Annonce
Sønderjyske Fodbold

Coronafrygt og tidsbekneb: SønderjyskE havde flere hundrede billetter tilovers i superligapremieren

Nogle tilskuere går til fodbold for "at se giraffen", men end ikke Pione Sisto, der fik superligacomeback, kunne sikre, at de 3000 pladser til tilskuere var fyldt i åbningskampen mellem SønderjyskE og Midtjylland. Bag Sisto ses de bånd, der blev brugt til at sektionsinddele stadion. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE's hjemmebane var godkendt til 3000 tilskuere til superligaens åbningskamp mod FC Midtjylland i fredags, men kun 2210 var på plads på tribunerne. Sportschef Hans Jørgen Haysen understreger, at det er sikkert at komme til fodbold i Haderslev.
Annonce

Under normale omstændigheder ville en kamp med meget på spil i september mod FC Midtjylland formentlig trække på den gode side af 6000 tilskuere på Sydbank Park.

Fredag aften til superligaens åbningskamp havde de aktuelle corona-restriktioner barberet det tal ned til lidt over 3000.

Derfor var en forventning om udsolgt ikke umiddelbart helt skæv.

Sådan gik det bare ikke fredag i Haderslev. Blot 2210 sponsorer og fans overværede kampen på stadion og så Alexander Bah og Haji Wright score i den imponerende og overraskende 2-0-sejr.

I begyndelsen af sidste uge blev der i Danmark registreret det højeste antal coronasmittede på én dag i fem måneder, og frygten for corona har formentlig spillet ind på de manglende tilskuere, mener SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen.

- Det tror jeg da, at det har. Jeg vil da også sige, at folk skal ikke føle sig presset til at komme. Det skulle gerne være noget glædeligt. Jeg tror virkelig, at mange hungrer efter fodbold, men det her (corona, red.) har gjort noget ved vores vaner, siger sportschefen, der ikke lægger skjul på, at han havde håbet at se 3000 tilskuere.

Annonce

Sønderjyder sidder pænt

Hans Jørgen Haysen mener, at de sønderjyske tilskuere tidligere har vist, at de godt kan opføre sig efter forskrifterne, så man ikke behøver frygte at komme til fodbold.

- Vi viste også til pokalfinalen, at vores tilskuere godt kan finde ud af at sidde med den her inddeling. Og også at sidde ned. Undtagen når vi scorer, der kan man nok ikke helt undgå lige at flyve op, men det er nok også fair nok, siger han.

Er det sikkert at komme til fodbold i Haderslev?

- Vi skal overholde en masse protokoller, politiet har været inde og gennemgå stadion, alle de rigtige mennesker har godkendt Sydbank Park. Så jeg kan kun sige, at det er det.


De 3000 har selvfølgelig hjulpet, men vi er langt fra derhenne, hvor vi økonomisk kan glæde os over det.

Sportschef Hans Jørgen Haysen


Sportschefen gætter på, at der også er andre årsager til, at det ikke lykkedes at fylde de 3000 pladser. For eksempel var det svært at planlægge med at komme på stadion, fordi SønderjyskE først fik godkendt stadion onsdag aften.

- Vi var i tidsbekneb. Halvandet døgn før kampen vidste fans ikke, om vi nåede at blive klar. Det har nok også medvirket til, at vi ikke fik fuldt hus, mener Hans Jørgen Haysen.

- Jeg tror også, at folk lige skal ind i tingene igen.  Det gælder samfundet generelt. Man skal ind i rytmen med at komme ud til de ting, der er åbnet for.

Annonce

Ingen jubel over økonomien

Nu, hvor den første kamp er spillet, og hvor superligaen ruller, forventer Hans Jørgen Haysen at se flere på stadion.

- Jeg forventer, at vi har fuldt hus, i forhold til det antal vi må have. Det trænger vi til at give tilbage. Det giver os også større sportslig motivation og chance for at vinde.

Og så giver det penge i kassen. Det er afgørende for SønderjyskE, at der nu kan komme sponsorer og sæsonkortholdere på stadion, så de kan få noget igen for deres sponsorkroner og sæsonkortbetaling. Men hvis det rigtigt skal skæppe i kassen igen, så skal der åbnes op for mere end 3000.

- De 3000 har selvfølgelig hjulpet, men vi er langt fra derhenne, hvor vi økonomisk kan glæde os over det. Det, som vi trods alt kan glæde os over, er, at vi kan åbne for 3000. Vi kan leve op til vores forpligtelser. Det er det vigtigste her og nu, siger han.

Næste hjemmekamp er 27. september mod AaB. Hans Jørgen Haysen håber at kunne melde udsolgt til den kamp.

Mon ikke en 2-0-sejr over FC Midtjylland kan hjælpe lysten til at se fodbold på stadion lidt på vej ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce