Annonce
Kolding

Bridgeklub lagt ned af corona: 13 medlemmer er smittet

Kolding Bridgecenter har siden foråret holdt til her på Niels Bohrs Vej i det nordlige Kolding. Her plejer der at være gang i kortspillet både formiddage, eftermiddage og aftener. Men lige nu ligger kortspillet helt og aldeles stille. Foto: Søren Gylling
Kolding Bridgecenter har måttet lukke for alle aktiviteter i den seneste uges tid, og centret åbner tidligst igen efter efterårsferien. 13 af klubbens medlemmer er smittet med corona.
Annonce

Kolding: De flere hundrede medlemmer og kursister i Kolding Bridgecenter må lige nu kigge langt efter deres kortspil.

Klubben har nemlig lukket for alle dens aktiviteter i øjeblikket på grund af udbredt coronasmitte blandt medlemmerne.

I løbet af den seneste cirka halvanden uge har 13 medlemmer og kursister meldt ind til klubbens formand, at de er smittet med corona. Klubben er delt op i afdelinger med mellem 24 og 50 spillere i hver afdeling, og bare i den ene afdeling har 9-10 spillere fået corona, oplyser formanden for Kolding Bridgecenter, Karin Korup Jungdal.

Hun forklarer, at det første coronatilfælde tikkede ind sidste mandag, hvor et medlem oplyste, at vedkommende var smittet.

Dagen efter, om tirsdagen, dukkede der to nye smittetilfælde op i en anden afdeling, og onsdag blev der meldt flere coronatilfælde ind fra denne afdeling.


Vi drøfter lige nu, hvilke yderligere forholdsregler vi skal indføre.

Karin Korup Jungdal, formand for Kolding Bridgecenter


Allerede i forbindelse med første smittetilfælde var Kolding Bridgecenter i kontakt med Dansk Bridgeforbund, som derefter var i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvordan klubben i Kolding skulle forholde sig.

Annonce

Lukker de næste uger

Bestyrelsen for Kolding Bridgecenter valgte fra starten at oplyse de andre spillere i de berørte afdelinger, at der var smittede medspillere, og onsdag i sidste uge lukkede man helt for alle aktiviteter i klubben.

- Da var der kommet fem-seks smittede på to døgn, og det tyder på, at smitten er sket hos os, siger Karin Korup Jungdal, der forklarer, at nogle spillere i klubben spiller i flere afdelinger og derfor er i berøring med mange andre medlemmer.

Siden sidste uge er oplysninger om nye smittetilfælde kommet drypvis ind til formanden, og det seneste tilfælde blev meldt ind onsdag i denne uge.

Derfor har bestyrelsen nu besluttet at holde klubben lukket i yderligere to en halv uge, og klubben genåbnes først i uge 43.

Før coronasmitten ramte Kolding Bridgecenter havde klubbens medlemmer været i gang med at spille bridge i et stykke tid - dog med masser af håndsprit, når de skiftede modspillere og kortspil og med ekstra afstand.

Karin Korup Jungdal forklarer, at medlemmerne i forbindelse med genåbningen kommer til at tage ekstra forholdsregler.

- Vi drøfter lige nu, hvilke yderligere forholdsregler vi skal indføre. Vi har dem endnu ikke på plads, men det er klart, at der kommer ekstra sikkerhedsregler, og vi søger inspiration udefra. Blandt andet overvejer vi at bede folk om at blive væk fra bridge i en uge, hvis de har været til en større komsammen, siger hun.

Kolding Bridgecenter

  • Kolding Bridgecenter lå tidligere på Ndr. Ringvej men flyttede i foråret til Niels Bohrs Vej.
  • Klubben har cirka 220 medlemmer og 50 kursister.
  • Den har fire afdelinger hver med mellem 24 og 50 kortspillere. Nogle medlemmer spiller bridge i flere afdelinger.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Tim har ikke solgt en eneste eksotisk rejse siden marts: Tvunget til corona-annulleringer for fem millioner kroner

Annonce