Annonce
Esbjerg

Darums nye købmand rykker et skridt nærmere

Fra det seneste borgermøde i Darum Kultur og Fritidscenter den 20. november i fjor, hvor Lasse Boesen på vegne af butiksgruppen fortalte om planerne for den kommende købmandsforretning. Planer, som nu er rykket et par skridt nærmere. Arkivfoto: Ole Maass.
Udvalget, som arbejder med at etablere en købmandsforretning i Darum, stifter nu selskabet Darum Butikscenter ApS. De skyder 40.000 kroner i selskabet, og manifesterer dermed, at projektet går fra at være en god idé til et projekt, som nu skal realiseres.

DARUM: En pose penge på 40.000 kroner. Et anpartsselskab med navnet Darum Butikscenter Aps., og så otte frivillige ildsjæle fra Darum, som tror så meget på ideen, så de både skyder de 40.000 kroner i selskabet, anmelder det til Erhvervsstyrelsen og søger om et CVR-nummer til selskabet. Og efterfølgende vil de vælge den bestyrelse, som skal stå i spidsen for selskabet.

Sådan lyder planen for det selskab, som skal stå for opførelsen og driften af en kommende ny købmandsforretning i Darum.

- Og dermed går vi fra, at det er en god idé til, at det skal være et projekt, som skal blive til virkelighed. Vi bruger den model man har brugt i andre byer med en sammenlignelig størrelse med Darum - blandt andet i Nim ved Horsens, hvor de i dag driver en fin købmandsforretning, fortæller Lasse Boesen, som er ét af de otte medlemmer af butiksudvalget, som nu sætter den sidste offensiv ind for, at projekt købmandsforretning i Darum skal blive til noget.

Annonce

Borgermøde i marts

I begyndelsen af marts holder Butiksgruppen i Darum et nyt borgermøde om projekt købmandsforretning i Darum. Her fremlægger gruppen vedtægter, anlægs- og driftsbudget, ligesom man fortæller om det praktiske med hensyn til køb af anparter og risikodækningen ved køb af anparterne.

Det seneste borgermøde om butiksprojektet i Darum blev holdt den 20. november i fjor.

Bliver lettere

Lasse Boesen fortæller, at det bliver lettere at virkeliggøre projektet, når man har stiftet det selskab, som skal stå bag det.

- Vi er langt med at udarbejde vedtægter for selskabet, og et anlægs- og driftsbudget er vi også ved at være færdige med. Og i forhold til forhandlinger med pengeinstitutter og andre kreditgivere er der en fordel rent psykologisk ved, at vi har stiftet det selskab, som skal stå for driften - fremfor, at vi kommer med en skitse med en god idé. Det letter også forhandlinger med entreprenører og de rådgivere vi skal have på banen, siger Lasse Boesen.

Han fortæller også, at butiksgruppen i Darum har fået en indikation af, at anlægsudgifterne til bygning af købmandsforretningen kan holdes nede på et mindre beløb, end gruppen i Darum oprindelig havde kalkuleret med.

- Vi har på nuværende tidspunkt tilsagn om køb af anparter for knap to millioner kroner, men vi forventer også i den kommende måned at skulle ud og tegne flere anparter. For at få et kapitalgrundlag, som er så stærkt som overhovedet muligt, understreger Lasse Boesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce