Annonce
Tønder

Butik overlever: 40 frivillige klar til at tage fat

Skiltet med Dagli'Brugsen er ved årsskiftet fortid i Visby. 5. januar genåbner butikken på Høybergvej 1 som Min Købmand takket være stort lokalt engagement og sammenhold. Arkivfoto: Karin Lorenzen
Søren Degn Clausen udpeget som formand for den nystiftede foreningen Visby Købmand ApS. Den tidligere Dagli'Brugsen i byen fortsætter som en "Min Købmand".
Annonce

VISBY: Det bliver med den mangeårige formand for Sparekassen Bredebro i spidsen, at den nystiftede forening Visby Købmand ApS tager over og viderefører den tidligere Dagli'Brugsen i Visby. Søren Degn Clausen, Trøjbørg, er på et konstituerende møde blevet valgt til bestyrelsesformand i det ApS, der efter planen genåbner den lokale købmandsbutik midt i byen den 5. februar.

Inden da arbejder den valgte bestyrelse samt en nedsat arbejdsgruppe og et butiksudvalg på højtryk for at gøre både forretningen og hele organisationen bagved klar. Ikke mindre end 40 frivillige har meldt sig på banen til at give en hånd med, når butikken både ind- og udvendig skal have en ordentlig omgang den 2., 3. og 4. januar. Det er Leo Tiensuu, der har sagt ja til at være tovholder på projektet.

Bestyrelsen

Ud over formanden Søren Degn Clausen består bestyrelsen bag Visby Købmand ApS af Christiane Michelsen, Carl Ejnar Andersen, Trille G. Jacobsen og Peter Skrydstrup. Suppleanter til bestyrelsen er Torben Paulsen og Jørn Petersen.
Annonce

Stor opbakning

Efter at det kom frem, at den lokale Dagli'Brugsen i Visby stod til at blive lukket, har lokalområdet fundet sammen om en nærmest enestående rednings- og videreførelsesaktion. Ikke færre end 110 mødte tidligere på måneden op til den stiftende generalforsamling i Visby Købmand ApS. Samtidig er det lykkedes det gennem salg af anparter og donationer, at rejse 700.000 kroner som startkapital for den kommende butik.

Trille Jacobsen, der er medlem af bestyrelsen og talsmand for arbejdsgruppen bag redningsaktionen, har tidligere til JydskeVestkysten sagt, at købmanden i Visby er et uundværligt omdrejningspunkt. Om det er en Dagli'Brugsen eller en Min Købmand er ikke afgørende.

- Det betyder ikke så meget, hvad butikken hedder. Den vil få en stor social faktor, sagde hun efter den stiftende generalforsamling og tilføjede, at hun personligt aldrig kan gøre sine indkøb på fem minutter, da man hele tiden skal vende verdenssituationen med bekendte, man møder i butikken.

Annonce

Åbningsfest

Efter genåbningen af butikken den 5. januar som Min Købmand, må kunderne indstille sig på en overgangsperiode, og så planlægger bestyrelsen en stor, officiel åbningsfest lørdag den 1. februar.

Brugsen i Visby regnes for at være den ældste i landsdelen. Forretningen hed oprindelig "Visby Arbejder og Forbrugsforening" og blev etableret i 1870.

Det var Tønder og Omegns Brugsforening, der tidligere på året besluttede, at lukke butikken ved årets udgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce