Annonce
Esbjerg

Dårlig rengøring koster Føtex en bøde på 20.000 kroner

Føtex i Smedegade har fået en sur smiley og en bøde på 20.00 kroner for mangelfuld rengøring. Arkivfoto: Jørn Deleuran
For tredje gang ud af de seneste fire kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen blev der konstateret overtrædelser af fødevarelovgivningen i Føtex i Smedegade. Det udløser en bøde, en sur smiley og opfølgende kontrolbesøg.

Esbjerg: Føtex i Smedegade i Esbjerg har fået en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley.

Det var resultatet af Fødevarestyrelsens besøg i butikken den 10. november.

Det er hygiejnen i form af mangelfuld rengøring, der har udløst bøden.

I kontrolrapporten står der, at der ved besøget blev konstateret fødevarer på gulvet under reoler med kolonialvarer, gamle madrester på gulvet under reoler med kolonialvarer, at gulvet var beskidt, der var belægninger på dørkanterne i mælkekøleren, en rist i bunden af mælkekøleren fremstod med rester af gamle fødevarer og begyndende vækst af formodet skimmel. Der blev ligeledes fundet tegn på skimmel på inventar i sodavandskøleren og på blæsekøleren og området omring denne i mælkekøleren.

Annonce

Tre anmærkninger

Tre ud af de seneste fire kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i Føtex i Smedegade i Esbjerg har medført anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovgivningen.

Ved de seneste to kontrolbesøg er anmærkningerne givet for mangelfuld rengøring, mens der ved et kontrolbesøg den 8. oktober 2018 blev givet en indskærpelse for markedsføring af varer efter sidste anvendelsesdato.

Ingen kommentarer

Da Fødevarestyrelsen sidst var på kontrolbesøg i Føtex i Smedegade, blev netop mangelfuld rengøring konstateret og indskærpet. Det var den 26. oktober i år.

Efter det besøg lovede virksomheden straks at få rettet op på forholdene, men ikke desto mindre var det de samme steder i butikken, hvor der den 10. november igen blev konstateret dårlig hygiejne i form af mangelfuld rengøring.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport havde virksomheden denne gang følgende bemærkning til forholdet: "Jeg sætter mandskab på rengøring med det samme".

JydskeVestkysten har henvendt sig til Føtex i Smedegade for en uddybende kommentar til bøden og den sure smiley, men det har man fra varehusets side ikke ønsket at kommentere yderligere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce