Annonce
Esbjerg

Darums nye købmand rykker et skridt nærmere

Fra det seneste borgermøde i Darum Kultur og Fritidscenter den 20. november i fjor, hvor Lasse Boesen på vegne af butiksgruppen fortalte om planerne for den kommende købmandsforretning. Planer, som nu er rykket et par skridt nærmere. Arkivfoto: Ole Maass.
Udvalget, som arbejder med at etablere en købmandsforretning i Darum, stifter nu selskabet Darum Butikscenter ApS. De skyder 40.000 kroner i selskabet, og manifesterer dermed, at projektet går fra at være en god idé til et projekt, som nu skal realiseres.

DARUM: En pose penge på 40.000 kroner. Et anpartsselskab med navnet Darum Butikscenter Aps., og så otte frivillige ildsjæle fra Darum, som tror så meget på ideen, så de både skyder de 40.000 kroner i selskabet, anmelder det til Erhvervsstyrelsen og søger om et CVR-nummer til selskabet. Og efterfølgende vil de vælge den bestyrelse, som skal stå i spidsen for selskabet.

Sådan lyder planen for det selskab, som skal stå for opførelsen og driften af en kommende ny købmandsforretning i Darum.

- Og dermed går vi fra, at det er en god idé til, at det skal være et projekt, som skal blive til virkelighed. Vi bruger den model man har brugt i andre byer med en sammenlignelig størrelse med Darum - blandt andet i Nim ved Horsens, hvor de i dag driver en fin købmandsforretning, fortæller Lasse Boesen, som er ét af de otte medlemmer af butiksudvalget, som nu sætter den sidste offensiv ind for, at projekt købmandsforretning i Darum skal blive til noget.

Borgermøde i marts

I begyndelsen af marts holder Butiksgruppen i Darum et nyt borgermøde om projekt købmandsforretning i Darum. Her fremlægger gruppen vedtægter, anlægs- og driftsbudget, ligesom man fortæller om det praktiske med hensyn til køb af anparter og risikodækningen ved køb af anparterne.

Det seneste borgermøde om butiksprojektet i Darum blev holdt den 20. november i fjor.

Bliver lettere

Lasse Boesen fortæller, at det bliver lettere at virkeliggøre projektet, når man har stiftet det selskab, som skal stå bag det.

- Vi er langt med at udarbejde vedtægter for selskabet, og et anlægs- og driftsbudget er vi også ved at være færdige med. Og i forhold til forhandlinger med pengeinstitutter og andre kreditgivere er der en fordel rent psykologisk ved, at vi har stiftet det selskab, som skal stå for driften - fremfor, at vi kommer med en skitse med en god idé. Det letter også forhandlinger med entreprenører og de rådgivere vi skal have på banen, siger Lasse Boesen.

Han fortæller også, at butiksgruppen i Darum har fået en indikation af, at anlægsudgifterne til bygning af købmandsforretningen kan holdes nede på et mindre beløb, end gruppen i Darum oprindelig havde kalkuleret med.

- Vi har på nuværende tidspunkt tilsagn om køb af anparter for knap to millioner kroner, men vi forventer også i den kommende måned at skulle ud og tegne flere anparter. For at få et kapitalgrundlag, som er så stærkt som overhovedet muligt, understreger Lasse Boesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce