Annonce
Esbjerg

Dømt for drabsforsøg med hammer: - Dommen er en parodi

En 73-årige mand er ved byretten i Esbjerg blevet idømt seks års fængsel for drabsforsøg. I et sommerhus på Fanø tildelte han sin sovende kone en byge af slag med en hammer. Arkivfoto.
Det var med intention om at dræbe, at en 73-årig mand i et sommerhus på Fanø sendte en byge af hammerslag mod sin sovende kone. Det var dommere og nævninger enige om. Selv kalder manden dommen for en parodi.

Esbjerg/Fanø: 73-årige Jens Kristian Christensen er ved byretten i Esbjerg blevet idømt seks års ubetinget fængsel.

I februar sidste år forsøgte han at dræbe sin ti år yngre kone og samlever gennem 15 år, mens hun lå og sov i sit sommerhus ved Sønderho på Fanø. Han tildelte hende adskillige slag med en hammer og med knytnæver.

Dommere og nævninger var enige om, at han havde haft til hensigt at slå konen ihjel. Manden selv har erkendt de fleste af de faktiske forhold, men han har kun erkendt sig skyldig i grov vold, og det fastholdt han til det sidste.

Annonce

Kvinden havde kort inden episoden meddelt manden, at hun ville skilles. De var halvandet års tid tidligere flyttet fra Århus til København efter kvindens ønske, og manden var aldrig rigtig faldet til i hovedstaden.

Meddelelsen om bruddet slog benene væk under den 73-årige mand, og kvinden tog efter nogle dage til sit sommerhus ved Sønderho på Fanø for at være lidt alene.

Fulgte efter

Den 18. februar sidste år tog manden toget fra Frederiksberg til Esbjerg, færgen fra Esbjerg til Nordby og turen fra Nordby til Sønderho til fods.

Selv om han havde rejsekort, betalte han togbilletten kontant, og han medbragte blandt andet gummihandsker i en taske.

I sommerhuset tog han fra et depotrum en hammer og gik op på første sal, hvor kvinden lå og sov. Han satte sig overskrævs på hende, så hun ikke kunne røre sig og begyndte at slå løs på hende med en hammer og udtalte ”Jeg er kommet for at slå dig ihjel”.

Kvinden skreg højt og kæmpede sig efter nogen tid fri og kom ned på gulvet, hvor angrebet fortsatte, indtil manden til sidst standsede bygen af slag, hjalp hende ned i stuen, og der blev ringet 112.

Manden har i grundlovsforhør forklaret, at han blev ”fuldstændig rasende”, da han så sin kone ligge og sove, og at han blev ”fuldstændig hidset op” af at slå med hammeren, og at ”han ikke troede, at han tidligere havde været så vred.”

Ved retsmødet forklarede manden, at han ikke var ”rasende”, men alene ”frustreret”, men den ændrede forklaring troede dommere og nævninger ikke på.

Til gengæld troede de fuldt ud på kvindens meget detaljerede beskrivelse af forløbet, men det mente den 73-årige mand ikke, der var grund til.

Annonce

Sidste ord

Han fik mulighed for de sidste ord, inden dommere og nævninger skulle diskutere sanktionen.


Jeg er uskyldig, hendes forklaring om forløbet er falsk og konstrueret.

Jens Kristian Christensen


- Jeg er uskyldig, hendes forklaring om forløbet er falsk og konstrueret. Min kone er mentalt syg og kan ikke fungere under pres, men når hun får tid til at forberede sig som her, så kan hun virke troværdig, og den forklaring har I købt. Jeg var i mine følelsers vold, men jeg ville aldrig slå hende ihjel. Kendelsen er en parodi, sagde den 73-årige mand i retning af de tre dommere med retsformand Henrik Tosti i midten.

Bredsiden havde ikke den store effekt, for dommen kom til at lyde på seks års ubetinget fængsel, nøjagtig som senioranklager Anemarie Haahr havde påstået.

Dommen

I anklageskriftet var den 73-årige mand tiltalt for at have tildelt sin kone ”cirka 50 kraftige slag i ansigtet, hovedet og nakken med en hammer”.

I dommen var antallet af slag beskrevet som ”mange slag i ansigtet, hovedet og nakken” og ”et ganske betydeligt antal slag” samt ”højst et par knytnæveslag”.

Den 63-årige kvinde pådrog sig sår og flænger i ansigt og hoved, hjernerystelse og flere brækkede ribben ved volden.

Jens Kristian Christensen blev udover de seks års fængsel dømt til at betale en erstatning på 20.000 kroner til sin nu tidligere kone.

Han ankede dommen på stedet dommen til Vestre Landsret til frifindelse eller formildelse.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Vejen For abonnenter

Line har hænderne skruet rigtigt på: Står selv for at renovere træskomandens gamle hus

Ribe Esbjerg HH

Vigtig underskrift: Anfører forlænger sin kontrakt med Ribe-Esbjerg

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce