Annonce
Kolding

Den er megagod: Ellie Pixie og Storm er vilde med Legeparkens nye, store attraktion

Ellie Pixie på syv år og hendes fætter Storm på seks år er fra henholdsvis Støvring og Vejle, og torsdag var de for første gang i Legeparken i Kolding. De to kunne rigtig godt lide de eksisterende legemuligheder der, men en runde ved den nye motorikbane, der indvies på onsdag, gav dem ekstra store smil om munden. Den er lige sagen, var de enige om. Foto: Ludvig Dittmann
I næste uge åbner en ny, stor motorikbane i Legeparken. Den giver gæsterne helt nye, unikke legemuligheder, lyder det fra lederen af Legeparken. JydskeVestkysten fik et par af de yngre gæster til at vurdere den nye attraktion.

Kolding: Den gamle, slidte og mildt skæve minigolfbane, som har ligget i Legeparken har måttet lade livet.

I stedet har en helt ny motorikbane set dagens lys, og med den kommer der helt sikkert mere hop, løb og kravlen rundt i Legeparken i Kolding, når parkens nye attraktion bliver åbnet for offentligheden på onsdag den 5. juni.

For Mette Strømgaard Dalby, der som leder af Nicolai Kultur også er chef for Legeparken, er der ingen tvivl om, at motorikbanen vil gøre det endnu sjovere og spændende at være gæst i Legeparken. Den er både for de børn, der kan lide at være vilde og bevæge sig, og for de børn, der måske tilbringer lidt for mange timer bænket ved en skærm.

- Vi ved, at der er et behov for sådan noget her, for mange børn sidder meget ned, og motorikbanen giver nogle helt andre muligheder end før. Med banen får vi et aktivitetsområde, der virkelig vil noget, siger Mette Strømgaard Dalby om motorikbanen, der slutter med både en svævebane og et stort edderkoppespind, man kan klatre til vejrs i.

Indvielsen

  • Den nye motorikbane i Legeparken er blevet en realitet ved hjælp af en donation 250.000 kroner fra Salling Fondene.
  • Inden planlægningen af banen har lederen af Nicolai Kultur og Legeparken, Mette Strømgaard Dalby, holdt møde med flere daginstitutions- og skolefolk om banens udformning, og hvad de mener, børn har brug for.
  • Motorikbanen indvies Grundlovsdag klokken 11 i forbindelse med det store grundlovsarrangement for børn, der holdes mellem kl. 11 og 16.

Sjove udfordringer

Syvårige Ellie Pixie fra Støvring i Nordjylland og hendes fætter Storm på seks år fra Vejle fra torsdag for første gang i Legeparken, da de sammen med deres familier var til sammenkomst der.

De kunne begge rigtig godt lide de eksisterende legeredskaber og muligheder i Legeparken, for eksempel den store rutsjebane på øen og mooncarbanen.

Men den nye motorikbane er bare toppen, var de to gæster udenbys fra enige om, efter et besøg i det grønne område, hvor banen ligger side om side med skyggefulde træer.

Banen med træredskaber, hvor man blandt andet får udfordret sin balance, er sjov og består af mange forskellige slags udfordringer. Ellie Pixie kunne især godt lide de opretstående , skæve træpæle, hvor der er hugget trin i, og som man skal forcere.

En svævebane er altid et hit, mener hun og fætteren, og den kommer nok til at blive det sjoveste i Legeparken, når den åbner.

Annonce

Vil gerne tilbage

Også det store edderkoppespind, der endnu er spærret af bag et hegn, bliver formentlig en succes, mener Ellie Pixie og Storm.

- Henne i min skole har vi også sådan et, og det bruger jeg rigtig tit, fortæller Ellie Pixie.

Storm ser de små træsæder, der fungerer som en slags enmands-karruseller, man selv kan få til at køre rundt. Han sætter sig, får fart og falder af med et stort grin. Op igen og igen op i fart. Det her er også lige sagen, synes han.

Ellie Pixie og Storm har næste kun ros til overs for Legeparken, og det nye motorik- og legeområde gør kun parken endnu bedre. De to vil i hvert fald gerne tilbage til parken en anden gang.

- Jeg gad gerne komme her, for den er faktisk rigtig sjov, siger Ellie Pixie, mens hendes fætter tilføjer en enkelt ting, han mangler i Legeparken.

- Der mangler ægte trafiklys på mooncarbanen, siger han, og hermed er den idé givet videre.

Et skævt net, der skal forceres, er bare en af forhindringerne på motorikbanen, der både kan bruges af mindre og større børn og af voksne. Ifølge chef for Legeparken, Mette Strømgaard Dalby, har man i parken manglet noget til de lidt vildere børn, og det får man nu. Ellie Pixie og Storm fortæller, at de begge er vilde med at bevæge sig og godt kan lide, når tingene er lidt vilde, og det kilder i maven. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Så er den elektroniske fisseman sat op igen: Måske har den allerede virket

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Haderslev For abonnenter

De kommer på hospice for at få lindring og dø: For hver tredje sker der noget overraskende

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Annonce