Annonce
Esbjerg

Dårlig rengøring koster Føtex en bøde på 20.000 kroner

Føtex i Smedegade har fået en sur smiley og en bøde på 20.00 kroner for mangelfuld rengøring. Arkivfoto: Jørn Deleuran
For tredje gang ud af de seneste fire kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen blev der konstateret overtrædelser af fødevarelovgivningen i Føtex i Smedegade. Det udløser en bøde, en sur smiley og opfølgende kontrolbesøg.

Esbjerg: Føtex i Smedegade i Esbjerg har fået en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley.

Det var resultatet af Fødevarestyrelsens besøg i butikken den 10. november.

Det er hygiejnen i form af mangelfuld rengøring, der har udløst bøden.

I kontrolrapporten står der, at der ved besøget blev konstateret fødevarer på gulvet under reoler med kolonialvarer, gamle madrester på gulvet under reoler med kolonialvarer, at gulvet var beskidt, der var belægninger på dørkanterne i mælkekøleren, en rist i bunden af mælkekøleren fremstod med rester af gamle fødevarer og begyndende vækst af formodet skimmel. Der blev ligeledes fundet tegn på skimmel på inventar i sodavandskøleren og på blæsekøleren og området omring denne i mælkekøleren.

Annonce

Tre anmærkninger

Tre ud af de seneste fire kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i Føtex i Smedegade i Esbjerg har medført anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovgivningen.

Ved de seneste to kontrolbesøg er anmærkningerne givet for mangelfuld rengøring, mens der ved et kontrolbesøg den 8. oktober 2018 blev givet en indskærpelse for markedsføring af varer efter sidste anvendelsesdato.

Ingen kommentarer

Da Fødevarestyrelsen sidst var på kontrolbesøg i Føtex i Smedegade, blev netop mangelfuld rengøring konstateret og indskærpet. Det var den 26. oktober i år.

Efter det besøg lovede virksomheden straks at få rettet op på forholdene, men ikke desto mindre var det de samme steder i butikken, hvor der den 10. november igen blev konstateret dårlig hygiejne i form af mangelfuld rengøring.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport havde virksomheden denne gang følgende bemærkning til forholdet: "Jeg sætter mandskab på rengøring med det samme".

JydskeVestkysten har henvendt sig til Føtex i Smedegade for en uddybende kommentar til bøden og den sure smiley, men det har man fra varehusets side ikke ønsket at kommentere yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

- Jeg er blevet mere sårbar

Annonce