Annonce
Esbjerg

Claus Lykke fylder 50 og har 20 års jubilæum ved Vestkystløbet

Claus Lykke, som fredag den 24. januar fylder 50 år. Privatfoto

Esbjerg: Claus Lykke fylder fredag den 24.januar 50 år. Han har samtidig i år 20 års jubilæum som medlem af Vestkystløbets løbsudvalg, men har i alt været involveret i Vestkystløbet i 29 år. Claus Lykke blev nemlig hjælper i 1991, mens han har været medlem af løbsudvalget siden år 2000. I løbsudvalget har fredagens fødselar ansvaret for udlejningen af standpladser og hjemmesiden sammen med Aage Jessen.

Da Claus Lykke i sin tid kom med i Vestkystløbsudvalget, var han et friskt pust, idet han var med til at få gennemsnitsalderen ned blandt udvalgets medlemmer, men han er dog ikke længere den yngste, idet Nikolai Laustsen nu er udvalgets Benjamin med sine blot 24 år.

Claus Lykke er i øvrigt med i en familie, som er meget glad for sport. Hans svigerfar er formand for løbsudvalget, nemlig den 78-årige Jens Lykke, og Claus Lykke og to andre i hans familie er alle spinningsinstruktører eller fitnessinstruktører.

Civilt har Claus Lykke siden 2002 været ansat hos Vattenfall, hvor han er HV Manager hos Vattenfall Vindkraft. Claus Lykke er diplom ingeniør i stærkstrømsteknologi.

Claus Lykke bor sammen med sin samlever Helle Lykke på Tulipanvej 15, og parret har tre børn: Siw, Marc og Mass, hvoraf Marc og Mass stadig er hjemmeboende. Siw bor i Skoleparken med sin kæreste. Det er Helle og Siw, som er fitnessinstruktører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce