Annonce
Erhverv

Brint-firma udvider kapaciteten til det femdobbelte: - Vi skal rykke hurtigere, end vi havde forestillet os

Bestyrelsesformand Thyge Boserup gjorde arbejdet grundigt, da Green Hydrogen Systems holdt første spadestik på sin udvidelse. Først gravede han med en spade, og efterfølgende hoppede han op i en gravko og tog en ordentlig bid af jorden ved siden af den eksisterende virksomhed. Foto: Lasse Hyldager
Tirsdag tog Green Hydrogen Systems første spadestik til udvidelsen af den virksomhed, som man indviede først på året. - Det er vigtigt at forstå, at vi ikke selv har opfundet farten i forhold til den branche, vi arbejder i, siger bestyrelsesformand Thyge Boserup.

Kolding: Når man indviede sit hovedkvarter i januar 2021, så er det sjældent, at man allerede lidt senere på året inviterer til første spadestik på en udvidelse. Og da slet ikke en udvidelse, som vil femdoble virksomhedens produktionskapacitet.

Men sådan en invitation havde Green Hydrogen Systems sendt ud, inden dannebrog kunne gå til tops tirsdag formiddag, hvor bestyrelsesformand Thyge Boserup tog første spadestik - først med en almindelig, blankpoleret spade og efterfølgende i en gravko, som var kørt i stilling til lejligheden.

De hastige udvidelsesplaner fortæller alt om, at virksomheden navigerer i en branche i voldsom vækst. Green Hydrogen Systems arbejder med at bygge elektrolysemoduler til produktion af bæredygtig brint ved hjælp af vedvarende elektricitet og vand. Den er med andre ord en del af den grønne omstilling, som lige nu finder sted over alt på kloden. Og med en stadigt stigende hastighed, som senest blev nødvendiggjort, da FN for nylig udsendte en alarmerende klimarapport om menneskeskabte påvirkninger af miljøet.

Annonce

- Det er vigtigt at forstå, at vi ikke selv har opfundet farten i forhold til den branche, vi arbejder i. Vi er dikteret af en virkelighed med klimaforandringer, som alle efterhånden har forstået, og det har også vist sig, at vi skal rykke hurtigere, end vi havde forestillet os. Der skal ske en omstilling, der skubber afgørende til brints rolle i energiforsyningen, siger bestyrelsesformand Thyge Boserup.

En branche med fart på

Han roser både borgmesterkontoret og embedsværket i Kolding Kommune for at handle hurtigt, så det kan lade sig gøre at sætte udvidelsen i gang allerede i år, og der er også ros til entreprenørerne Kjæhr & Trillingsgaard, som stod bag det første byggeri på Nordager og nu også har ansvaret for udvidelsen.

Sådan ser visualiseringen ud af det byggeri, som Kjæhr & Trillingsgaard har ansvaret for. Der er i høj grad tænkt på, at huset også skal have noget at byde på  for de ansatte, når de træder udenfor. Arkitekt bag byggeriet er RUM i Horsens.

- Når man bevæger sig i en branche med meget fart, så er det vigtigt, at man ikke bliver fartblind og glemmer at se sig for. Omvendt skal man også kunne rykke hurtigt, når man har sikret sig, at man har taget den rette beslutning, for der har man ikke en måned til at løbe rundt om sig selv. Det gælder om at finde den rette balance. Derfor har vi også stor ros til måden, vores byggesag er blevet håndteret på. Man har formået at skabe den fortrolighed og tillid, som har været nødvendig for os for at træffe beslutningen om at bygge og nu også udvide her på Nordager, siger Thyge Boserup.

Annonce

Rart både ude og inde

Green Hydrogen Systems udvider på en måde, så det kommende hovedkvarter bygger videre på de tanker, som allerede ligger i den eksisterende bygning. Og man inddrager hele det omkringliggende udeområde med faldende terræn og sø.

- For de ansatte skal det være et hus både inde og ude, hvor de føler sig godt tilpas, fortæller Christian Trillingsgaard fra entreprenørfirmaet Kjæhr & Trillingsgaard, som i øvrigt selv holder til nogle få husnumre nede ad Nordager.

Annonce

Mulighed for udvidelse

Og så slutter vi lige med samme tema, som indledte artiklen - nemlig vækst og hastighed. For selv om byggeriet altså femdobler den nuværende udgave af Green Hydrogen Systems, så er der føjet denne sætning indenfor i byggebeskrivelsen:

"Sidst men ikke mindst skal designet af det nye hovedkvarter være så fleksibelt tænkt, at virksomheden fortsat kan vokse og potentielt bygge yderligere til".

I januar 2021 flyttede Green Hydrogen Systems ind i sine nye lokaler på Nordager, og allerede et halvt år senere kunne bestyrelsesformand Thyge Boserup holde tale, før han tog det første spadestik til udvidelsen af virksomheder, som arbejder indenfor grøn omstilling. Foto: Lasse Hyldager
Borgmester Jørn Pedersen har selv spillet en aktiv rolle, da Kolding Kommune overbeviste Green Hydrogen Systems om at blive indenfor kommunegrænsen, og han var også på talerlisten, da virksomheden gjorde klar til sin udvidelse. - Det handler om, at alle bider til bolle på samme tid. Det gælder både vores forvaltning, virksomheden selv og en dygtig entreprenør - Kjæhr & Trillingsgaard - som kan håndtere byggeriet. For mig viser det, at vi kan noget med hastighed, når vi vil det og står sammen om det, sagde borgmesteren blandt andet. Foto: Lasse Hyldager.

Byggeriet på Nordager 21 vil stå færdigt i 2023.

Kort om Green Hydrogen Systems

  • Green Hydrogen Systems er grundlagt i 2007 og fremstiller elektrolyseanlæg, der kan producere brint ved hjælp af blandt andet sol- og vindenergi.
  • Målsætningen er at blive et af verdens førende selskaber inden for udvikling og produktion af elektrolyseanlæg, der anvender strøm fra vedvarende energi til at fremstille grøn brint, der kan bruges i blandt andet industrien og transportsektoren.
- Der er mange, vi skal takke for at være kommet hertil, men i sidste ende handler vores ansatte og deres engagement. Det starter og slutter med dem, lød det fra administrerende direktør Sebastian Koks Andreassen ved arrangementet. Foto: Lasse Hyldager
Annonce
For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

Varde

Bomberyddere tilkaldt til stranden: Strandgæsts fund gav ingen sure miner

Tønder

Bruger ikke vagter: Tønder Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Må skære op til 20 millioner i overskuddet: - Det mest udfordrende år i min tid

Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Varde

Politiet søgte 'forvirret' mand: Nu er han fundet

Annonce