Annonce
Varde

Demensdans og gå-fodbold: Samarbejde skal give flere idrætstilbud til seniorer

Her bliver der spillet bowls til Idræt om Dagen. Nu skal tilbuddene til seniorer udvides med blandt andet gå-fodbold, demensdans og gå-fællesskaber for at få endnu flere til at dyrke motion. Arkivfoto: John Randeris
Varde Kommune og DGI indgår et samarbejde, der skal munde ud i mere seniorvenlig idræt i Varde og omegn.
Annonce

Varde Kommune: DGI Sydvest skal udbrede seniorvenlig idræt i Varde Kommune, og kommunen støtter initiativet med lidt over 200.000 kroner, der blandt andet skal bruges på lokaleleje. Det har politikerne i Udvalget for Kultur og Fritid nu godkendt.

- Det her er blandt andet afledt af vores studietur til Edinburgh, hvor vi var ude og besøge Hearts FC, der havde et tilbud, der hed walking football til deres ældre medborgere, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

Walking football - altså fodbold, hvor alle går i stedet for at løbe - er et af tilbuddene, som DGI Sydvest skal arbejde med. Der er også planer om demensdans og gå-fællesskaber.

- Det er godt for livskvaliteten, og derfor kan det her være en god investering, i forhold til at vores seniorer forhåbentligt lever længere og har en indholdsrig hverdag, siger Mads Sørensen.

Annonce

Flere skal med

Mange seniorer er allerede aktive på grund af de meget populære Idræt om Dagen-arrangementer, der findes i mange af kommunens haller.

- Vi har heldigvis rigtig mange af vores seniorer, der er aktive hver dag, både fysisk og mentalt, i de mange fællesskaber, vi har i foreningslivet i Varde Kommune. Men vi har måske også nogle borgere, som vi ikke når ud til i dag, som måske oplever, at de føler sig ensomme eller måske sidder tilbage uden et netværk rundt omkring dem. Så en del af det her er også at prøve at arbejde med, hvordan vi får motiveret de borgere, vi ikke ser i foreningslivet, siger Mads Sørensen.

Annonce

Begge bidrager

Det bliver DGI Sydvest, der skal lave arbejdet med at udbrede seniorvenlig idræt. Varde Kommune betaler 275 timers arbejde, mens DGI selv betaler for 45 timer. Derudover betaler Varde Kommune for blandt andet lokaleleje og hjælper med kommunikationsindsatsen.

DGI er en forkortelse for Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, og det er en hovedorganisation for mange foreninger. Den arbejder med at udbrede breddeidræt og motion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce