Annonce
Sønderborg

Borgmester: Tour de France-datoer skal ikke flyttes

Rytterfeltet suser - måske - forbi Dybbøl Mølle sømdag den 4. juli 2021. Foto: Mette Mørk
Tour de France-ledelsen ønsker at ændre på datoerne for de danske etaper i 2021. Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) mener, det kun vil give udfordringer, hvis datoerne flyttes.
Annonce

Sønderborg: Op mod 125.000 tilskuere forventes at stå langs ruten, når Tour de France-feltet drøner gennem Sønderborg søndag den 4. juli 2021. Sådan vil Sønderborg Kommune i hvert fald gerne have det.

Men Tour de France-ledelsen ønsker at ændre på datoerne for de danske etaper, da afslutningen af løbet den 25. juli kommer til til at lappe ind over OL i Tokyo, som begynder den 23. juli.

Fredag morgen var det danske selskab bag den danske Tour-start til møde med Tour de France-ledelsen. Borgmester Erik Lauritzen (S) deltog.

- Vi blev orienteret om de udfordringer, der er i forhold til sammenfald med andre store begivenheder i verden. Der er skitseret forskellige muligheder for at rykke datoerne. Det er det, der nu skal forhandles, siger Erik Lauritzen.

Annonce

Meget udfordrende

Erik Lauritzen går ikke ind for at flytte på datoerne.


Vi arbejder for, at datoerne skal blive liggende, hvor de er. Alt andet ville vi ikke være særligt vilde med.

Erik Lauritzen


- Det vil være meget udfordrende for os, hvis datoen skal rykkes. Vi har mange planer, der skal ændres, kontrakter, der skal ændres. Og hoteller og andre overnatningssteder, der er booket fuldt ud. Det er klart, det vil give kæmpe udfordringer i for alle byer i Danmark, der får besøg af touren. Det er ikke kun Sønderborg, siger Erik Lauritzen.

Det er Københavns overborgmester Frank Jensen, der står for forhandlingerne.

- Vi arbejder for, at datoerne skal blive liggende, hvor de er. Alt andet ville vi ikke være særligt vilde med, siger Erik Lauritzen.

Tour de France har tre etaper i Danmark fra den 2. til den 4. juli. Tour de France i Danmark afsluttes med en 183 kilometer lang etape fra Vejle og afsluttes i Sønderborg By.

Ruten i Sønderborg Kommune er 30 kilometer og går forbi Gråsten Slot, Dybbøl Banke, Alsik Hotel, Sønderborg Slot og Als' kyst. Ruteni Sønderborg By er 11 kilometer.

Sønderborg Kommune arbejder på et 100-dages optakts-program, som skal foregå i Sønderborg Kommune i 100 dage op til etapen i Sønderborg. Derudover vil der også være genforeningsmarkeringer, som er flyttet fra i år. Det gælder blandt andet genforeningsfesten på Dybbøl Banke, som skal holdes i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce