Annonce
Varde

Demensdans og gå-fodbold: Samarbejde skal give flere idrætstilbud til seniorer

Her bliver der spillet bowls til Idræt om Dagen. Nu skal tilbuddene til seniorer udvides med blandt andet gå-fodbold, demensdans og gå-fællesskaber for at få endnu flere til at dyrke motion. Arkivfoto: John Randeris
Varde Kommune og DGI indgår et samarbejde, der skal munde ud i mere seniorvenlig idræt i Varde og omegn.

Varde Kommune: DGI Sydvest skal udbrede seniorvenlig idræt i Varde Kommune, og kommunen støtter initiativet med lidt over 200.000 kroner, der blandt andet skal bruges på lokaleleje. Det har politikerne i Udvalget for Kultur og Fritid nu godkendt.

- Det her er blandt andet afledt af vores studietur til Edinburgh, hvor vi var ude og besøge Hearts FC, der havde et tilbud, der hed walking football til deres ældre medborgere, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

Walking football - altså fodbold, hvor alle går i stedet for at løbe - er et af tilbuddene, som DGI Sydvest skal arbejde med. Der er også planer om demensdans og gå-fællesskaber.

- Det er godt for livskvaliteten, og derfor kan det her være en god investering, i forhold til at vores seniorer forhåbentligt lever længere og har en indholdsrig hverdag, siger Mads Sørensen.

Annonce

Flere skal med

Mange seniorer er allerede aktive på grund af de meget populære Idræt om Dagen-arrangementer, der findes i mange af kommunens haller.

- Vi har heldigvis rigtig mange af vores seniorer, der er aktive hver dag, både fysisk og mentalt, i de mange fællesskaber, vi har i foreningslivet i Varde Kommune. Men vi har måske også nogle borgere, som vi ikke når ud til i dag, som måske oplever, at de føler sig ensomme eller måske sidder tilbage uden et netværk rundt omkring dem. Så en del af det her er også at prøve at arbejde med, hvordan vi får motiveret de borgere, vi ikke ser i foreningslivet, siger Mads Sørensen.

Begge bidrager

Det bliver DGI Sydvest, der skal lave arbejdet med at udbrede seniorvenlig idræt. Varde Kommune betaler 275 timers arbejde, mens DGI selv betaler for 45 timer. Derudover betaler Varde Kommune for blandt andet lokaleleje og hjælper med kommunikationsindsatsen.

DGI er en forkortelse for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, og det er en hovedorganisation for mange foreninger. Den arbejder med at udbrede breddeidræt og motion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce