Annonce
Billund

Corona er løbet løbsk i landsby: Blot ét barn mødte i skole fredag morgen

Smitten er for alvor blusset op i Stenderup-Krogager-området, hvor mange børn er blevet ramt. Fredag morgen mødte blot en enkelt elev op på skolen. Arkivfoto: Lise Nørgaard.
Kun ét barn mødte ind på Stenderup Skole fredag morgen. Coronasmitten har spredt sig med lynets hast i det lille samfund, og i øjeblikket er cirka 30 ud af de 78 børn på skolen smittet med corona. Derudover er der flere smittede forældre, og derfor bliver mange børn holdt hjemme.

Stenderup: Fredag morgen var der stille på Stenderup Skole. Kun én ud af skolens 78 elever mødte nemlig op.

Det bekræfter skoleleder på Lynghedeskolens Stenderup-afdeling, Søren Rahbek, der er blevet noget overrasket over, hvor hurtigt coronavirus har spredt sig i området.

Også forældre eller andre pårørende er ramt af coronavirus, og det betyder, at mange har valgt at holde deres børn hjemme fra skole.

Annonce

- Mange gør som før sommerferien og afvente en negativ test, før de sender deres børn i skole, og det er jo meget fornuftigt, siger Søren Rahbek, der uddyber, at de ikke har sendt nogen hjem, og at der ej heller er krav om, at børnene skal blive hjemme.

Smitten har spredt sig meget hurtigt over den seneste uges tid, og lige nu er der cirka 30 smittede børn ud af de i alt 78 børn på skolen.

- Jeg vil tro, at der også er et tilsvarende antal forældre. Vi har haft to smittede medarbejdere, men der har ikke været nye tilfælde siden først på ugen, så her er vi fortrøstningsfulde, påpeger Søren Rahbek.

Tilbage til næsten "normal" mandag

Selvom der er meget tomt på skolen lige nu, så er lærerne stadig på arbejde.

Jeg tror faktisk, at vi er tilbage til almindelig skolegang allerede mandag, for så er det fire døgn siden, at der har været nogen til stede på skolen, der har været smittet.

Søren Rahbek, skoleleder, Lynghedeskolen

- Vi er ikke forpligtede til at lave onlineundervisning, men de prøver selvfølgelig at lave noget alligevel, for de har ikke lyst til at sidde og trille tommelfingre, påpeger Søren Rahbek.

De børn, der har fået deres PC med hjem i fredags, sidder derfor og laver opgaver online.

- Men det er meget forskelligt, hvad det lige er, børnene har haft under armen, da de gik hjem før weekenden, så de får også beskeder om, hvad de kan læse i bøgerne. Vi har også lavet nogle pakker med bøger i plastikposer, som eleverne har kunnet hente på skolen under halvtaget, siger Søren Rahbek, der henviser til, at lærerne har taget de kreative løsninger i brug igen, som blev så almindelige under coronanedlukningerne.

Coronatiltag på Stenderup Skole

Når der atter møder børn ind på Stenderup Skole, bliver Sundhedsstyrelsens anbefalinger fulgt - for en stund.

For dagtilbud betyder det, at forældre så vidt muligt afleverer og henter børn udendørs. Samtidig holder Billund Kommune dagplejeres fælles legestue lukket, så børn ikke bliver blandet på tværs af grupperne.

Lynghedeskolen Afdeling Stenderup indretter desuden undervisningen, så den så vidt muligt foregår i stamklasser, ligesom eleverne holdes klassevis i pauser og frikvarterer. Desuden holdes så vidt mulig afstand mellem forældre og medarbejdere.

Søren Rahbek er dog fortrøstningsfuld omkring hele situationen, selvom han tror, den er kommet bag på alle.

- Jeg tror faktisk, at vi er tilbage til almindelig skolegang allerede mandag, for så er det fire døgn siden, at der har været nogen til stede på skolen, der har været smittet, siger Søren Rahbek.

Annonce

Ingen alvorligt syge

Der vil dog fra mandag være forskellige tiltag som faste børnegrupper og mere fokus på håndhygiejne, som Sundhedsstyrelsen anbefaler ved et højt smittetal.

- Jeg tror, at vi alle gerne vil være forbi corona, så det har virkelig overrasket, men der har simpelthen været tale om uheldige omstændigheder med én eller flere skjulte smittebærere i samfundet i sidste uge, og det er så kollideret med flere sociale arrangementer som halloweenfest og spejderlejr, men det er ikke nogens skyld, påpeger Søren Rahbek.

Leder af sundhedsstaben i Billund Kommune, Lene Bruun, er ikke så overrasket over smitteudbruddet. Hun mener, at der er tale om den højeste sogneincidens, som Billund Kommune har haft i hele coronaperioden.

- Men det er deltavarianten, der har overtaget, og den er bare meget smitsom, og den har ramt en børnegruppe fra 12 år og nedefter, som ikke er vaccinerede, så derfor er det gået stærkt, siger hun, der kan bekræfte, at ingen af de smittede er specielt syge.

- De oplever milde til lette symptomer, og nogle er helt symptomfrie, siger hun.

Også andre steder i kommunen er der smitte. På Billundskolen er der konstateret 11 tilfælde, der er ret spredt på aldersgrupper, og dertil er der spredte tilfælde rundt omkring.

Hun har anmodet Region Syddanmark om testkapacitet til Stenderup, der dog endnu ikke er bekræftet.

- Jeg tror, de har rigtig travlt lige nu.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce