Annonce
Sønderjylland

Cykelproducent undrer sig: Kommuner nedprioriterer transport med motion

Jørn Iversen har netop solgt en helt ny trehjulet elcykel til 101-årige Jens Schmidt fra Ribe, der er overbevist om, at hans daglige cykelture på 30 kilometer er med til at holde ham i live. Foto: André Thorup
Det går godt med salget af specialcykler og andre handicapkøretøjer. Men producent undrer sig over, at kommuner giver tilskud til elscootere, men ikke til elcykler.

HYDEVAD: Der er medvind på stien for produktionen af specialcykler og andre handicapkøretøjer hos Jørn Iversen Rødekro ApS, der snart har eksisteret i 40 år.

Firmaet med 14 ansatte har klaret sig udmærket igennem coronaåret 2020.

- Men vi har ikke kunnet gennemføre vores sædvanlige opsøgende salgsarbejde på blandt andet plejecentre, siger Jørn Iversen, der afventer, om det kan give et dyk på længere sigt.

Forsamlingsforbuddet har fået flere ud på gåben og hjul, og Jørn Iversen minder om, at cykling er en mere skånsom motionsform end gang.

- Vi ser, at nogle ældre og handicappede, som dårligt kan gå, alligevel kan cykle og holde sig friske på den måde, siger han.

Annonce

Ren kassetænkning

Jørn Iversen undrer sig derfor over, at det generelt er blevet praksis i kommunerne at give afslag på tilskud, når handicappede og gangbesværede søger økonomisk støtte til specialbyggede cykler, der kræver en større investering for private. Til gengæld får mange tilskud til elscootere, som Jørn Iversen også sælger.

- Elscootere er billigere her og nu, fordi de masseproduceres i Fjernøsten og importeres. Og de betegnes som transportmiddel, mens cykler betegnes som motionsredskab. På en elscooter sidder man passivt, mens den motion, man får på en cykel, også kan give bedre livskvalitet og være en bedre investering på længere sigt. Det var kommunerne mere opmærksomme på tidligere, men nu er det blevet ren kassetænkning, siger Jørn Iversen.


På en elscooter sidder man passivt, mens den motion, man får på en cykel, også kan give bedre livskvalitet og være en bedre investering på længere sigt.

Jørn Iversen, direktør og grundlægger, Jørn Iversen Rødekro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce