Annonce
Sport

Brasiliens nederlag er ikke det største i VM-historien

Den tyske 7-1 sejr over Brasilien er fodboldhistoriens største semifinale-sejr - og naturligvis også det største semifinale-nederlag nogensinde, men som en (uhyre ringe) trøst for brasilianerne er det trods alt ikke det største VM-nederlag nogensinde. Det er ikke engang i Top 10, og Brasilien må glæde sig over, at der findes lande som El Salvador, Zaire, Sydkorea, Bolivia og Cuba.

1. Historiens største VM-sejr stod Ungarn for i 1982, da magyarerne besejrede El Salvador med hele 10-1. Det vildeste er måske, at Ungarn alligevel ikke gik videre fra gruppespillet.

2. Ungarn står såmænd også for den næststørste sejr nogensinde, da de med Puskas på holdet i 1954 besejrede Sydkorea med 9-0 for senere at gå i finalen og tabe med 2-3 til Vesttyskland.

3. I 1974 besejrede Jugoslavien Zaire med 9-0 og tangerede dermed Ungarns rekord fra 20 år forinden. Zaires landshold viste en markant mangel på fodboldforståelse, da en af spillerne stormede ud af muren og sparkede en frisparksbold væk, inden den var blevet sat i spil. Det gjorde Brasilien trods alt ikke tirsdag i Belo Horizonte.

4. Sverige blev det første land til at vinde med 8-0 da de i 1950 besejrede Cuba i kvartfinalen. Det er det største nederlag nogensinde i knockout-fasen.

5. 12 år senere, i 1950, var Uruguay ved VM i Brasilien, som de senere vandt, hårde mod deres naboer, da de besejrede Bolivia med lammende 8-0.

6. Tirsdag aften blev Miroslav Klose historiens mest scorende VM-spiller, da han scorede sit 16-VM-mål. Helt tilbage i 2002 scorede han en god del af dem, da han lavede hattrick i Tysklands 8-0 sejr over Saudi Arabien.

7. I 1954 vandt Tyrkiet 7-0 over Sydkorea, der deltog ved deres første VM nogensinde.

8. Samme år, i 1954, besejrede de forsvarende verdensmestre fra Uruguay Skotland med 7-0.

9. I 1974 vandt Polen med 7-0 over Haiti på blandt andet to mål af Grzegorz Lato, der senere blev turneringes topscorer med syv mål.

10. Efter at have spillet 0-0 i den første kamp mod Elfenbenskysten, stemplede Portugal ind i turneringen i 2010 og vandt med 7-0 over Nordkorea.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce