Annonce
Sport

Corona i Ribe-Esbjergs trup efter testkamp mod USA's VM-hold

Foreløbig er en enkelt spiller i Ribe-Esbjergs trup testet positiv efter fredagens testkamp mod USA. Arkivfoto: Jacob Schultz
Tirsdag bekræftede USA-træner Robert Hedin, at 18 spillere fra VM-truppen er testet positive for corona. Ribe-Esbjerg spillede testkamp mod amerikanerne fredag og har indtil videre en enkelt smittet. Truppen blev testet igen tirsdag.

HÅNDBOLD: Ribe-Esbjergs ligatrup er ramt af corona efter fredagens testkamp mod USA's VM-hold.

Tirsdag bekræftede USA-landstræner Robert Hedin, at der er 18 positive tests i hans trup, og Ribe-Esbjerg-direktør Claus Vang Madsen bekræfter over for JydskeVestkysten, at der nu også er smitte i den vestjyske håndboldligaklubs trup.

- Vi har fået det konstateret på en enkelt spiller på en lyntest. Det fandt vi ud af i går, siger direktøren.

Annonce

- Vi blev informeret om det i dag, at de er voldsomt ramt, så vi er alle sammen på vej i test og har booket test igen til på torsdag, så vi alle bliver testet på fjerde- og sjettedagen. Vi har selvfølgelig aflyst al træning indtil videre, siger Claus Vang Madsen.

- Det, vi har fået at vide, er, at de alle var testet negative i fredags, men at de efterfølgende er testet positive.

- Teknisk set kan de have haft flere smittet på banen i fredags, uden de vidste det, og det er også derfor, vi er nødt til at holde os til de retningslinjer, der er, ud fra tæt nærkontakt til smittede. Det er så det, vi gør nu, siger klubdirektøren.

Al træning er aflyst

Ribe-Esbjerg handlede meget hurtigt, da beskeden fra amerikanerne kom.

- Lige mens vi taler, er de første gået i gang med at blive testet, siger direktøren.

- Det er en meget uheldig situation. Vi bliver dog reddet lidt af tidspunktet på sæsonen og håber på, vi kan nå at komme op i gear igen, inden turneringen for alvor tager fart, siger han med henblik på, at den danske liga ligger stille indtil februar.

- Vi satser på, at den spiller, der er testet positiv, er den eneste spiller, og så snart vedkommendes symptomer holder op, så er der retningslinjer for, hvor lang tid den spiller skal være isoleret. Frygten er, at der er andre, der ikke har haft symptomer, der bliver testet positive, for så går der lang tid, inden vi kan genoptage træningen, siger direktør Claus Vang Madsen.


Frygten er, at der er andre, der ikke har haft symptomer, der bliver testet positive, for så går der lang tid, inden vi kan genoptage træningen.

Claus Vang Madsen, Ribe-Esbjerg-direktør


USA's landshold har forberedt sig til VM med et ophold i Vejen Idrætscenter den seneste uge.

Holdet skulle søndag have spillet træningskamp mod SønderjyskE, men den blev aflyst på grund af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce