Annonce
Vejen

Brobygning: Nu kan man vandre uden at få våde sko

Vejen Kommune har lavet nye gangbroer på Kyst til Kyst Stien syd for Østerbygård Dambrug mellem Hovborg og Bække. Foto: Vejen Kommune
Det er blev nemmere at vandre på Kyst til Kyst Stiens strækninger i Vejen Kommune. Kommunen har nemlig anlagt nye gangbroer.

Natur: I løbet af vinteren har Vejen Kommune arbejdet med at lave nye gangbroer på en af de lokale strækninger på Kyst til Kyst Stien.

Helt konkret syd for Østerbygård Dambrug mellem Hovborg og Bække. Gangbroerne skal sikre, at man kan komme tørskoet gennem de smukke naturområder, der er langs med stien.

Broerne er bygget i ubehandlet lærketræ og er samlet set mere end 200 meter lange. Derudover er de skrid-sikre, så de ikke er glatte at gå på, når det har regnet.

- Vandrestien har ligget i kanten af en pløjemark, og der har været problemer med, at stien har været svær at gå på grund af høj vandstand i nogle år. Derfor har vi valgt at omlægge stien og har flyttet den tilbage til dens gamle forløb nede i naturområdet langs Holme Å, fortæller Per Johansen, der er biolog hos Teknik & Miljø i Vejen Kommune, i en pressemeddelelse.


Vandrestien har ligget i kanten af en pløjemark, og der har været problemer med, at stien har været svær at gå på grund af høj vandstand i nogle år.

Per Johansen, biolog, Vejen Kommune


En af de medarbejdere, der har været med til at arbejde på broen, er Emil Allerslev Lund, der er skov- og naturelev hos Teknik & Miljøs driftsenhed. I en dronefilm, der blandt andet ligger på Vejen Kommunes hjemmeside, fortæller han om det store projekt.

- Det har været vildt spændende at være med til sådan et stort projekt. Nu glæder vi os til, at mange bruger vores vandreruter, når vi har brugt så meget tid på at få bygget de fine broer, fortæller Emil Allerslev Lund.

Vejen Kommunes driftsenhed arbejder typisk på den slags projekter i vinterhalvåret, hvor der ikke skal klippes græs og beskæres buske og træer.

Kyst til Kyst Stien

På Kyst til Kyst Stien kommer man gennem varierede landskaber og afvekslende natur på tværs af Jylland.

I Vejen Kommune går stien gennem ådalen mellem Hovborg og Bække. Nord for Okslund, mellem Ravnhøj Plantage og Holme Å ligger et smukt kuperet hedeområde. Længst mod øst går turen gennem engene ved Holme Ås udspring. Stien går forbi Klebæk Høje, hvor ruten falder sammen med Hærvejen, inden den drejer mod øst ved Ølgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce