Annonce
Sport

Brasiliens nederlag er ikke det største i VM-historien

Den tyske 7-1 sejr over Brasilien er fodboldhistoriens største semifinale-sejr - og naturligvis også det største semifinale-nederlag nogensinde, men som en (uhyre ringe) trøst for brasilianerne er det trods alt ikke det største VM-nederlag nogensinde. Det er ikke engang i Top 10, og Brasilien må glæde sig over, at der findes lande som El Salvador, Zaire, Sydkorea, Bolivia og Cuba.

1. Historiens største VM-sejr stod Ungarn for i 1982, da magyarerne besejrede El Salvador med hele 10-1. Det vildeste er måske, at Ungarn alligevel ikke gik videre fra gruppespillet.

2. Ungarn står såmænd også for den næststørste sejr nogensinde, da de med Puskas på holdet i 1954 besejrede Sydkorea med 9-0 for senere at gå i finalen og tabe med 2-3 til Vesttyskland.

3. I 1974 besejrede Jugoslavien Zaire med 9-0 og tangerede dermed Ungarns rekord fra 20 år forinden. Zaires landshold viste en markant mangel på fodboldforståelse, da en af spillerne stormede ud af muren og sparkede en frisparksbold væk, inden den var blevet sat i spil. Det gjorde Brasilien trods alt ikke tirsdag i Belo Horizonte.

4. Sverige blev det første land til at vinde med 8-0 da de i 1950 besejrede Cuba i kvartfinalen. Det er det største nederlag nogensinde i knockout-fasen.

5. 12 år senere, i 1950, var Uruguay ved VM i Brasilien, som de senere vandt, hårde mod deres naboer, da de besejrede Bolivia med lammende 8-0.

6. Tirsdag aften blev Miroslav Klose historiens mest scorende VM-spiller, da han scorede sit 16-VM-mål. Helt tilbage i 2002 scorede han en god del af dem, da han lavede hattrick i Tysklands 8-0 sejr over Saudi Arabien.

7. I 1954 vandt Tyrkiet 7-0 over Sydkorea, der deltog ved deres første VM nogensinde.

8. Samme år, i 1954, besejrede de forsvarende verdensmestre fra Uruguay Skotland med 7-0.

9. I 1974 vandt Polen med 7-0 over Haiti på blandt andet to mål af Grzegorz Lato, der senere blev turneringes topscorer med syv mål.

10. Efter at have spillet 0-0 i den første kamp mod Elfenbenskysten, stemplede Portugal ind i turneringen i 2010 og vandt med 7-0 over Nordkorea.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce