Annonce
Esbjerg

Corona-frygt: Politikere aflyser studietur til London

Børn & Familieudvalget har mandag eftermiddag drøftet, om man skulle fastholde den planlagte studietur til London senere på ugen. Men beslutningen blev, at den droppes på grund af faren for coronasmitte, oplyser udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF). Arkivfoto: Martin Ravn
Børn & Familieudvalget i Esbjerg aflyser studietur til London på grund af risiko for smitte med coronavirus. Flere hensyn blev afvejet, siger udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF).
Annonce

Esbjerg Kommune: Syv politikere og et lille følge af embedsmænd på Esbjerg Kommune skulle senere i denne uge have været på en længe planlagt studietur til London, men nu er turen aflyst på grund af faren for smitte med coronavirus.

Det oplyser formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF).

Delegationen fra Esbjerg Kommune skulle have studeret social mobilitet, nærmere bestemt hvordan høj kvalitet i dagtilbud og skoler kan sikre, at flere børn klarer sig godt i livet trods udfordringer på hjemmefronten. Med Esbjerg Kommunes fortsatte udfordringer på området for udsatte børn, herunder de stigende udgifter, var London, hvor man synes at have knækket kurven, et oplagt sted at studere.

Forebyg smitte

  • Råd til at forebygge smitte: God håndhygiejne, primært håndvask og eventuel hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen
  • Hvis du bliver syg: COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte.
  • Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Annonce

Hensyn

- Vi har drøftet for og imod på udvalgsmødet og valgt i den konkrete situation at aflyse. Med det program, vi have tilrettelagt - besøg på dagtilbud og skoler og transport med metro, hvor man står som sild i en tønde, så kan vi ikke udvise den fornødne opmærksomhed i forhold til at færdes steder med mange mennesker. Herudover skal vi flyve, og det er umuligt at undgå steder med rigtig mange mennesker, siger Diana Mose Olsen.

Hun siger videre om aflysningen, at der i vurderingen er indgået, at der ikke var tale om en strengt nødvendig rejse, ligesom der i delegationen var deltagere, hvis ægtefæller arbejder inden for sundhedsplejen og med svækkede mennesker:

- Der var flere forskellige bekymringer, alle reelle, og sammenlagt gjorde det, at vi ikke tager afsted, siger udvalgsformanden.

Istedet vil politikere og embedsmænd nu forsøge at hente den information, man skulle have fået gennem selvoplevelse, via blandt andet skype med de foredragsholdere og andre, der var indgået aftaler med, ligesom Esbjerg Kommune vil forsøge at hente nogle af de penge hjem, der allerede er betalt eller står for at skulle betales for turen. Alt i alt løb turen - fuldt gennemført - op i 10.000 kroner per person.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce