Annonce
Esbjerg

Coronakrise giver kundevækst i Esbjergs havecentre og byggemarkeder

Jem & Fix og andre byggemarkeder og havecentre nyder godt af, at mange forbrugere som følge af coronakrisen har fået lidt ekstra tid til for eksempel at gå i haven. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ikke kun dagligvareforretningerne har flere kunder igennem kasselinjerne end normalt for tiden. Også gør-det-selv- og havefolket har givet kundevækst i Esbjergs byggemarkeder og havecentre.

Esbjerg: Flyselskaber sender medarbejdere hjem i tusindvis. Restauranter står gabende tomme og biograferne er lukket ned. Tusinder af danske arbejdspladser er truet af corona-krisen. Men mens brancher i hele landet sender medarbejdere hjem og er i voldsom økonomisk krise, oplever byggemarkeder og planteskoler vækst i antallet af kunder.

Langt de fleste danskere er nemlig hjemme. Der er færre, som går ud og spiser. Der er færre, som rejser ud af landet. Mange danskere har således mulighed for at få fixet nogle hængepartier eller blot komme tidligt i haven dette forår.

Især lørdag i den forgange weekend, hvor solen tittede frem, var der flere end sædvanlig i Jem & Fix ved Sædding Ringvej.

- Vi har generelt været godt kørende siden årets begyndelse, men det er da min klare fornemmelse, at siden mange mennesker er blevet sendt hjem, har vi oplevet flere i butikken, fortæller Martin Marcussen, der videre oplyser, at kunderne køber varer over en bred pallette.

Hos Bauhaus på Gl. Vardevej er billedet nogenlunde det samme. Byggemarkedet med tilhørende havecenter har også generelt oplevet en fin vækst i antallet af kunder, og varehuschef Dennis Andersen er ikke den, der går bedrøvet rundt og kigger forgæves efter kunderne.

- Siden det hele for alvor brød løs, har vi oplevet en kundevækst i forretningen på omkring 12 procent, siger Dennis Andersen, der foruden haveprodukter og meget andet har oplevet stor interesse for blandt andet produkter til algebehandling af overflader.

Vi oplever, at man prøver at skabe hygge og nærvær i en uforudsigelig tid med coronavirus - så er der noget, der er normalt.

Birgitte Nielsen, Esbjerg Planteskole

Skaber nærvær

Hos Esbjerg Planteskole i Storegade melder man om cirka det samme antal kunder som normalt på denne tid af året. Coronakrisen har således ikke nedsat lysten til at gå i haven og pusle med planter, fortæller Birgitte Nielsen, der sammen med sin mand, Lars Nielsen, har drevet Esbjerg Planteskole siden januar 2004. Lars Nielsen er tredje generation på Esbjerg Planteskole, som oprindelig blev etableret i 1937.

- Vi kan ikke mærke, at der er flere kunder, men der er i hvert fald heller ikke færre, og snakken går selvfølgelig også meget på coronavirus. Vi ser eksempelvis bedsteforældre, der henter frø, der skal sås med børnebørnene, og snakken går på, hvad de lige kan lave sammen med dem. Vi oplever, at man prøver at skabe hygge og nærvær i en uforudsigelig tid med coronavirus - så er der noget, der er normalt, siger Birgitte Nielsen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Voldsom brand: Bygning står i flammer

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Sydjylland For abonnenter

Flere uddannelser er på vej, men de studerende siger igen nej til Syd- og Sønderjylland: Unge higer efter storbyens prestige

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Annonce