Annonce
Tønder

Christian Degn-fest og klar pokalexit

Christian Degn reducerer til 1-2 i første halvleg for FC Sydvest. Foto: Flemming Andersen.
FC Sydvest var ikke for alvor tæt på at sende Randers FC ud af pokalen tirsdag aften, men der var masser af humør og en spøjs målscorer i BankParken.

Tønder: Der sker noget næsten magisk, da klokken nærmer sig 16 tirsdag eftermiddag. Efter en dag med silende regn i nærmest ubærlige mængder kigger solen nu frem, og den skinner flot over den grønne, om end noget tunge fodboldbane i BankParken.

Foran stadion har tre lastbiler og et par sendevogne yderligere fra Danmarks Radio parkeret. De skal også i gang med noget næsten magisk. For første gang i mange år skal man nemlig sende pokalfodbold LIVE på DR1 - I dag står duellen mellem FC Sydvest og Superliga-klubben Randers FC.

Sekunder før kampstart lyder der klapsalver og spredt latter fra hjemmeholdets tribuner. TV-værten Christian Degn, kendt fra "Hammerslag" og "Hvem vil være millionær" entrerer BankParken iført FC Sydvest-trikot. Den har han på, fordi det op til kampen er lykkedes klubben at samle 15.000 kroner ind til Børnecancerfonden.

Christian Degn er til daglig glødende Randers-fan, og da han passerer Randers-bænken, kan de ikke dy sig for smil og et par stikpiller.

Annonce

Voldsom virkelighed

At FC Sydvest til daglig frister en tilværelse i 2. division og Randers i Superligaen, er tydeligt fra kampens start. Gæsterne buldrer derudaf, og efter 12 minutter kommer gevinsten. Et fladt indlæg bliver lidt kluntet men effektivt dirigeret i mål af Marvin Egho. BankParken bliver bumstille, og som eneste Randers-fan ved Christian Degn på tribunen ikke helt, om han skal juble.

I BankParken tirsdag er der dog endnu en Christian Degn. Han løber rundt på banen i en FC Sydvest-trøje, og kort efter målet er han tæt på med et hovedstød.

"Det kunne satme være sjovt, hvis han scorer i dag," lyder det fra TV-værten fra tribunen. Det ønske skal ramme ham senere.

Først kommer Randers dog på 0-2, da Mathias Nielsen pander bolden i kassen efter en dødbold. En dødbold får FC Sydvest også rundet 43 minutter, og SÅ sker der noget.

Ved bagerste stolpe stiger Christian Degn - altså fodboldspilleren - til vejrs og reducerer. 1-2, og alle øjne er nu rettet mod TV-navnekollegaen på tribunen.

"Det er simpelthen løgn. Ej, ej, ej men hvor er det fedt," udbryder han, inden han klapper højt til stor morskab for de godt 300 øvrige tilskuere.

Annonce

Niveauforskel

FC Sydvest kommer flyvende ud til anden halvleg og presser på. Det får tilskuerne godt med, og det bliver for meget for TV-Christian på tribunen.

"Nu slapper i simpelthen af. I skal ikke komme for godt i gang," råber han med et glimt i øjet og et smil.

Otte minutter inde i anden halvleg punkterer Randers dog opgøret. Jesper Lauridsen øger til 1-3 i en situation, hvor hele den ene tribune tilsyneladende lavede noget andet end at se fodbold. I hvert fald var der komisk nok ikke mange, der fik scoringen med.

Herfra viser Randers klassen. Gæsterne er i fuld kontrol, og 1-4 lukker reelt kampen med et flot langskud fra Bassala Sambou.

Det bliver også de endelige cifre. Randers er som ventet bedste hold, men FC Sydvest falder med ære og undgår en snitter af de grumme.

- Det er et fair resultat. Vi kommer under tryk i starten, hvor vi har svært ved at sætte noget sammen. Det sidste kvarter op til pausen og de første ti minutter i anden halvleg er jeg dog rigtig godt tilfreds med, siger FC Sydvest-træner Jes Bekke.

Han vil heller ikke ændre meget set på bagkant.


Vi viser, at vi virkelig kan være med, når vi tør at spille.

Jes Bekke, Cheftræner for FC Sydvest


- Vi viser, at vi virkelig kan være med, når vi tør at spille. Der er altid små ting, man kunne have justeret, men i dag møder vi også et hold, der kommer med et helt andet tryk, understreger træneren på baggrund af en flot afviklet og underholdende dag i BankParken foran 314 tilskuere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Erhverv For abonnenter

Boligdrømme på Esbjergs kunstige havne-ø kan blive til virkelighed: Længe ventet konklusion på prestige-projekt klar

Annonce