Annonce
Varde

Find en alternativ rute: Oprydningen af døde mink fortsætter til midnat

Det er rigtig mange mink, der er faldet ud på vejen på grund af det defekte gitter på en minktransport. Privatfoto
En minktransport tabte tirsdag aften mink ud af et defekt gitter mellem Nordenskov og Ølgod. Falck, politi og lokale maskinstationer og frivillige har ryddet minkene op. Nu er arbejdet tilbage med at spule vejene rene.

Nordenskov/Tistrup: På vejen mellem Nordenskov gennem Hodde og Tistrup til Ølgod lå der her til aften døde mink. De var tabt ud af en defekt minktransport.

På stedet er forventningen, at oprydningen er færdig omkring midnat. Imens opfordres bilister til at finde alternative ruter.

JydskeVestkysten har fået tilsendt dette billede af de døde mink, der ligger på vejen. Privatfoto

Indsatslederen på stedet er Susanne Fast. Hun fortæller, at hun fik beskeden klokken 19.40. Problemet skyldes, at et gitter bagpå en minktransport var gået i stykker, og derfor var lastbilens læs med døde mink altså faldet ud, mens lastbilen kørte. Minkene kommer fra en minkfarm ved Nordenskov. Det er en minkfarm uden smittede dyr, og derfor tager oprydningsholdet ikke nogen specielle forholdsregler.

Annonce

Falck er ude med skiltevogne, så bilisterne kan se, at der arbejdes.

Der er blevet brugt gummigeder til oprydningen, hvor minkene er samlet op i skovlen. Nogle med handsker, andre med greb og skovle.

Der var blandt andet en masse mink tabt midt i Hodde by, og de blev ryddet væk før minkene på mindre befærdede steder af vejen.

Der var klokken cirka 21.30 stadig en del indvolde og blod fra mink på vejen mellem Hodde og Tistrup. Det er næste skridt i oprydningen - at spule vejene rene. Det lugter grimt.

Sådan så det ud i en af skovlene mellem Hodde og Tistrup, hvor et hold var i gang med at samle de tabte, døde mink op fra vejen. Foto: Dorthe Knudsen

Minkene har været svære at se på vejen i mørket, fortæller indsatsleder Susanne Fast, og derfor er flere af minkene kørt over - og dermed blevet mast.

Visse steder lå der massevis af døde mink på vejen, mens der andre steder kun var nogle enkelte over en strækning på flere hundrede meter.

Maskinstationer og landmænd

Flere af de lokale maskinstationer er blevet hyret ind til at hjælpe med oprydningen. Blandt andre kører Regner Larsen, der sammen med sin bror ejer Erlings Maskinstation i Hodde, i en gummiged. Han og landmand Morten Bang fra Skovlund finder arbejdet deprimerende og frustrerende.

Sammen med maskinstationerne har flere lokale landmænd også hjulpet til med oprydningen. Morten Bang fortæller, at han heller ikke har kunnet lade være med at tænke på omstændighederne med minkene, mens han med sin greb har samlet døde mink op i gummigedens skovl.

En mink i vejkanten og blod på vejen lidt udenfor Tistrup. Foto: Dorthe Knudsen

JydskeVestkysten har talt med et af holdene, der fjerner mink fra vejen. De havde kort efter klokken 21 taget sig af stykket fra Hodde til Tistrup.

Politiet skriver på Twitter, at den første anmeldelse kom klokken 19.20, og det lover at give en ny melding, når vejen er farbar igen.


Problemet skyldes, at et gitter bagpå en minktransport er gået i stykker, og derfor er lastbilens læs med døde mink altså faldet ud, mens lastbilen er kørt.


Onsdag morgen var øjenvidnet Pernille Lambertsen med på en telefon for at fortælle om det, som hun oplevede som 1000 mink, der lå spredt ud over vejen. Hør klippet nedenfor.

Annonce
Varde For abonnenter

Hurra vores øjebæ forsvinder: By stod sammen og slipper af med industriruin, der har stået som skamplet i mere end 15 år

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Kolding

Barejer er kæmpefan af Kasper Schmeichels Leicester: Jeg har holdt med det "lortehold" siden jeg barn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Varde

76-årig kvinde gled af kørebane i bil: Færdselsuheld meget tidligt fredag morgen

Tønder

Valgets vinder: Konstitueringen tilsidesætter vælgernes dom

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Billund

Stjal bil i tomgang: Fuld fange på udgang kørte galt kort efter

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Kultur

Jesper og Sascha fandt sammen på skolebænken: Han gør mig til et gladere menneske

Annonce