Annonce
Esbjerg

Chauffører overnatter ulovligt i industrikvarter med kommunalt vidende

Et eksempel på et af soveværelserne hos vognmandsfirmaet Henrik Skov Christensen A/S på Mådevej. Privatfoto.
Vognmandsfirmaet Henrik Skov Christensen A/S har chauffører, der overnatter på virksomhedens adresse i Måde helt i strid med gældende lokalplan. Esbjerg Kommune vil ikke udstede straks-påbud til vognmanden efter at have set "rene og ryddelige" chauffør-forhold.
Annonce

Esbjerg Kommune: "Accepterer Esbjerg Kommune stiltiende, at et ikke godkendt byggeri i et industriområde anvendes til beboelse?"

Sådan lyder en overskrift på en mail, der i sidste uge landede hos samtlige 31 byrådspolitikere og fik flere til at spærre øjnene op.

Af mailen fra Per Thuesen, facebook-gruppen Transportmiljoe.dk, kan man læse, at sagens hovedperson er  vognmandsfirmaet Henrik Skov Christensen A/S beliggende på Mådevej 53, hvor der allerede for et år siden blev indrettet 275 kvadratmeter chauffør-faciliteter, men først i maj i år søgt om en tilladelse.

Sagen handler kort fortalt om, at vognmand Henrik Skov Christensen i strid med gældende lokalplan har etableret faciliteterne, der består af otte soveværelser - fem enkeltmandsværelser samt tre dobbeltværelser til de par, virksomheden har ansat - ét stort køkken-alrum med køle-fryseskab og opvaskemaskine, to tv-stuer med poolbord, bordfodbold samt bordtennisbord, en spisestue med med mulighed for at se tv under spisning, tre baderum, fem toiletter, samt et baderum med vaskemaskine tørretumbler og et fællesrum med Skype-station samt motionscykel og romaskine, i industrikvarteret i Måde.

I maj i år henvendte Per Thuesen sig så til Esbjerg Kommune for at anmelde  vognmandsfirmaet for den ulovlige udnyttelse af erhvervslokaler i et industrikvarter, og omkring samme tidspunkt søgte Henrik Skov Christensen kommune om tilladelse til faciliteterne, der altså er etableret til brug for chaufførerne, så de kan overholde køre-hviletidsbestemmelserne om 45 timers hvil.

Når der nu dumper en mail fra en tydeligt utålmodig Per Thuesen ind i politikernes elektroniske postkasse, så hænger det sammen med, at der tilsyneladende ikke er sket noget i sagen fra Esbjerg Kommunes side, selvom det nu er tre måneder siden, Per Thuesen anmeldte sagen.

"Hvad tænker Esbjerg Kommune omkring disse ulovlige forhold? Nu er sommerferien forbi, skal det have lov til at fortsætte?", spørger Per Thuesen.

Annonce

Besigtigelse

Hans mail resulterede i en reaktion fra i hvert fald ét byrådsmedlem, Socialdemokratiets Hans Erik Møller, der udbad sig en forklaring fra forvaltningen på, hvorfor der tilsyneladende ikke er grebet ind.


Ved besigtigelsen kunne det konstateres, at lokalerne, opholdsrum, soverum, toiletter, køkken med videre var rene og ryddelige, og at de sikkerhedsmæssige forhold som flugtveje med videre umiddelbart var i orden.

Direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen


Ifølge direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, har Esbjerg Kommune den 8. maj i år modtaget en ansøgning fra Henrik Skov Christensen om etableringen af overnatningsfaciliteter på Mådevej 53, der ligger i et erhvervsområde, hvor der ifølge lokalplanen ikke må være boliger.

- I forbindelse med sagen har forvaltningen besigtiget virksomheden for at sikre, at der ikke var forhold der var af en sådan sikkerhedsmæssig eller sundhedsmæssig karakter, at der skulle udstedes et straks-påbud om ophør. Ved besigtigelsen kunne det konstateres, at lokalerne, opholdsrum, soverum, toiletter, køkken med videre var rene og ryddelige, og at de sikkerhedsmæssige forhold som flugtveje med videre umiddelbart var i orden, forklarer Erik Jespersen i skrivelsen til byrådsmedlemmerne.

Annonce

Sker andre steder

Direktøren påpeger samtidig, at chauffør-overnatning i et industriområde ikke er et uset fænomen - forvaltningen er netop nu i gang med at undersøge forholdene i to andre kommuner, hvor der er udarbejdet nye lokalplaner, der giver mulighed for chauffør-overnatning i erhvervsområder svarende til Måde.

- Forvaltningen er desuden i færd med at se på, hvilke konsekvenser en eventuel ændring af den eksisterende lokalplan for området vil have, hvis der åbnes op for etablering af overnatningsfaciliteter for chauffører eller om chauffør-overnatning vil kunne rummes i den gældende lokalplan via en dispensation, oplyser Erik Jespersen.

Politisk sag

Politikerne i Plan & Miljøudvalget skal formentlig på førstkommende møde i september behandle sagen om etablering af overnatningsfaciliteter i strid med lokalplanen.

Her får politikerne efter alt at dømme forelagt de muligheder, der er for at lovliggøre Henrik Skov Christensen A/S' chauffør-faciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce