Annonce
Esbjerg

Campingsag spidser til: Campingpladsens ejer trues med dagbøder for at huse campister ulovligt

Lars Bendixen, ejer af Esbjerg Camping, bruger flere timer dagligt på sagen om de ulovlige vintercampister, som Esbjerg Kommune vil have sat på porten. Foto: Lars Stokbro
Ejeren af Esbjerg Camping føler sig uskyldigt fanget i sag om ulovlig vintercamping. Lige nu venter han en opringning fra politiet.
Annonce

Esbjerg: - Jeg synes jo selv, at jeg er en god dreng, så jeg håber da ikke, at det sker ...

Lars Bendixen, ejer af Esbjerg Camping, spekulerer om natten i stedet for at sove, og om dagen bruger han flere timer på sagen. Nu venter han bare på en opringning fra politiet.

Han har haft op mod 40 vintercampister boende på sin campingplads i flere år - ulovligt, mener Esbjerg Kommune.

Og nu har kommunen anmeldt Lars Bendixen og Esbjerg Camping til politiet for at tillade ulovlig vintercamping.

- Men der er kun to af de faste campister tilbage, som ikke har skiftet folkeregisteradresse, fortæller han.

Las Bendixen føler sig magtesløs: - Jeg kan ikke stå til ansvar for andre folk. Jeg aner ikke, hvor de to er henne. Jeg har sagt til dem masser af gange, at de skal få skiftet den adresse, men jeg kan ikke finde dem længere.

I breve fra kommunen trues han med politianmeldelse og dagbøder. Det er ikke lykkedes at træffe kontorchef Ole Eriksen fra Teknik & Miljø ved Esbjerg Kommune, som står som afsender af brevet.

Tidligere har han i JydskeVestkysten understreget, at campingpladsen og dens ejer har pligt til at overholde udlejningstilladelsen. Heraf fremgår, at vintercamping højst må foregå 15-20 dage om året.

- Essensen er, at udlejningstilladelsen ikke er overholdt. Man må ikke have beboelse på campingpladser, fastslog Ole Eriksen.

Annonce

Beboer med malerhjerne forsvundet

En af de to sidste, der på papiret bor ulovligt på campingpladsen, er en godt 60-årig tidligere maler, der har boet 17 år på pladsen og som har svært ved at overskue tingene.

Selv om kommunen siger, at han og andre har fået tilbudt lejligheder af kommunen, så kender Lars Bendixen ikke til et eneste tilfælde, hvor det er sket.

- Den tidligere maler bor måske i sit kolonihavehus eller hos nogle venner på en sofa. Og jeg kan jo ikke tvangsflytte ham og slette ham fra vores liste.

Som med de fleste andre tidligere vintercampister venter Lars Bendixen også, at den tidligere maler vender tilbage til pladsen i marts.

Lars Bendixen siger, at kommunen har sendt masser af breve til vintercampisterne. De fleste har beholdt deres plads, der står cirka 80 campingvogne til vinteropbevaring derude, men de bor andre steder de næste måneder.

- De kan komme dagligt på pladsen og tilse til deres campingvogne - bare ikke mellem klokken 23 og 07, siger han.

Lars Bendixen risikerer, at hans udlejningstilladelse til campering kan blive inddraget af kommunen, hvis udlejningstilladelsen gentagne gange ikke overholdes.

- Kommunen kan ikke give dispensation fra reglerne. Det giver campingreglementet ikke mulighed for, har Ole Eriksen tidligere forklaret.

Annonce

Hænger fast i systemerne

I medierne har Karen Sandrini (S), formand for Plan & Miljøudvalget ifølge Lars Bendixen udtalt, at der er 11 personer, der ikke er flyttet - altså ikke har flyttet folkeregisteradresse - fra campingpladsen.

- Det passer ikke. Af dem er de syv folk, som kommunen og Borgerservice ikke har kunne finde ud af at flytte i deres edb-systemer. Af de sidste fire har de to fået tingene i orden, så reelt er der tale om to personer, siger han.

Og det er disse to, som nu betyder, at kommunen pudser politiet på Esbjerg Camping med trusler om dagbøder på flere tusinde kroner, ifølge Lars Bendixen.

Ifølge campingreglementet må man kun campere 15-20 dage i vinterhalvåret fra den 1. november til den 28. februar.

Som ejer af Esbjerg Camping er det Lars Bendixens ansvar, at der ikke bor campister ulovligt på hans campingplads.

- Okay, det har jeg forstået, men de to er stukket af, og jeg kan ikke få fat i dem, siger han.

Dansk Folkeparti har et lovforslag undervejs i Folketinget, som skal bane vej for, at de enkelte kommuner skal kunne tillade permanent vintercamping.

Campingreglementet: Vintercamping

§ 10. Campingvogne, telte m.v. må kun være opstillet på en campingplads i perioden 1. november-28. februar, hvis kommunalbestyrelsen har givet tilladelse til vintercampering, dvs. kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, weekender m.v., eller vinteropbevaring af campingvogne m.v.

Stk. 2. Kommunalbestyrelsen kan tillade, at en nærmere afgrænset del af en campingplads benyttes til vintercampering ...

I Esbjerg Kommune har et enigt Plan & Miljøudvalg slået fast, at en række fastboere/vintercampister på Esbjerg Camping skulle finde et andet sted at bo senest 1. november i år.

Tirsdag morgen var Lars Bendixen med i Radio4 Morgen på en telefon. Hør, hvad han sagde herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce