Annonce
Esbjerg

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Keld Fjord er en glad mand. Det er nemlig lykkedes at indsamle 2,235 millioner kroner, så det gamle spejderhus i Bramming kan gennemgå en omfattende renovering og få en tilbygning. Arkivfoto: Martin Wilde
2,235 millioner kroner har Kaj Lykke Spejderne nu samlet ind til den planlagte store ombyg- og tilbygning af det mere end 60 år gamle spejderhus i Bramming.

Bramming: Nogle kaldte projektet skørt. Andre nøjedes med at konstatere, at det mål når I aldrig.

Men smilet er ikke til at tage fejl af. Keld Fjord ligner en mand, der skal have en kage, fordi han har opnået et mål. Det er lige præcis, hvad han har. Og hvad han skal have. Ikke på egne vegne, men på vegne af Kaj Lykke Spejderne i Bramming, som den 1. december kan sætte gang i det længe ventede projekt med at renovere og udvide det lidt over 60 år gamle klubhus på Bakkevej.

- Vi er stort set i mål. Vi har i dag fået indsamlet de 2,235 millioner kroner, som skal til, for at vi kan sætte projektet i gang, fortæller Keld Fjord, der selv har været spejder i 43 år.

Annonce

Plads til flere penge

Nuvel, oprindelig var planen, at byggeriet skulle begynde i september, men en mindre forsinkelse er til at leve med, så længe pengene kommer i hus. Det er de nu. Byggeriet går i gang den 1. december, og indsamlingen fortsætter frem til den dato, da der endnu mangler at komme svar fra nogle få fondsansøgninger, og der er plads til at forbedre projektet med eksempelvis et par ekstra handicapramper udover dem, der allerede er planlagt.

Desuden kan der komme stigninger på udgifter til byggematerialer og håndværkerudgifter, så det er godt med lidt ekstra penge i kassen.

Campus Kaj Lykke

Kaj Lykke Spejderne kalder projektet for Campus Kaj Lykke, for huset ligger i Bramming bys grønne hjerte omgivet af sportsfaciliteter, skoler, børnehaver og den kommende Generationernes by.

Mange forbinder ordret campus med universiteter og læreanstalter, men egentlig betyder campus på latin ”åben plads”, og det må siges, at stedet ved Skøjtesøerne er en åben plads.

Annonce

Store fondsdonationer

Det er hovedsageligt bidrag fra fonde og fra det lokale erhvervsliv i og omkring Bramming, som gør byggeriet muligt. Ikke mindst en kæmpe donation fra A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål på ikke mindre end 850.000 kroner har skæppet godt i kassen. Men også tre lokale fonde har bidraget med store beløb. Johan Hoffmann Fonden støtter med 300.000 kroner, Læge af Bramming Grethe Marie Justesens Fond har doneret 200.000 og Claus Sørensen Fonden støtter med 50.000 kroner. Samme beløb donerer Vanførefonden og Nordea-fondens Lokalpulje, Vi støtter det gode liv, giver 75.000 kroner.

Grundplan af det kommende spejderhus. Det nuværende spejderhus, markeret med hvidt og lyseblå, gennemrenoveres, og der tilføjes et møderum, markeret med gråt, for at der kan blive plads til alle spejderne. Som der er nu, er der ikke plads indendørs til alle spejderne i Kaj Lykke Spejdernes trop. Ill: Arkitekt AR-Co ApS

Også det lokale erhvervsliv har løbende bakket op, og senest har Bramming Byggelager XL byg, Lions Club Bramming, Amika Holding v/Anders og Maria Haahr samt Sydbank i Bramming doneret penge til projektet. Det samme gælder familien Madsen, som har taget 15.000 kroner ud af det private budget, for at støtte projektet.

Annonce

Lokale håndværkere

Det bliver det tømrer og snedkerfirma Jens Ove Jensen ApS, der skal udføre arbejdet i totalentreprise. Håndværkerne begynder som skrevet den 1. december. Men allerede midt i oktober begynder spejdere og deres forældre at rive det ned, som skal fjernes af det nuværende hus. Frem til det nye spejderhus står klar - forhåbentlig den 1. maj næste år - må spejderne nøjes med Tropshuset omme bagved klubhuset.

- Når det nye hus står klart, er vi virkelig fremtidssikret. Der er internet, kæmpekøkken, ordentlige toiletforhold, vi har udskiftet det gamle oliefyr med tidssvarende varme og det er handicapvenligt, siger en glad Keld Fjord.

Han fik ret. Det lykkedes at indsamle de mange penge. Nu skal de bruges.

Når det nye hus står klart, er vi virkelig fremtidssikret. Der er internet, kæmpekøkken, ordentlige toiletforhold, vi har udskiftet det gamle oliefyr med tidssvarende varme og det er handicapvenligt.

Keld Fjord, projektkoordinator hos Kaj Lykke Spejderne
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Nordtyskland

Fugleinfluenzaen raser igen: Besætning på 700 gæs blev slået ned

Esbjerg For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor skal gravearbejdet tage så lang tid og spærre vejene helt af?

Esbjerg

Fræk vandalisme: Lokalpolitikers valgplakater fjernet fra lygtepæle

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Kolding For abonnenter

Gerningsvåbnet blev aldrig fundet: 18-årig dømt for at knivstikke ung mand under sammenstød mellem to grupperinger

Tønder

Frandsen vs. Iversen: Meningsmåling giver borgmester Henrik Frandsen markant forspring i valgkampen

Annonce