Annonce
Esbjerg

De stikker hånden i hvepseboet: To radikale klar til valgkamp på Fanø

Frank Jensen er efter tyve år flyttet tilbage til Fanø, hvor han opstiller til byrådet for Det Radikale Venstre. Privatfoto
Er der ingen, der gider tage borgmesterposten, så må vi, siger to byrådskandidater fra Det Radikale Venstre med et gammelt politikercitat. De stiller op til byrådsvalg til efteråret.
Annonce

Fanø: En gymnasielærer og en udviklingskonsulent er klar til byrådsarbejde på Fanø.

- Vi er et nyt parti på Fanø, så vi har ingen lig i lasten, men kan samarbejde med hele byrådet, siger de to.

Frank Jensen, Æ Hjøwervej 10 i Nordby, er specialkonsulent i økonomistyring hos Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg, og Olav Husted Nielsen er gymnasielærer på Vestjysk Gymnasium i Tarm.

Olav Husted Nielsen er gymnasielærer på Vestjysk Gymnasium i Tarm og stiller op til Fanø Byråd for Det Radikale Venstre. Privatfoto

De mener, at der er brug for politisk nytænkning på Fanø. De vil blandt andet arbejde for at sikre det gode familieliv med sammenhæng mellem institutioner, kultur- og foreningsliv.

Og de ved godt, at de stikker fingrene i et hvepsebo - men i politik skal man kunne tage nogle tæsk, siger de.

- Politik er en kontaktsport, det skal vi nok klare, siger de.

Hvordan deres chancer for valg, er tør de to ikke spå om, men ifølge dem tegner der sig et billede, hvor kun 4-5 nuværende byrådsmedlemmer genopstiller.

Annonce

Nu har vi en ny kamp

- Konstitueringen 2017 var ikke den smukkeste, og politikerne havde svært ved bagefter som i sport at sige: Nu har vi en ny kamp.

Og hvad skal de radikale så kæmpe for, hvis de kommer i byrådet?

- I dag har Fanø et rigt kultur- og foreningsliv. Det skal vi bibeholde og samtidigt lytte til borgernes visioner om, hvordan vi kan gøre det endnu bedre, siger de to kandidater.

Det lyder som noget, der er blevet sagt mange gange i det nuværende byråd, og det gælder også de to radikales ønsker om rettidig økonomistyring og udvikling af Fanø i en bæredygtig retning.

Går I efter borgmesterposten?

Borgmesterposten er ledig, og som Hilmar Baunsgaard sagde: " Er den ingen andre, der gider tage den, så må jeg." Vi stiller op for at få så meget politik igennem som muligt, siger Frank Jensen.

- Radikale Venstre på Fanø vil arbejde for et konstruktivt samarbejde i byrådet på tværs af partipolitiske forskelle, lyder meldingen fra de to politiske debutanter.

Frank og Olav ønsker for eksempel, at partierne i fællesskab kan lave nogle arrangementer, så man ikke sidder fire medlemmer til et grundlovsmøde, men at alle partiernes medlemmer og støtter samles til fællesarrangementer to-tre gange om året.

Ifølge Frank Jensen har der formentlig aldrig været radikale i Fanøs Byråd - og helt sikkert ikke efter 1977.

Han er opvokset på Fanø, men har i over tyve år været væk fra øen, indtil familien vendte tilbage til det nordlige Nordby i sommers - og tankerne om at få radikale i byrådet modnedes.

På grund af corona-epidemien og forsamlingsforbuddet kan partiet ikke invitere til større borger- og opstillingsmøder i øjeblikket, og der arbejdes på at få endnu flere kandidater - gerne kvinder, yngre og ældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce