Annonce
Haderslev

Corona-millioner betales tilbage til staten: - Vi kan ikke være andet bekendt, siger direktør

Selvom lønkompensationen nu bliver betalt tilbage til staten, kommer Danitech alligevel ud af 2020 med et overskud, fortæller direktør Arne Iversen. Foto. Frederik Brogaard.
Hammelev-virksomheden Danitech betaler nu de små to millioner kroner, som den i foråret modtog i lønkompensation, tilbage til staten. Direktør Arne Iversen mener, at det er det mest rimelige over for samfundet, når virksomheden kommer ud af 2020 med et resultat, der er væsentligt bedre end frygtet.
Annonce

Haderslev: Takket være hjælpepakker og lønkompensation fra staten, er mange virksomheder kommet igennem corona-krisen uden bukke helt under. Hos Danitech, der producerer komponenter til maskiner i blandt andet industrien og landbruget, har man også fået del i lønkompensationen.

Men de små to millioner kroner, som Danitech har fået i lønkompensation, bliver nu betalt tilbage staten, fordi de kommer de kommer væsentligt bedre ud af 2020 frygtet, da Danmark lukkede ned i foråret.

- Vi synes ikke, at vi kan være bekendt at tage imod lønkompensation, selvom vores omsætning og indtjening vil blive mindre end i 2019. Vi er jo en del af samfundet, og vi skal også være ærlige og oprigtige med det her, siger administrerende direktør i Danitech Arne Iversen til JydskeVestkysten.

- Vi vil hellere have, at pengene bliver brugt på dem, som det er gået rigtig hårdt ud over. For eksempel oplevelsesindustrien med videre, som har fået rigtig mange tæsk, siger han.

Annonce

For nemt at beholde kompensationen

Når Arne Iversen ser tilbage på de seneste mange måneder, hvor verden har været fastholdt i corona-virussens jerngreb, er det vidt forskelligt, hvordan virksomhederne i branchen er blevet påvirket af pandemien.


Penge er ikke alt. I et år som det her, skal man bare være glad, hvis man overlever og kommer ud med et positivt resultat.

Arne Iversen, administrerende direktør, Danitech


Danitech-direktøren så derfor gerne, at der var blevet stillet flere krav til virksomhederne for at modtage statens lønkompensation.

- Ordningen var ikke særlig smart skruet sammen. Regeringen kunne godt have sat nogle kriterier op, så hvis man har tjent de samme penge eller mere end man gjorde sidste år, så bliver man modregnet i lønkompensation, mener Arne Iversen og forsætter.

- Nu risikerer man, at nogen virksomheder kommer ud af året med et resultat, der er bedre end sidste år på grund af lønkompensation. Det synes jeg ikke er okay, og det ville jeg absolut ikke bryde mig om, siger han.

I hans øjne har landets virksomheder også et ansvar over for samfundet midt i en krisetid.

- Virksomhederne bliver også nødt til at kigge sig selv i spejlet og udvise en form for samfundssind i den her situation. Penge er ikke alt. I et år som det her, skal man bare være glad, hvis man overlever og kommer ud med et positivt resultat, siger Arne Iversen.

Annonce

Det tabte kan hentes næste år

Danitech kommer i år til at tabe 22-25 millioner kroner i omsætning i forhold til 2019. Et tab på cirka 13 procent. Det kan virksomheden dog selv hente tilbage, uden at spørge staten om hjælp.

- Vi kan regulere os ud af det vi har tabt i 2020. Vi har tilpasset vores organisation, så vi kan hente det tabte salg tilbage igen inden for det næste år eller to, fortæller direktøren.

Tilpasningen betyder blandt andet, at Danitech tilbage i juni måtte sige farvel til seks af virksomhedens 66 medarbejdere, da det stod klart, at hverdagen, som den så ud før corona-virussens indtog, ikke ville vende tilbage det først år eller to.

På trods af det, har Danitech ikke holdt tilbage med at investere i automatisering til fabrikken ved Hammelev. Blandt andet er der blevet investeret i fire nye såkaldte lagerautomater til en værdi af tre millioner kroner, der skal gøre det væsentligt mere effektivt at plukke de bestanddele, som skal bruges i produktionen.

- Vi vil gerne være klar når væksten kommer, forhåbentlig allerede næste år. Sådan så vi er klar med alle vores maskiner, og ikke kommer på bagkant, fortæller Arne Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce