Annonce
Esbjerg

Dårlig rengøring koster Føtex en bøde på 20.000 kroner

Føtex i Smedegade har fået en sur smiley og en bøde på 20.00 kroner for mangelfuld rengøring. Arkivfoto: Jørn Deleuran
For tredje gang ud af de seneste fire kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen blev der konstateret overtrædelser af fødevarelovgivningen i Føtex i Smedegade. Det udløser en bøde, en sur smiley og opfølgende kontrolbesøg.
Annonce

Esbjerg: Føtex i Smedegade i Esbjerg har fået en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley.

Det var resultatet af Fødevarestyrelsens besøg i butikken den 10. november.

Det er hygiejnen i form af mangelfuld rengøring, der har udløst bøden.

I kontrolrapporten står der, at der ved besøget blev konstateret fødevarer på gulvet under reoler med kolonialvarer, gamle madrester på gulvet under reoler med kolonialvarer, at gulvet var beskidt, der var belægninger på dørkanterne i mælkekøleren, en rist i bunden af mælkekøleren fremstod med rester af gamle fødevarer og begyndende vækst af formodet skimmel. Der blev ligeledes fundet tegn på skimmel på inventar i sodavandskøleren og på blæsekøleren og området omring denne i mælkekøleren.

Tre anmærkninger

Tre ud af de seneste fire kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i Føtex i Smedegade i Esbjerg har medført anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovgivningen.

Ved de seneste to kontrolbesøg er anmærkningerne givet for mangelfuld rengøring, mens der ved et kontrolbesøg den 8. oktober 2018 blev givet en indskærpelse for markedsføring af varer efter sidste anvendelsesdato.

Annonce

Ingen kommentarer

Da Fødevarestyrelsen sidst var på kontrolbesøg i Føtex i Smedegade, blev netop mangelfuld rengøring konstateret og indskærpet. Det var den 26. oktober i år.

Efter det besøg lovede virksomheden straks at få rettet op på forholdene, men ikke desto mindre var det de samme steder i butikken, hvor der den 10. november igen blev konstateret dårlig hygiejne i form af mangelfuld rengøring.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport havde virksomheden denne gang følgende bemærkning til forholdet: "Jeg sætter mandskab på rengøring med det samme".

JydskeVestkysten har henvendt sig til Føtex i Smedegade for en uddybende kommentar til bøden og den sure smiley, men det har man fra varehusets side ikke ønsket at kommentere yderligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce