Annonce
Esbjerg

Coronakrise giver kundevækst i Esbjergs havecentre og byggemarkeder

Jem & Fix og andre byggemarkeder og havecentre nyder godt af, at mange forbrugere som følge af coronakrisen har fået lidt ekstra tid til for eksempel at gå i haven. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ikke kun dagligvareforretningerne har flere kunder igennem kasselinjerne end normalt for tiden. Også gør-det-selv- og havefolket har givet kundevækst i Esbjergs byggemarkeder og havecentre.
Annonce

Esbjerg: Flyselskaber sender medarbejdere hjem i tusindvis. Restauranter står gabende tomme og biograferne er lukket ned. Tusinder af danske arbejdspladser er truet af corona-krisen. Men mens brancher i hele landet sender medarbejdere hjem og er i voldsom økonomisk krise, oplever byggemarkeder og planteskoler vækst i antallet af kunder.

Langt de fleste danskere er nemlig hjemme. Der er færre, som går ud og spiser. Der er færre, som rejser ud af landet. Mange danskere har således mulighed for at få fixet nogle hængepartier eller blot komme tidligt i haven dette forår.

Især lørdag i den forgange weekend, hvor solen tittede frem, var der flere end sædvanlig i Jem & Fix ved Sædding Ringvej.

- Vi har generelt været godt kørende siden årets begyndelse, men det er da min klare fornemmelse, at siden mange mennesker er blevet sendt hjem, har vi oplevet flere i butikken, fortæller Martin Marcussen, der videre oplyser, at kunderne køber varer over en bred pallette.

Hos Bauhaus på Gl. Vardevej er billedet nogenlunde det samme. Byggemarkedet med tilhørende havecenter har også generelt oplevet en fin vækst i antallet af kunder, og varehuschef Dennis Andersen er ikke den, der går bedrøvet rundt og kigger forgæves efter kunderne.

- Siden det hele for alvor brød løs, har vi oplevet en kundevækst i forretningen på omkring 12 procent, siger Dennis Andersen, der foruden haveprodukter og meget andet har oplevet stor interesse for blandt andet produkter til algebehandling af overflader.

Vi oplever, at man prøver at skabe hygge og nærvær i en uforudsigelig tid med coronavirus - så er der noget, der er normalt.

Birgitte Nielsen, Esbjerg Planteskole

Annonce

Skaber nærvær

Hos Esbjerg Planteskole i Storegade melder man om cirka det samme antal kunder som normalt på denne tid af året. Coronakrisen har således ikke nedsat lysten til at gå i haven og pusle med planter, fortæller Birgitte Nielsen, der sammen med sin mand, Lars Nielsen, har drevet Esbjerg Planteskole siden januar 2004. Lars Nielsen er tredje generation på Esbjerg Planteskole, som oprindelig blev etableret i 1937.

- Vi kan ikke mærke, at der er flere kunder, men der er i hvert fald heller ikke færre, og snakken går selvfølgelig også meget på coronavirus. Vi ser eksempelvis bedsteforældre, der henter frø, der skal sås med børnebørnene, og snakken går på, hvad de lige kan lave sammen med dem. Vi oplever, at man prøver at skabe hygge og nærvær i en uforudsigelig tid med coronavirus - så er der noget, der er normalt, siger Birgitte Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce