Annonce
Sønderjyske Fodbold

Dårlige baner tvinger SønderjyskE væk fra Haderslev

Mens SønderjyskE for en uges tid stod med en stort set skadesfri trup, tæller listen over skadede og tvivlsomme spillere nu næsten ti mand. Foto: Jonas Brønd Nielsen
Skaderne vælter ned over SønderjyskE i øjeblikket. Ifølge Glen Riddersholm skyldes det træningsbaner langt under den nødvendige standard, og derfor søger SønderjyskE nu efter et andet sted at træne end på banerne omkring Haderslev Idrætscenter.
Annonce

Fodbold: Da den skadesfri del af SønderjyskE's trup torsdag formiddag entrerede kunstgræsbanen ved Haderslev Idrætscenter, satte Marc Pedersen og Søren Frederiksen sig ind i en bil og kørte væk.

De to pensionerede SønderjyskE-spillere, der nu begge har andre roller omkring holdet, satte kurs mod Toftlund IF, en af klubberne i SønderjyskE-samarbejdet.

Pedersen og Frederiksen skulle besigtige den kunstgræsbane, der blev indviet i Toftlund for to år siden.

SønderjyskE havde torsdag også folk til at inspicere andre baner i det sønderjyske.

Formålet er enkelt. SønderjyskE skal finde et nyt sted at træne og håber at kunne låne en tidssvarende kunstgræsbane et sted i Sønderjylland.


Jeg er altid som udgangspunkt positiv, men det her gør ondt. Vi italesatte det for et år siden, men står stadig med samme udgangspunkt.

Cheftræner Glen Riddersholm


Cheftræner Glen Riddersholm og staben er blevet så frustrerede over træningsbanerne kvalitet, at de søger nye græsgange - i en helt konkret og bogstavelig forstand.

I sidste uge udgik Pierre Kanstrup fra en træning med en forstrækning i baglåret og var ikke med i sejren over Randers. Til den kamp var Mads Albæk og Alexander Bah tvivlsomme. Årsagen til skaderne og skavankerne var ifølge Glen Riddersholm, at den normale træningsbane er så blød, at den giver en unødig overbelastning af bentøjet. Haji Wright blev taget ud efter 65 minutter af kampen mod Randers. Ikke fordi han var træt, men fordi han i pausen beklagede sig over spændinger i baglåret, og Glen Riddersholm turde ikke lade ham spille kampen færdig. Han har slet ikke trænet i denne uge på grund af baglårsproblemerne, der tilskrives den bløde bane.

I mandags skiftede SønderjyskE til kunstgræs i et forsøg på at undgå skader. Det har ikke hjulpet. Mandag blev Mads Steenberg skadet, onsdag udgik Stefan Gartenmann med en skadet ankel, efter at hans fod hang fast i det utilgivende underlag, og torsdag forlod Mads Albæk træningen før tid.

Annonce

Flashback

Sidste efterår var SønderjyskE også hårdt ramt af skader. Et tidligt skift til kunstgræs i denne sæson har ikke haft den ønskede effekt.

- Det er nærmest et flashback til for et år siden, hvor det samme skete. Sidste år prøvede vi at være på græs i lang tid, det var ikke særlig godt. Nu forsøgte vi at gå over på kunst tidligt, det gik heller ikke, siger cheftræner Glen Riddersholm.

Mens de græsbaner, SønderjyskE kan råde over, bliver for bløde i efterårsvejret, er problemet med den gamle kunstgræsbane, at den er for hård.

- Der er slet ikke nogen gummimembran, som tager stødene, der så går i benene og i ryggen. På det normale leje på en moderne kunstgræsbane glider støvlerne hen i græsset, når man løber. Her er hårene slidt af. Den er så tynd, at benene bare stopper, og det ender i sidste ende med skader, fortæller Glen Riddersholm.

Annonce

Arbejde i kulissen

Han er frustreret over, at et problem, han råbte højt om for et år siden - blandt andet i disse spalter - stadig ikke er kommet nærmere en løsning.

- Vi skal have fundet en løsning på det. Det er demotiverende. Der er nogle ting, der har overhalet os, men det er noget, vi arbejder på i kulissen, det ved jeg. Jeg er altid som udgangspunkt positiv, men det her gør ondt. Vi italesatte det for et år siden, men står stadig med samme udgangspunkt.

- Vi må kigge udad og finde nogle, der har nogle opdaterede forhold, så vi kan fastholde det gode moment, som vi har fået skabt.

Torsdag søgte SønderjyskE altså blandt andet efter bedre forhold i Toftlund, hvor man håber at kunne låne den bane, der til daglig benyttes af Toftlund IF's ungdomsspillere og et serie 4-hold.

Skadeslisten

Ti spillere er enten skadede eller tvivlsomme til kampen mandag mod AGF: Haji Wright, Rasmus Vinderslev, Mads Albæk, PIerre Kanstrup, Rilwan Hassan, Mads Winther, Stefan Gartenmann, Johan Absalonsen, Mads Hansen, Mads Steenberg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce