Annonce
Erhverv

Business Kolding er optimistisk i forhold til, at Danfoss-ansatte får et nyt job

Lukningen af Danfoss-fabrikken på Albuen betyder, at 335 stillinger nedlægges frem mod 2022.  - Lukningen fortæller, at vi har en industrisektor, hvor de helt små marginaler er helt afgørende. Derfor fortæller det mig også, at vi som kommune og land skal tænke os rigtig godt om, når vi stiller nye krav til industrien, siger Morten Bjørn Hansen, der er direktør for erhvervsfremmeorganisationen Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Jobcentret og Business Kolding skal i samarbejde med Danfoss lægge en plan, der kan hjælpe de 335 ansatte, der mister deres arbejde, når Danfoss-fabrikken frem mod 2022 lukker ned. - Heldigvis er der mange, der i god tid kan finde et nyt job, lyder det fra Business Kolding
Annonce

Kolding: Nogle har brug for mere uddannelse. Andre skal måske skifte branche, når Danfoss lukker fabrikken på Albuen, og 335 stillinger nedlægges. Men helt generelt så er direktøren i Business Kolding optimistisk på vegne af de ansatte, når fabrikken frem mod 2022 lukker.

- Det er jo sørgeligt og trist. Der er rigtig mange, der har arbejdet meget længe på Danfoss, siger direktør Morten Bjørn Hansen.

Men når det er sagt, så er der grund til at være fortrøstningsfuld, når Jobcenter Kolding og erhvervsfremmeorganisationen i samarbejde med Danfoss får lagt en plan, lyder det fra direktøren. I forbindelse med massefyringer i denne størrelsesorden er der mulighed for at hente midler fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd, som jobcentret kan bruge på efteruddannelse.

- Nogle af medarbejderne har måske brug for opkvalificering, men jeg tror også, at hvis vi griber det rigtigt an, så vil rigtig mange selv kunne finde et job igen. Der er rigtig mange jobmuligheder i Kolding. Der er 35 i gennemsnit, der hver dag får et nyt job i en virksomhed i Kolding, siger Morten Bjørn Hansen.

- Der er rigtig mange jobmuligheder i Kolding. Der er 35 i gennemsnit, der hver dag får et nyt job i en virksomhed i Kolding. Nu handler det om at matche dem, der mangler folk, og dem der mangler et job, siger Morten Bjørn Hansen, der er direktør i erhvervsfremmeorganisationen Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Mere end et bølgeskvulp

Jobcentret i Kolding samarbejder også med de seks andre jobcentre i Trekantområdet gennem Job7.dk, der er etableret for, at blandt andet virksomheder nemmere kan søge arbejdskraft uden for kommunegrænsen.

- Det er selvfølgelig mere end et bølgeskvulp, når der kommer så stort et stød i en økonomi som den i Kolding, når du lukker en fabrik. Det vil sætte sig. Heldigvis er der mange, der i god tid kan finde et nyt job. Det er selvfølgelig svært at spå, men jeg er rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at der er mange, der finder et nyt job rimeligt hurtigt. Vi skal huske, at det ikke kun er Kolding, der skal opsuge de her medarbejdere. Mange vil finde beskæftigelse i andre kommuner, siger Morten Bjørn Hansen.

Annonce

Svær balancegang

Samtidig er der ikke tvivl om, at en del af de fyrede medarbejdere ikke vil finde beskæftigelse inden for industrien.

- Det er også en del af den strukturelle udvikling, vi har været vidne til i mange år i Danmark. Industriarbejdspladser, der har et meget manuelt præg, er svære at fastholde i et land med høje omkostninger og høje lønninger. Selvom vi de seneste år har været begunstigede af vækst inden for industriarbejdspladser, så har vi i det lange perspektiv færre industrijob, men der har til gengæld været en vækst inden for servicejob i hele Danmark, siger Morten Bjørn Hansen, der samtidig ser lukningen som en advarsel om, at der er grund til at passe på de eksisterende industrivirksomheder.

- Du kan flytte industriarbejdspladser, og det kan gå meget stærkt. Gør du det dyrere at drive en industrivirksomhed, så vil du se lignende resultater andre steder. Der skal meget lidt til, før en virksomhed ikke er rentabel. Du har dilemmaet inden for det grønne. Hvis man sætter nye krav, fordi en virksomhed forurener eller skader klimaet, men konkurrenterne i andre lande ikke har samme krav, hvad sker der så? Det er en svær balancegang, siger Morten Bjørn Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce