Annonce
Navne

Danfoss-arving og designer fylder 50 år: Drømmer om at skabe fremtidens bæredygtige transportsystem

Jens Martin Skibsted voksede op uden sin far, som døde efter en trafikulykke, da Jens Martin var omkring otte måneder. Efterfølgende boede han meget i udlandet med sin mor, mens hans mormor og Als var hans tilhørsforhold til Danmark. PR-foto: Skibsted Ideation
Den verdenskendte designer og ældste barnebarn i Danfoss-familien fylder 50 år. Han drømmer om at gentænke verden med fokus på den grønne omstilling.
Annonce

Fødselsdag: Søndag den 28. juni fylder designer og Danfoss-arving Jens Martin Skibsted 50 år. På en kærestur til Barcelona startede hans designkarriere. En fremtid i familiefirmaet Danfoss lå ellers i kortene, da han er det ældste barnebarn i Danfoss-familien.

Men den unge designer havde store ambitioner, der krævede andre rammer end Danfoss, og derfor valgte han i sin tid at gå sine egne veje. I dag har han alligevel en fod med i familieforetagendet, da han er bestyrelsesmedlem i Bitten & Mads Clausens Fond.

Et samarbejde mellem Danfoss og Jens Martin Skibsted kan være at finde i kortene for fremtiden, for familiefirmaet har med handlekraftige skridt bevæget sig ind på hans kerneområder - mobilitet og klima.

Netop klimaet, og hvordan vi kan forbedre det, har altid fyldt meget i Jens Martin Skibsteds verden. Det har afspejlet sig i han designs over årene.

Annonce

En grøn verden

Jens Martin Skibsted er manden bag Biomega-cyklen, som blev lanceret i 1999. Det var på turen til Barcelona, at han blev inspireret til at tegne cykler af de mange modernistiske bygninger. For dengang mente han, at cykler blot blev set som en praktisk ting, der ikke var designet.

Han har sidenhen kastet sig over at designe biler og en krydsning af et luftskib og et magnettog.

Seneste nyskabelse blandt Jens Martin Skibsteds grønne designs er elbilen Biomega EV, der overfører det bedste fra elcyklen til bilen. Biomega EV skal være et svar på trængsels- og forureningsproblemerne i storbyerne. Den er dog stadig under udvikling.

Han har ligeledes givet sig i kast med konceptet Aeroslider sammen med designbureauet Manyone, som han er partner i. Konceptet er en krydsning af et luftskib og et magnettog, og det skal kunne konkurrere med fly om at blive fremtidens bæredygtige transportsystem.

For Jens Martin Skibsted drømmer om, at vi gentænker samfundet, så vi kan lykkes med den grønne omstilling. Det håber han, at hans nyeste designs kan medvirke til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Regionalt

Efter 21 førstehjælpsaktioner på syd- og sønderjyske strande: Nu advarer livreddere badegæster om at passe på i stormfuldt sommervejr

Annonce