Annonce
Varde

Find en alternativ rute: Oprydningen af døde mink fortsætter til midnat

Det er rigtig mange mink, der er faldet ud på vejen på grund af det defekte gitter på en minktransport. Privatfoto
En minktransport tabte tirsdag aften mink ud af et defekt gitter mellem Nordenskov og Ølgod. Falck, politi og lokale maskinstationer og frivillige har ryddet minkene op. Nu er arbejdet tilbage med at spule vejene rene.

Nordenskov/Tistrup: På vejen mellem Nordenskov gennem Hodde og Tistrup til Ølgod lå der her til aften døde mink. De var tabt ud af en defekt minktransport.

På stedet er forventningen, at oprydningen er færdig omkring midnat. Imens opfordres bilister til at finde alternative ruter.

JydskeVestkysten har fået tilsendt dette billede af de døde mink, der ligger på vejen. Privatfoto

Indsatslederen på stedet er Susanne Fast. Hun fortæller, at hun fik beskeden klokken 19.40. Problemet skyldes, at et gitter bagpå en minktransport var gået i stykker, og derfor var lastbilens læs med døde mink altså faldet ud, mens lastbilen kørte. Minkene kommer fra en minkfarm ved Nordenskov. Det er en minkfarm uden smittede dyr, og derfor tager oprydningsholdet ikke nogen specielle forholdsregler.

Annonce

Falck er ude med skiltevogne, så bilisterne kan se, at der arbejdes.

Der er blevet brugt gummigeder til oprydningen, hvor minkene er samlet op i skovlen. Nogle med handsker, andre med greb og skovle.

Der var blandt andet en masse mink tabt midt i Hodde by, og de blev ryddet væk før minkene på mindre befærdede steder af vejen.

Der var klokken cirka 21.30 stadig en del indvolde og blod fra mink på vejen mellem Hodde og Tistrup. Det er næste skridt i oprydningen - at spule vejene rene. Det lugter grimt.

Sådan så det ud i en af skovlene mellem Hodde og Tistrup, hvor et hold var i gang med at samle de tabte, døde mink op fra vejen. Foto: Dorthe Knudsen

Minkene har været svære at se på vejen i mørket, fortæller indsatsleder Susanne Fast, og derfor er flere af minkene kørt over - og dermed blevet mast.

Visse steder lå der massevis af døde mink på vejen, mens der andre steder kun var nogle enkelte over en strækning på flere hundrede meter.

Maskinstationer og landmænd

Flere af de lokale maskinstationer er blevet hyret ind til at hjælpe med oprydningen. Blandt andre kører Regner Larsen, der sammen med sin bror ejer Erlings Maskinstation i Hodde, i en gummiged. Han og landmand Morten Bang fra Skovlund finder arbejdet deprimerende og frustrerende.

Sammen med maskinstationerne har flere lokale landmænd også hjulpet til med oprydningen. Morten Bang fortæller, at han heller ikke har kunnet lade være med at tænke på omstændighederne med minkene, mens han med sin greb har samlet døde mink op i gummigedens skovl.

En mink i vejkanten og blod på vejen lidt udenfor Tistrup. Foto: Dorthe Knudsen

JydskeVestkysten har talt med et af holdene, der fjerner mink fra vejen. De havde kort efter klokken 21 taget sig af stykket fra Hodde til Tistrup.

Politiet skriver på Twitter, at den første anmeldelse kom klokken 19.20, og det lover at give en ny melding, når vejen er farbar igen.


Problemet skyldes, at et gitter bagpå en minktransport er gået i stykker, og derfor er lastbilens læs med døde mink altså faldet ud, mens lastbilen er kørt.


Onsdag morgen var øjenvidnet Pernille Lambertsen med på en telefon for at fortælle om det, som hun oplevede som 1000 mink, der lå spredt ud over vejen. Hør klippet nedenfor.

Annonce
Varde For abonnenter

Trods aftale: Varde får de fleste møllegener, men lovgivningen sikrer Ringkøbing-Skjern de fleste møllemillioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Annonce