigt i, hvad den kan få ud af at indgå i et klimapartnerskab med Esbjerg Kommune.


Jeg håber at så mange virksomheder som overhovedet muligt vil deltage i webinaret 1. december.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester, Esbjerg Kommune


Ved mødet vil også professor, Brian Vad Mathiesen, Aalborg Universitet, fortælle om fremtidens energipotentialer, mens markante virksomhedsledere som administrerende direktør hos Semco Maritime, Steen Brødbæk og Mads Kirkegaard, der er administrerende direktør i Bramming-virksomheden Polytech, vil fortælle om, hvad de allerede gør på klima- og energiområdet, og hvordan de kan de se en fordel i et partnerskab med kommunen.

En anden oplægsholder er Jesper Toft Mathiasen, administrerende direktør hos Claus Sørensen A/S og formand i Dansk Industri Sydvestjylland. Han vil fortælle, hvorfor virksomhederne skal arbejde med klima- og energi, og hvordan et partnerskab med kommunen kan gavne virksomhederne.

Tilmeldingen til mødet foregår gennem Business Esbjerg, og herefter vil man modtage link til Zoom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce