Annonce
Sydjylland

Corona udsætter valg af socialdemokratisk spidskandidat til regionsvalg

Poul-Erik Svendsen(S) har forsøgt at blive regionsrådsformand i fire omgange. Hidtil uden held. Nu udfordres han af tre partifæller som spidskandidat. Valget af spidskandidat til det kommende valg i 2021 er udskudt på grund af corona. Arkivfoto: Mette Mørk
Socialdemokraterne må på grund af coronasituationen vente minimum nogle måneder med at bestemme, hvem der skal være partiets spidskandidat ved regionsvalget i 2021.
Annonce

Sag: Socialdemokraterne i regionen må vente et stykke tid med at vælge deres spidskandidat til det kommende regionsrådsvalg. På grund af coronasituationen har partiet således valgt at aflyse repræsentantskabsmødet, der skulle finde sted den 25. april.

Formand for partiet i Region Syddanmark Niels Ole Beck ved endnu ikke, hvornår det bliver muligt at samle medlemmerne. Det afhænger af, hvordan coronavirussen påvirker samfundet den kommende tid, forklarer han.

Det bliver dog tidligst i juni og måske først i august eller september, mener Niels Ole Beck, som forventer deltagelse af 300-400 medlemmer.

På mødet den 25. april skulle de efter planen have valgt, hvem partiet vil forsøge at gøre til regionsrådsformand ved valget i november 2021. Kandidaterne er partileder i regionsrådet Poul-Erik Svendsen, regionsrådsmedlem Poul Fremmelev, Mette With Hagensen og Michael Bøtker Møller Nielsen. De to sidstnævnte er ikke medlemmer af regionsrådet.

Annonce

Turné også aflyst

Corona-krisen har samtidig betydet, at en turné blandt medlemmerne i regionen blev aflyst. De fire kandidater nåede kun at møde medlemmerne i Aabenraa før aflysningen.

- Vi vil prøve at få en ny medlemsrunde forud for valget med de samme steder, som vi havde planlagt oprindeligt. Det er vigtigt for medlemsdemokratiet, siger Niels Ole Beck.

Han havde gerne set en afklaring af, hvem partiet satser på til det kommende valg, men understreger, at der stadig er god tid til valget i november 2021.

- Nu bliver det hele lidt mere komprimeret, siger Niels Ole Beck og tilføjer, at de fire kandidater indtil afstemningen kan komme i dialog med medlemmerne via Facebook og partiets hjemmeside.

Poul-Erik Svendsen har fire gange forsøgt at blive regionsrådsformand og går nu efter posten igen. Poul Fremmelev har påpeget, at der er brug for nye kræfter for at vinde de mange stemmer tilbage, som partiet løbende har tabt ved de seneste valg.

For nylig skabte det debat, da det mangeårige socialdemokratiske regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen meddelte, at det nærmest vil være en umulig opgave at vælte regionsrådsformand Stephanie Lose (V) ved valget i november 2021. Flere påpegede dog, at der ikke skal flyttes mere end et par mandater fra blå blok for at flytte magten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce