Annonce
Erhverv

Byggematador sætter huslejen til nul kroner for kriseramte butikker

Pierre Ejendomme, der har mange lejemål i midtbyen, har valgt, at de butikker, der er hårdest ramt af corona-krisen, ikke skal betale husleje i april, fortæller direktør og ejer Pierre Legarth. Arkivfoto: Pierre Legarth
Pierre Legarth, der står bag Pierre Ejendomme, har besluttet, at en række af lejerne i hans erhvervslejemål i Kolding midtby, der er hårdest ramt af corona-krisen, ikke skal betale husleje i april. Andre lejere er han i forhandlinger med om at give henstand eller sætte prisen ned midlertidigt.

Kolding: Hos nogle af lejerne er omsætningen gået til nul på få dage i corona-krisen, og nu får en række lejere hos Pierre Ejendomme en fremstrakt hånd. De hårdest ramte lejere, blandt andet restaurationer, skal ikke betale leje i første omgang for april. I andre tilfælde forhandler han om at give henstand eller reducere huslejen.

- Dem, der er hårdest ramt, skal ikke betale husleje i april. Andre vil få et afslag i prisen og andre kan få henstand. Det afhænger helt af, hvor hårdt ramt de enkelte virksomheder er, siger Pierre Legarth, der vurderer, at Pierre Ejendomme er den største detailudlejer i midtbyen målt i kvadratmeter.

- Jeg synes, at vi skal støtte vores erhvervslejere. For nogle af lejerne er omsætningen gået fra ”100 procent” til nul kroner på meget få dage. De har en alvorlig udfordring, og der vil vi gerne støtte op. Det er jo særligt inden for café og restaurationer, at det er gået hurtigt, siger Pierre Legarth.

- Vi er nødt til at stå sammen i Kolding lige nu. Der er mange, der er alvorligt ramt. Det her vil selvfølgelig koste nogle penge, men vi har allokeret et millionbeløb i den retning. Det er vi nødt til.

Pierre Legarth, ejer og direktør af Pierre Ejendomme

Dialog om husleje

I Kolding er det blandt andet Mødrehjælpen i Blæsbjerggade, Restaurant Le, Bone’s, og diskotek Tordenskiold, der ikke får en opkrævning for april, og lige nu forhandler Pierre Ejendomme med andre butikker om at finde en løsning. I den forbindelse har det betydning, om virksomheden har en netbutik.

- Vi er nødt til at stå sammen i Kolding lige nu. Der er mange, der er alvorligt ramt. Det her vil selvfølgelig koste nogle penge, men vi har allokeret et millionbeløb i den retning. Det er vi nødt til. Det her ligger lidt i forlængelse af, at jeg synes, det er vigtigt, at vi holder arbejdspladserne i gang, siger Pierre Legarth.

Hos City Kolding er der naturligvis kun ros til Pierre Legarths initiativ fra citychef Mette Schumacher.

- Jeg ved, at flere af butikkerne har fat i deres udlejer, og det, som jeg har hørt fra butikkerne, er, at udlejerne har forståelse for situationen. Det er noget, man kigger på, lyder tilbagemeldingen, men jeg har ikke hørt om, at folk har gjort som Pierre Legarth, siger Mette Schumacher.

I den nuværende situation kan det også være en kortsigtet løsning at holde fast i, at den normale husleje skal falde til tiden, vurderer citychefen.

- Lige nu ved vi jo ikke, hvor lang tid det her tager, og hvis du som udlejer vil have, at der også er en butik på den anden side, så er alle nødt til at hjælpe lidt til, siger Mette Schumacher.

Annonce

Gigantisk krise

Budskabet om at løfte i flok bliver også understreget af Pierre Legarth, der også er formand for Foreningen Business Kolding, der har mere end 600 medlemmer. Lige nu er meldingerne fra mange virksomheder dog noget nedslående.

- Vi står midt i gigantisk krise. Jeg tror ikke helt, at folk har forstået, hvor mange arbejdsløse vi kan stå med på den anden side af krisen. Derfor skal der skydes rigtig mange milliarder ind i økonomien. Jeg har hørt tal, hvor staten skyder 100 milliarder kroner ind. Det er slet ikke nok. Men du skal ikke gøre det for virksomhedernes skyld. Du skal gøre det for medarbejdernes skyld og den fremtidige økonomi. Vi skal have de store kanoner i gang. Lige nu er situationen meget alvorlig, siger Pierre Legarth.

- Det, vi skal undgå, er, at det hele går i sparetilstand. Lige nu står vi overfor Alpe d’Huez. Det skal vi kæmpe os over, og så finde troen på, at verden kører videre, siger Pierre Legarth.

- Jeg synes, at vi skal støtte vores erhvervslejere. For nogle af lejerne er omsætningen gået fra ”100 procent” til nul kroner på meget få dage. De har en alvorlig udfordring, og der vil vi gerne støtte op, siger Pierre Legarth. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Lone lukkede butik og blev udsat for indbrud i samme uge: Kosterne blev fundet i et krat på en mark

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine korpiger: - Flere har det ikke godt

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Kolding For abonnenter

Borgmester glædede sig over højlager-planer: - Men jeg har ikke stillet nogen noget i udsigt

Annonce