Annonce
Kolding

Comwell stiller 90 senge til rådighed for syge borgere

Her på hotel Comwell er der skaffet plads til 90 borgere, som risikerer at blive udskrevet fra sygehuset, hvis der opstår kapacitetsmangel på grund af coronapandemien. Foto: Søren Gylling
Kolding Kommune og Comwell har indgået en samarbejdsaftale, der sikrer, at der er pladser nok til kommunens syge borgere, hvis de på grund af kapacitetsmangel må udskrives fra sygehuset til den kommunale pleje før tid. Lige nu er behovet der ikke.

Kolding. Kolding Kommune er nu særdeles godt rustet til at tage imod et stort antal syge og plejekrævende borgere, som må udskrives fra sygehuset til den kommunale hjemmepleje før tid i tilfælde af, at der opstår pladsmangel på sygehuset på grund af Covid 19-ramte patienter.

Områdechef i by- og udviklingsforvaltningen, Martin Sejersgaard-Jacobsen, oplyser, at kommunen netop har indgået en samarbejdsaftale med Comwell-hotellet på Skovbrynet. Her kan kommunen i den kommende tid gøre brug af en hotelfløj med op til 90 pladser til patienter, som trods udskrivning fra sygehuset stadig er for dårlige til at komme hjem i eget hjem.

- Der er ikke noget, der lige nu peger på, at der er brug for pladserne. Sygehuset har skuldrene nede, fordi de har fået omprioriteret internt og for eksempel flyttet medicinske patienter til Vejle for at få plads til coronapatienter i Kolding. Så nu afventer vi hvilken udvikling, det her tager, siger Martin Sejersgaard.

Han peger på det fordelagtige ved Comwells placering.

- Hotellet ligger lige ved siden af vores sundhedscenter, hvor vi også har senge og personale klar, så det bliver nemt at flytte rundt. Og så har Comwell stadig åbent, hvilket gør det ret nemt at håndtere. Vi skal ikke til at indkalde kokke og rengøringspersonale, for de er der i forvejen, nævner Sejersgaard.

Han fortæller, at kommunen ifølge aftalen skal betale pr. seng, der kommer i anvendelse, til "en meget fornuftig pris".

Vi får ikke det pludselige ryk-ind, vi kunne være bange for. Lige nu kan vi håbe, at de 42 pladser, vi har selv, er nok.

Thomas Boe, krisestabschef

Samfundssind

Hoteldirektør Thomas Raaber er glad for at kunne hjælpe.

- Vi har alle et ansvar for, at vi kommer igennem denne svære periode og udviser samfundssind. Det gælder både som borger og virksomhed. Derfor er vi naturligvis glade for, at vi kan være med til at række en hånd ud og hjælpe Kolding Kommunes nødberedskab, hvis der skulle opstå behov, siger han.

Med de 90 pladser på Comwell er Kolding Kommunes beredskab af ekstra senge nu oppe på 132.

25 senge er gjort klar i sundhedscentret, 10 er redt op i den tomme institution Marielund ved Skovbrynet, og syv pladser står klar i det tidligere plejehjem i Sdr. Bjert.

Kolding Kommunes krisestabschef, kommunaldirektør Thomas Boe, er lettet over, at det ikke ser ud som om, at sygehuset får brug for "den masseudskrivning, man havde frygtet".

- Vi får ikke det pludselige ryk-ind, vi kunne være bange for. Lige nu kan vi håbe, at de 42 pladser, vi har selv, er nok, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce