Annonce
Kolding

Indespærret hos grævling: Brandfolk gravede i fire timer for at redde sårede hunde

To glade og trætte brandfolk efter en veloverstået redningsaktion. Ved redningsmændenes fødder ses indgangen til grævlingegraven, hvor en af hundene blev trukket ud fra. Foto: TrekantBrand
To små terriere havde tydelige spor efter at have været i kamp med grævling, fortæller indsatsleder efter aftenens redningsaktion.
Annonce

Grønninghoved: En lille gruppe brandfolk brugte størstedelen af deres fredag aften på at redde en hund fra at dø i en grævlingegrav.

Det fortæller indsatsleder Arne Christensen fra TrekantBrands afdeling i Tyrstrup.

Brandfolkene blev tilkaldt først på aftenen af en familie, der havde været ude at gå med deres to terriere i sommerhusområdet ved Grønninghoved Strand sydøst for Kolding.

- Pludselig løber hundene i forvejen, og familien ser dem smutte ind i en grævlingegrav, og så er de væk, siger indsatsleder Arne Christensen.

Familien kunne efterfølgende høre hundene ved en anden indgang til grævlingegraven, og i første omgang begyndte hundeejerne selv at grave. Efter et par timers forgæves søgen valgte de at tilkalde assistance.

- Lige da vi kommer derud, kan vi faktisk stikke en hånd ind i hullet og få fat i en af hundene, siger Arne Christensen.

Langt fra så let gik det med hund nummer to. Brandfolkene gik i gang med at grave ved håndkraft, men ret hurtigt stod det klart, at det ikke var nok. Af den grund fik de fat i en gravemaskine, ligesom de valgte at føre et kloakkamera ind i grævlingens bolig.

Ved hjælp af optagelserne fra kloakkameraet tegnede brandfolkene et slags kort over de underjordiske gange, og med det i hånden fortsatte de arbejdet.

Efter fire timer havde redningsfolkene gravet sig 2,5 meter ned i jorden, og håbet om at finde hunden i live var efterhånden svundet ind.

- Men til sidst er der en af os, der får fat i den, og den lever stadig. Den ligger helt stille derinde. I lang tid havde vi kunnet høre den, men i den sidste time havde den været stille. Den var fuldstændig udmattet. Vi kunne se, at begge hunde havde været i kamp med grævlingen, siger Arne Christensen.

På det tidspunkt var klokken blevet 22, og hunden havde altså været fanget i omtrent seks timer, da den blev genforenet med sine ejere.

- Det var en stor forløsning for os alle, da han trak den ud. Der blev klappet og råbt, siger indsatslederen.

Grævlingen, som er en fredet dyreart, er kendt som Danmarks største rovdyr og vejer op til 20 kilo. På nær en række øer er grævlingen udbredt i hele landet.

Hundens ejer genforenet med en af sine hunde. Foto: TrekantBrand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce